JAV ir Nigerijos pilietybes turintis 201 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas jau atvyko į Kėdainius ir su komanda rengiasi pratęsti kovas „Betsafe–LKL“ čempionate po dvi savaites trunkančios pertraukos Europos nacionalinėse pirmenybėse.

M. Gbinije 2016-aisiais išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržoje – krepšininką 49-uoju šaukimu pakvietė „Detroit Pistons“.

2016-2017 m. per 9 rungtynes NBA čempionate puolėjas žaidė po 3,6 minutės ir rinko po 0,4 taško.

Šį sezoną M. Gbinije žaidė Vokietijos čempionate atstovaudamas „Mitteldeutscher BC“ klubui. Puolėjas rinko po 11,2 taško bei 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Neseniai su lyderiu Laurynu Beliausku išsiskyręs „Nevėžis“ artimiausias rungtynes „Betsafe–LKL“ žais kovo 1 d. išvykoje su „Šiauliais“.

Savo ruožtu L. Beliauskas vis dar mėgina apsiprasti Ispanijoje, Santjago de Kompostelos „Obradoiro Monbus“ komandoje.

192 cm ūgio 22-ejų metų gynėjas kol kas Ispanijos ACB lygoje sužaidė vos 1 rungtynes, per kurias ant parketo praleido 7 min. ir taškų nepelnė, o jo ekipa neprilygo Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams – 96:83.

„Man dar reikia laiko, bandau adaptuotis prie trenerio sistemų. Žaidimas čia yra kur kas greitesnis nei Lietuvoje. Reikia automatiškai įsisąmoninti, kuriose pozicijose turi būti, kai nori sulaukti perdavimo komandos atakose“, – tvirtino L. Beliauskas, pripažinęs, kad prieš persikėlimą į Ispaniją konsultavosi su anksčiau šioje komandoje žaidusiu Eimantu Bendžiumi.

„Man sakė, kad „Obradoiro“ yra pajėgi komanda, žaidžianti labai įdomaus braižo krepšinį ir vadovaujama labai originalius sprendimus priimančio specialisto. Taip pat man jis sakė, kad čia susiformuoja tarsi viena didelė šeima, kurioje visi jaučiasi savi. Iš tikrųjų, taip ir yra, – „La Voz de Galicia“ cituoja L. Beliauską.

Santjago de Kompostelos komandą treniruoja 50-metis Moncho Fernandezas.

Šiuo metu Ispanijos čempionato turnyro lentelėje užima 13-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)