Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ svarbiame Eurolygos mūšyje svečiuose varžėsi su Vitorijos „Baskonia“, o Šarūnas Jasikevičius šiame mače vertėsi be pagrindinio savo asistento pagalbos – rinktinės vairą perėmęs D. Maskoliūnas žalgiriečių žaidimą po labai ilgos pertraukos stebėjo ne nuo suolelio. Tiesa, matydamas rungtynes kompiuterio ekrane treneris išgyveno ne ką mažiau.

„Kada paskutinį kartą „Žalgirį“ teko stebėti per ekraną? Jau senokai taip buvo. Jausmas keistas. Sėdi, žiūri... Jaučiuosi kaip sėdėdamas ten ant suolelio. Kai vyksta rungtynės, visas vis tiek esu ten. Penktadienį visas jau būsiu čia, su rinktine“, – Monse kalbėjo D. Maskoliūnas, neramiai trypčiojęs, kai „Žalgiris“ pirmajame kėlinyje nuo baskų atsiliko 9:17.

Kritiškai žalgiriečių žaidimą vertinęs ir patarimų Š. Jasikevičiui turėjęs specialistas galbūt juos netgi perdavė trumpąja žinute per pertrauką – antroje rungtynių pusėje Kauno ekipa perlaužė rungtynių eigą ir pademonstravusi geležinę gynybą iškovojo saldžią pergalę 74:60. „Baskonia“ buvo nugalėta pirmą kartą per pastaruosius penkis susitikimus.

Gerai nusiteikęs D. Maskoliūnas penktadienį į darbus kibs rimtai – ryte jis ves gerokai intensyvesnę rinktinės treniruotę, o vakare debiutuos rinktinės vyriausiojo trenerio poste. 21.30 val. Lietuvos laiku jo auklėtiniai žais pirmąsias atrankos į 2021 metų Europos čempionatą rungtynes su belgais.

Nors pareigos naujos, o sukviesti žaidėjai galvose nešioja jiems klubuose įdiegtas idėjas, D. Maskoliūnas dėl savo pasirinktų krepšininkų yra visiškai ramus. Ypač pamatęs tai, kaip greitai jie viską perprato pirmose treniruotėse.

Darius Maskoliūnas

„Jei sakyti sąžiningai, jaučiuosi ramiai. Keliais sakiniais sunku tai apsakyti. Visus priešininkus vertiname ir gerbiame, bet aš įsitikinęs, kad mūsų vyrai geresni, kad mes esame geresnė komanda. Tik, aišku, visa tai reikės įrodyti aikštelėje. Gal dėl to taip ramiai jaučiuosi.

Galima sakyti, kad tikrai nemažai pavyko įdėti informacijos į jų galvas. Per treniruotes gaudosi ir gynyboje, ir puolimo deriniuose. Antradienį ir trečiadienį kartojome, klaidų jau nedaug. Bet viena yra treniruotė, o visiškai kita yra su rungtynių stresiuku ir įtampa.

Tikimės, kad viskas atrodys taip neblogai, kaip atrodė treniruotėse“, – kalbėjo rinktinės treneris, atskleidęs, jog startinis penketas yra numatytas, tačiau pabrėžęs, kad laimingus nori matyti visus dvylika savo auklėtinių.

„Starto penkete kažko labai išgryninto nėra. Mes tą penketą esame numatę, bet tame aš didelės svarbos nematau. Tikiuosi, kad bus galimybė visiems pažaisti ir visiems pasijausti rinktinės nariais. Kad visi būtų patenkinti.“

Per visą istoriją Lietuvos nacionalinė komanda su Belgijos rinktine yra susitikusi tris kartus, o paskutinioji akistata baigėsi pirmuoju pralaimėjimu – sidabrinio 2015 metų Europos čempionato pradžioje lietuviai sensacingai prieš Belgijos krepšininkus krito 74:76.

Vis dėlto dabartinė belgų rinktinė yra visiškai kitokia, todėl D. Maskoliūnui buvo nelengva rinkti žodžius siekiant būsimųjų varžovų pernelyg nenuvertinti.

„Belgai dabar atrodo silpnesni nei 2015 metais. Tada jie turėjo 3-4 Eurolygos žaidėjus, pripažintus Europoje. Dabar jų sudėtyje nėra net tokių sakykime... Nežinau kaip įvardinti... Atrodo, kad net neturi nė vieno Europos taurės žaidėjo. Jie neturi kažkokių žvaigždžių, turi patyrusių žaidėjų ir daug gražaus jaunimo.

Jie žaidžia namuose, todėl įsivaizduoju, kad bus užsivedę ir norės kažką įrodyti. Mes patys turime viską paimti į savo rankas su gera gynyba, o jei pasiseks, ir su geru puolimu. Turime rungtynes kontroliuoti patys“, – dėstė strategas.

Darius Maskoliūnas

Bene didžiausia penktadienio rungtynių intriga – Donatas Motiejūnas. Dėl sustabdyto Kinijos čempionato pastaruoju metu nerungtyniavęs puolėjas į rinktinę grįžo po pustrečių metų pertraukos, atsivežė asmeninį trenerį Virginijų Mikalauską ir pradėjo dalinti kolegoms savo vardo linijos kojines.

D. Motiejūno kojinių porą gavo bei žiniasklaidai pademonstravo ir D. Maskoliūnas. Pajuokavęs apie laukiamus apatinius, treneris užsiminė ir apie tai, kokią naudą 29 metų 213 cm ūgio krepšininkas duos rinktinei aikštelėje.

„Donatas sakė, kad dar duos ir triusikų, nes linija susideda iš kojinių ir triusikų (šypsosi). Jeigu rimtai, pamatysime, ką jis gali duoti rytoj. Nė vienam žaidėjui neturiu pretenzijų dėl darbo tose keliose treniruotėse. Visi nori, visi užsivedę.

Tiek aš, tiek jūs visi pamatysime penktadienį, kaip aikštelėje atrodys Donatas ir visi kiti. Labiausiai jo reikia baudos aikštelėje, nes iš toliau metančių žmonių turime pakankamai. Bandysime Donatą išnaudoti daugiau po krepšiu“, – kalbėjo D. Maskoliūnas.

Po rungtynių Monse lietuviai grįš į Lietuvą, kur pirmadienį „Siemens“ arenoje bus žaidžiamas atrankos mačas su Čekija. Prieš šias rungtynes prie rinktinės prisidės ir žalgirietis Rokas Jokubaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)