– Treneri, koks jausmas apėmė po Eurolygos jaunimo atrankos turnyro finalo, kuriame įveikėte savo principinius varžovus?

– Šiam turnyrui ruošėmės labai kruopščiai. Mes tvirtai tikėjome tuo, kad Kaune galime įveikti visus varžovus. Bet, suprantama, džiaugsmo po lemiamos pergalės Kaune prieš tokią stiprią komandą kaip „Žalgiris“, tikrai netrūko.

– Tai jau antri Jūsų metai „Perlo“ komandoje. Kaip Jūs pats vertinate komandos rezultatus, jaunimo žingsnius į priekį?

– Taip, tai jau antrasis mano sezonas komandoje. Pirmais metais buvau vyriausiojo trenerio asistentu, toje pačioje pozicijoje pradėjau ir šį sezoną. Gruodžio mėnesį man buvo patikėtas „Perlo“ ir „Ryto“ Eurolygos jaunimo komandų vairas. Nebuvo lengva, kadangi komandoje pasikeitė 8 pagrindiniai žaidėjai. Kažkas papildė „Ryto“ komandą, yra tokių, kurie išvyko žaisti kitur. Komanda smarkiai atjaunėjo, o sezoną pradėjome kaip jauniausia visų laikų „Perlo“ komanda.

Atsinaujinome ir dabar jau gali pasidžiaugti, jog po dviejų NKL ratų patekome tarp 8 geriausių sezono komandų. Kaupiame patirtį toliau. Žodžiu, vyksta procesas, kurio tikslas – kad kuo daugiau mūsų jaunuolių ateityje papildytų pagrindinės komandos gretas.

– O kaip pats jaučiatės vyriausiojo trenerio pareigose?

– Viskas gerai. Turiu sukaupęs nemažai patirties, kuri man padėjo greičiau adaptuotis šiose pareigose. Su įvairaus amžiaus jaunimu dirbu jau turbūt 12 metų, turiu darbo su įvairiomis jaunimo rinktinėmis patirties. Todėl tiesiog džiaugiuosi šia galimybe.

– Kokie „Perlo“ komandos tikslai šiame NKL sezone?

– Norėtume patekti tarp 4 geriausių komandų, bet klausimas kokią sudėtį turėsime. Mūsų planus ir procesus koregavo ir tebekoreguoja traumos, kurių šį sezoną turime nemažai. Be to, pavyzdžiui, Ąžuolą Tubelį ir Augustą Marčiulionį pamažu bandome integruoti į pagrindinės komandos „Ryto“ komandos procesus ir žaidimą. Visgi labai tikiuosi, kad atėjus lemiamų kovų metui mes turėsime pilną sudėtį ir kausimės su visais varžovais.

– Koks jausmas apima iš arti kasdien matant augančius žaidėjus?

– Treniravau tikrai nemažai jaunų žaidėjų, su kuriais augau ir pats. Labai džiaugiuosi, kad jie eina gera linkme, tobulėja. Visada juos palaikau, noriu, kad jiems pasisektų, kad jie rodytų gerus rezultatus. Ypač džiugu dėl Mareko, Ąžuolo ir Augusto progreso. Šaunu, kad net du žaidėjai iš „Perlo“ komandos pateko ir į „Basketball Without Borders“ stovyklą Čikagoje. Tai geras įvertinimas ir patiems žaidėjams, ir „Ryto“ organizacijai.

Edvinas Justa

– Kuris komandos žaidėjas šiame turnyre viršijo Jūsų lūkesčius?

– Nuo pat sezono pradžios du žaidėjus miniu kaip pavyzdį – Jokūbą Rubiną ir Andreas Kalogiros. Vienas yra lietuvis, kitas graikas, abu labai greitai integravosi į mūsų komandą. Jokūbas komandoje stebina visus savo brandžiu žaidimu. Jis yra komandinio tipo universalus žaidėjas, kuris komandai duoda didelę naudą.

Andreas gali žaisti nuo pirmo iki penkto numerio. Jis sugeba atakuoti veidu bei nugara į krepšį, pajėgus gintis prieš bet kurį varžovą, yra labai tvirto charakterio, bet tuo pačiu – ypač draugiškas, padedantis komandai.

Tai žaidėjas, turintis gerą krepšinio supratimą ir, tikiu, kad jis turės šviesią ateitį. Žinoma, galbūt jo Kaune patirta trauma kažkiek pristabdys jį, tačiau ji nėra tokia rimta, kaip atrodė. Svarbiausia, kad Andreas yra motyvuotas greičiau pasveikti ir, tikiuosi, jis bus pilnai pasiruošęs NKL atkrintamosioms ir Eurolygos jaunimo finaliniam etapui.

– Kiek realu šiemet pakartoti 2018 m. „Ryto“ jaunimo triumfą Eurolygoje?

– Aš labai tikiuosi, kad realu. Turime tokį tikslą. Nors prognozės sporte nėra dėkingas dalykas. Labai daug priklausys nuo grupės, į kurią pateksime. Man svarbiausia, kad atvyktumėme į finalus maksimaliai pasiruošę, be traumų. Ir kad vaikinai būtų nusiteikę kautis iš visų jėgų ir dėl kiekvieno kamuolio. Tik taip galime prisijaukinti sėkmę.

– Kaip manote, kurie „Perlo“ žaidėjai šiuo metu yra arčiausiai pagrindinės komandos slenksčio ir ko jiems reikia, kad įsitvirtintų joje?

Einaras Tubutis, Ąžuolas Tubelis, Augustas Marčiulionis, Simas Jarumbauskas tikrai turėtų žengti žingsnį į viršų. Jie galėtų ir turėtų integruotis į „Rytą“ ar kitą LKL komandą. Norint tą pasiekti, vaikinams dar reikia daug dirbti, tobulinti tam tikrus žaidimo komponentus, žaidimą gynyboje. Kita vertus, tikiu, kad galimybių žengti į LKL turi visi mūsų žaidėjai. Viskas priklauso nuo jų noro, užsispyrimo, įdėto darbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)