„Istorinė pergalė, nustebinusi Europą: Belgijos „Liūtai“ sutrypė elitinę Lietuvos rinktinę ir sulaukė jos sirgalių plojimų“, – taip belgų dienraštis „Het Laatste Nieuws“ (hln.be) skambiai pavadino publikaciją apie Belgijos pergalę prieš Lietuvą.

„Po pergalės prieš lietuvius – „Liūtams“ atviras kelias į penktąjį Europos čempionatą“, – saviškių sėkmingu finišu neabejoja kitas portalas nieuwsblad.be, pabrėžęs, kad laimėjimas prieš danus pirmadienį išties belgus priartintų prie Senojo žemyno pirmenybių.

„Koks svajonių pasirodymas 2021 metų Europos čempionato atrankos starte. Skambus triukas, nustebinęs Europos krepšinį. Belgijos „Liūtai“ sužavėjo krepšinio bendruomenę“, – rungtynių apžvalgą taip pradeda hln.be portalas.

„Vadinkite tai istorine pergale, ypač atsižvelgiant į didžiausią komandas skyrusią persvarą“, – belgų žiniasklaidai kalbėjo belgų krepšinio rinktinės vadovas Jacquesas Stasas.

„Vienintelė Europoje, nuo 1992-ųjų nepraleidusi olimpinių žaidynių. Kai rungtyniauja nacionalinė rinktinė, arenos – sausakimšos. Kaip ir penktadienio Monsos arena. Daugiau nei 4000 sirgalių gretose – pusę jų Lietuvos fanai.

Jie kūrė atmosferą, bet Belgijos „Liūtai“ kėlė baimę ir susižavėjimą“, – saviškių įspūdingą pasirodymą aprašo hln.be portalas, pažymėjęs, kad tai geriausias rinktinės mačas ir rezultatas, vadovaujant strategui Dario Gjergjai.

„40 minučių pirmauta, iš jų daugiau nei 30 minučių dominavimo. Visiškas atsidavimas gynyboje, atletiška kova dėl kamuolių, užsidegimas puolime, kuriame netrūko greitų perdavimų ir gero judėjimo“, – toliau saviškių žaidimą giria krepšinio apžvalgininkas.

„Trečias kėlinys laimėtas net 28:10. Jame 6 iš 7-ių tikslių šūvių, o kai kuriuos palydėdavo ir svečių sirgalių plojimai.

Švieslentei fiksuojant rezultatą 68:31 niekam daugiau klausimų nekilo. Per 30 minučių Lietuva buvo pelniusi tik 31 tašką.

Tik belgams praradus koncentraciją lietuviai perpus apkarpė skirtumą (72:52). Bet niekam tai nerūpėjo. Belgai nusipelnė stovinčių sirgalių ovacijų“, – rašė hln.be.

„Aš apie tai seniai svajojau, spindėti su Belgijos „Liūtų“ marškinėliais. Galime nuveikti gražių dalykų, kaip ir tos didžiosios katės. Mes galime drąsiau svajoti“, – džiaugsmo neslėpė 21 tašką pelnęs Retinas Obasohanas.

Rinktinės kapitonas Jonathanas Tabu pabrėžė, kad pergalė nebuvo atsitiktinė. „Šiandien mes parodėme, kad galime kovoti ir kažką pasiekti prieš geriausias Europos komandas.

Tai mūsų komandos sunkaus darbo rezultatas. Jei mes ir toliau demonstruosime kažką panašaus, kaip šį vakarą, daug kas įmanoma. Mūsų strategas Belgijoje laimėjo viską, dabar tą nori padaryti su nacionaline komanda“, – teigė belgų kapitonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)