Juodkalnietis ne be reikalo minėjo kovą po „lenta“: žalgiriečiai triuškinančia persvara varžovus pranoko kovodami dėl atšokusių kamuolių – 43-22.

Vien puolime Kauno ekipa susikūrė 17 papildomų galimybių pasižymėti, nors baskų ekipoje žaidžia 221 cm ūgio Youssoupha Fallas ir 211 cm aukštaūgis Ilmane Diopas. Abu baskų bokštai atkovojo vos 6 kamuolius.

Kur kas ramesnis nei ant Fernando Buesa arenos parketo, D. Ivanovičius spaudos konferencijoje pripažino, kad ekipa nežinojo, kaip išlaikyti koncentraciją visas 40 minučių.

„Visos komandos turi dienų, kai neveikia puolimas, stringa atakos. Būna, kad puolime trūksta judėjimo ar kokybės. Tačiau gindamasis visada privalai tą daryti maksimaliai. Mes tą darėme tik 28 minutes.

Prieš mačą žinojome, kad labai svarbi kantrybė ir pasiruošimas žaisti visas 40 minučių. Taip pat privalėjome daug dėmesio skirti gynybai.

Mums trūko koncentracijos. Pirmame kėlinyje galėjome turėti kur kas didesnę persvarą, bet dėl kamuolių sėkmingai kovojęs „Žalgiris“ neleido nutolti.

Kai komanda susiduria su problemomis puolime ir nori laimėti rungtynes, privalo būti kur kas tvirtesnė gynyboje. Tam tikru momentu mes tokie nebuvome ir pralaimėjome“, – po mačo nesėkmės priežastis vardijo strategas.

„Baskonia“ vedlys „Žalgirio“ gretose išskyrė Edgarą Ulanovą, kuris ne tik buvo rezultatyviausias komandoje, pelnė 15 taškų, tačiau vien puolime atkovojo net 5 kamuolius (iš viso 7-is) bei surinko 15 naudingumo balų.

„Jis nėra ypač aukštas, tačiau būna, kad kamuolius atkovoja tas, kuris labiausiai grumiasi dėl jų. Reikėtų būti dėmesingesniems“, – saviškius kritikavo D. Ivanovičius.

„Akivaizdu, kad mūsų galimybės kiekvieną dieną yra mažesnės, tačiau vis dar šansų turime ir mes tęsime kovą“, – žadėjo juodkalnietis.

Artimiausias rungtynes „Baskonia“ vasario 27 dieną žais namuose su Belgrado „Crvena Zvezda“ (10/14).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)