Žalgiriečiai laimėjo rungtynes prieš vietos „Baskonia“ 74:60, o dar ryškesnė svečių persvara buvo grumiantis dėl atšokusių kamuolių – 43:22.

Vien puolime Kauno ekipa taip susikūrė 17 pakartotinių galimybių pasižymėti. Nepaisant to, jog baskų gretose žaidžia Youssoupha Fallas ir Ilmane Diopas, kurių ūgis – atitinkamai 221 ir 211 cm.

Po mačo 6 kamuolius atkovojęs puolėjas Nigelis Hayesas neslėpė, jog pagerinti šį žaidimo elementą reikalavo treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Šaras mums akcentavo, kad keletoje pastarųjų mačų pralaimėdavome kovą dėl atšokusių kamuolių. Gerai, kad šįkart pasitaisėme. Puolime atkovoti kamuoliai buvo viena priežasčių, leidusi mums išlikti rungtynėse sunkiais momentais“, – sakė amerikietis.

Kito puolėjo Edgaro Ulanovo nuomone, triuškinančią persvarą kovojant „po lenta“ lėmė sklandus žaidimas puolime.

„Kai puolime dalinamės kamuoliu, siunčiame jį iš vienos aikštės pusės į kitą, veržiamės, kamuolius atkovoti būna lengviau, net ir prieš aukštus priešininkus. Tuomet visi žino, kad bus geras, paruoštas metimas, ir yra pasirengę užsiimti poziciją, kovoti „po lenta“. Be to, varžovai keisdavosi dengiamaisiais, o likęs su žemesniu oponentu privalai eiti ir gaudyti kamuolį. Atkovoti kamuoliai šiandien labai mus gelbėjo“, – samprotavo 5 kamuolius po varžovų krepšiu nutvėręs krepšininkas.

Nors dvikovos pabaigoje įgijo abejonių nekeliančią persvarą ir pasiekė revanšą didesniu skirtumu nei spalį pralaimėta Kaune (58:70), pradžia anaiptol nebuvo lengva Lietuvos ekipai. Po dviejų kėlinių šeimininkai pirmavo 35:30.

„Iš pradžių nebuvome patenkinti tuo, kaip leidžiame varžovams rinkti taškus, ir puolime dažnai paskubėdavome, klysdavome. Didesnė kantrybė atakuojant ir geresnis gynybos plano vykdymas antroje pusėje leido perlaužti rungtynių eigą.

Taip pat ir Luko Lekavičiaus išėjimas bei agresyvumas žaidžiant du prieš du ir atakuojant Y. Fallą buvo labai svarbus. Jo metimai iš vidutinio nuotolio ir prasiveržimai privertė „Baskonia“ griebtis korekcijų, o mes sekėme paskui Luką. Pabaigoje jau galvojome, kad reikia laimėti didesniu skirtumu, bet svarbiausia – pati pergalė“, – vertino E. Ulanovas.

„Pradžioje nebuvome solidūs, klydome, pats padariau grubią klaidą. Skubėjome, trūko kantrybės. Laimei, gynėmės pakankamai gerai ir sugebėjome neleisti varžovams pabėgti pernelyg toli. Antroje pusėje, ypač trečiame kėlinyje, sutvarkėme savo puolimą kartu neprarasdami intensyvumo gynyboje. Visai neblogai pasirodėme prieš tikrai stiprią komandą“, – antrino N. Hayesas.

Tiesa, legionierius iš JAV pripažino ir tai, jog kartais „Žalgiriui“ paprasčiausiai šypsojosi sėkmė.

Pavyzdžiui, kuomet rungtynių pabaigoje Pierria Henry nesugebėjo įdėti į krepšį, taip leisdamas varžovams išsivežti iš Vitorijos pranašumą skaičiuojant tarpusavio dvikovų rezultatus.

„Apskritai mums sekėsi: prisiminkite, kaip Artūras Milaknis metė į lentos kraštą, paskui atkovojo kamuolį ir pataikė antru bandymu. Tada sau pagalvojau: turbūt šiandien mūsų diena“, – įspūdžiais dalinosi N. Hayesas.

Vis dėlto jam pačiam pavyko ne viskas, ir dėl to pasistengė Achille Polonara. Puolėjas iš Italijos dukart įspūdingai blokavo amerikiečio metimus.

„Zachas (LeDay – Krepšinis.lt) man sakė, kad tose situacijose turėjau pulti agresyviau. Klausykite, vaikai, visada žaiskite agresyviai, negalvokite, kad kas nors jums duos ką nors dovanų“, – jaunimui pusiau juokais, pusiau rimtai patarė N. Hayesas.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais vasario 28 dieną namie su Milano „Armani“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)