Klubo išmokų registracijos žurnalas, kurio kopija pasiekė „Delfi“, liudija, jog praėjusio lapkričio 5 d. „Rytas“ sumokėjo bendrovei „LTU basketball agency“ 8,3 tūkst. eurų.

Šios agentūros vadovas ir vienintelis akcininkas yra R. Jarutis.

Vilniaus klubas ir „LTU basketball agency“ buvo sudarę 20 tūkst. eurų vertės sutartį dėl skautingo (talentingų žaidėjų paieškos) paslaugų.

Šią sutartį lapkritį pasirašė pats L. Kleiza, kuris pirmadienį lankydamasis „Delfi“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė, esą padėti savo parašą jį įkalbėjo R. Jarutis.

„Mūsų pagrindinis dalininkas Darius Gudelis išvažiavo į Iraną ir R. Jarutis pradėjo kaip šuniukas sekioti paskui mane su savo sutartimi ir aiškinti, kad jam kažkas pažadėta.

Pasakiau jam, kad mano parašas šioje organizacijoje yra negaliojantis, bet jeigu jam bus ramiau, galiu pasirašyti. Užklausiau Dariaus, kas čia vyksta, ir jis atrašė, kad nieko nėra sutarta, reikia atšaukti parašą, bet jis šiaip ar taip juk negalioja.

O ką R. Jarutis pirmiausia padarė? Jis per penkias minutes persivedė pinigus į savo agentūrą. Tai dabar tie jo visi neigimai... Yra juk visi įrašai. Man reikėjo bent treneriams atlyginimus mokėti, nes turėjome vėlavimus. Mano žiniomis, klubo sąskaitoje buvo apie 20 tūkstančių eurų, o jis maždaug pusę persivedė sau. Man buhalterė pasakė ir visi tą žinojo. Tai kokie čia dar aiškinimai ir pasiteisinimai?“ – kalbėjo L. Kleiza, kuris formaliai nebuvo klubo darbuotojas ar vadovas, o jo užimtos sporto direktoriaus pareigos buvo tik neoficialios.

Praėjusią savaitę „Delfi“ tiesiai paklaustas, ar pagal pagarsėjusią skautingo paslaugų sutartį jo bendrovei buvo atlikti mokėjimai, R. Jarutis tai neigė.

„Kas mėnesį buvo išrašomos sąskaitos faktūros. Kai klubas turės lėšų, tada ir bus galima atsiskaityti. Šiai dienai pagal tą sutartį nieko nėra išmokėta, galima sakyti, dirbu neatlygintinai, tik pagerėjus finansinei situacijai, tikiuosi, bus atsiskaityta.

Toks yra mano susitarimas su dalininkais, mano sutartis, kurią pasirašė pats L. Kleiza. Ir kurią aš nutraukiau, nes L. Kleiza, kuris, kaip pats sako, neina jokių oficialių pareigų klube, net neturėjo teisės tos sutarties pasirašyti. Todėl turime susitvarkyti juridiškai, ta sutartis bus perrašyta ir pasirašyta iš naujo“, – tuomet tikino „Ryto“ direktorius.

"Ryto" klubo išmokų registracijos žurnalo išrašas

Bet R. Jarutis nepaminėjo, jog dalis užmokesčio lapkritį jo agentūrai vis dėlto buvo pervesta, tik vėliau – po pustrečio mėnesio – grįžo į „Ryto“ sąskaitą.

Remiantis „Delfi“ turimais dokumentais, 8,3 tūkst. eurų „LTU basketball agency“ sugrąžino sausio 20 d.

Ketvirtadienį dar kartą paklaustas apie atsiskaitymus pagal skautingo paslaugų sutartį, R. Jarutis skundėsi, jog ieškoma priekabių.

„Tas mokėjimas buvo panaikintas, nes L. Kleiza negalėjo pasirašyti sutarties. Juk aš jums viską jau įvardijau, nesuprantu, kas čia dar neaiškaus. Aš pats inicijavau, kad ta sutartis būtų panaikinta ir perrašyta iš naujo. Taip, tas mokėjimas bus atliktas ateityje, aš savo atlyginimą gausiu. Nelabai suprantu, kur čia problema, kodėl vis dar kasatės, mutinate vandenį. Taip sau garbės nedarote“, – barėsi „Ryto“ direktorius.

Pasiteiravus, kodėl apkritai buvo padarytas pavedimas pagal negaliojančią sutartį, R. Jarutis teigė tuo metu šio fakto nežinojęs.

„Buhalterė darė pavedimą, nes klubas vėlavo man atsiskaityti. Todėl ir padarė pavedimą, su mano žinia. O paskui aš išsiaiškinau, kad šita sutartis yra negaliojanti“, – sakė buvęs krepšininkas.

R. Jarutis pridūrė, jog klubo bankinių pavedimų išrašai kas mėnesį yra pateikiami „Ryto“ dalininkams, tarp kurių stambiausi – D. Gudelis ir Vilniaus savivaldybė, ir todėl niekam esą neturėtų kilti abejonių dėl skaidrumo stygiaus klube.

Primename, kad sostinės ekipos dalininkas tebėra ir L. Kleiza, valdantis dvi klubo dalis iš 20.

Pasitraukęs iš sporto direktoriaus pareigų, praėjusią savaitę „Delfi“ jis teigė turintis abejonių dėl „Ryto“ sutarties su R. Jaručio bendrove tikslingumo – esą skolų turinčiam klubui tai yra per didelė prabanga.

Tuo metu klubo direktoriumi pagal darbo sutartį dirbantis R. Jarutis tvirtina, jog papildoma paslaugų sutartis reikalinga siekiant formalizuoti jo darbą su „Ryto“ jaunimo programa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)