29-erių kaunietis sausio pabaigoje parvyko iš Kinijos, sustabdžiusios CBA pirmenybes dėl koronaviruso epidemijos.

Globali grėsmė Lietuvos rinktinei virto netikėta galimybe, kuria abi pusės iškart sutarė pasinaudoti.

Antradienį nacionalinės komandos treniruotėje kartu su D. Motiejūnu dalyvavo ir jo bičiulis, Šanchajaus „Sharks“ klubo atletinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas, o rinktinės senbuviai juokaudami tarėsi, kaip reikės išnaudoti nuo europietiško krepšinio atpratusį puolėją.

„Visų pirma, Donatas gali žaisti tiek po krepšiu, tiek ties perimetru, yra judrus, gali būti naudingas skirtingose gynybos sistemose. Žiūrėsime, kaip jam seksis prisitaikyti prie europietiško stiliaus. Juk čia – ne Kinija, reikės ir kamuolį perduoti: čia yra daugiau žaidėjų, mokančių įmesti kamuolį į krepšį nei ten“, – šypsojosi J. Mačiulis.

„Komanda priėmė mane kaip ir kiekvieną žaidėją – džiugiai. Esu labai laimingas būdamas čia, matydamas pažįstamus veidus. Kai kuriems jų čia atvykti buvo daug sunkiau nei man, kai kurie vos prieš porą dienų žaidė finaluose. Puikiai suprantu, kad jie dar pavargę. O aš paskutinį mėnesį nieko ypatingo neveikiau, neskaitant individualių treniruočių. Todėl ypatingai laukiau rinktinės stovyklos ir ja džiaugiuosi“, – sakė D. Motiejūnas.

Europos čempionato atrankos turnyrą lietuviai pradės penktadienį išvykoje su Belgijos rinktine. Ateinantį pirmadienį naujojo ekipos vairininko Dariaus Maskoliūno auklėtiniai Vilniuje žais su Čekija.

C grupėje dar kovos Danijos krepšininkai. Į finalinį etapą iškops dvi geriausios komandos kartu su šeimininkų teisėmis čempionate dalyvausiančiais čekais.

– Nuo praėjusio mėnesio nežaidėte rungtynių, kaip įvertintumėte savo sportinę formą? – Krepšinis.lt paklausė D. Motiejūno

– Tikrai nesėdėjau ant sofos, dirbome dukart per dieną su treneriu Virginijumi. Jis žino, kaip išlaikyti mano formą, manyčiau, ji yra tokia, kokia turėtų būti.

– Ką akcentavo treneris D. Maskoliūnas, kalbėdamas su jumis?

– Pagrindinis dalykas – žaisti komandiškai ir laimėti. Ne kartą esame žaidę kartu, turime daug talentingų žaidėjų. Dvi pergalės būtų idealiausias variantas, kurio ir sieksime.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Mantas KalnietisKrasnodaro „Lokomotiv“
Žygimantas JanavičiusKlaipėdos „Neptūnas“
Rokas JokubaitisKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaPanevėžio „Lietkabelis“
Paulius ValinskasPanevėžio „Lietkabelis“
Jonas MačiulisAtėnų AEK
Mindaugas KuzminskasKrasnodaro „Lokomotiv“
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“
Donatas MotiejūnasŠanchajaus „Sharks“
Laurynas BirutisPrienų „Cbet“
Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“
Martynas SajusPanevėžio „Lietkabelis“


– Ar sulaukėte kokių nors žinių iš Šanchajaus?

– Kol kas ne, bet CBA lyga paskelbė, kad balandžio 1 d. pratęs sezoną. Trimis savaitėmis anksčiau visus kvies pradėti treniruotis. Taigi, kovo pradžioje reikėtų išvykti. Bet matome situaciją Kinijoje, šie planai neatrodo labai realistiškai, virusas dar nėra suvaldytas. Žiūrėsime, lauksime žinių. Mano darbas – sportuoti kiekvieną dieną, būti pasiruošusiam. Ir – šiuo metu – atstovauti Lietuvos rinktinei.

– Ar gavote kitų šalių klubų pasiūlymų?

– Kalbėjausi apie tai su agentu: yra Eurolygos, ne vienas NBA klubas, kurie užklausė dėl manęs turėdami tikslą prisivilioti. Bet agentas teisingai padarė, jų man nepradėjęs vardinti, nekvaršinęs galvos. Mano situacija – aiški. Turiu kontraktą, jei jį nutrauksiu, vėl gali prasidėti bylinėjimaisi. Gali būti, kad tokiu atveju paleidžiamojo rašto išdavimas užsitęstų dar ilgiau nei sezonas Kinijoje.

– Jeigu klubas reikalaus atvažiuoti, nors ligos grėsmė dar nebus suvaldyta, ar svarstytumėte galimybę nepaklusti?

– Priklausytų nuo padėties. Jeigu ji būtų tokia kaip dabar, su agentu tikrai svarstytume visus variantus. Tai yra gyvybei pavojinga liga, smarkiai išplitusi po visą Kiniją.

– V. Mikalauskas važiuos kartu su rinktine į Belgiją?

– Taip, tai buvo suderinta su rinktine. Gražiai paprašiau, nes pats treneris irgi išsiilgęs rinktinės – mačiau, kaip jo veidas švyti. Mums abiem tai – kažkas ypatingo. Treneris Virginijus jau trečius metus dirba man už gydytoją, fizioterapeutą, trenerį, psichologą. Tik džiaugiuosi, kad šalia turiu tokį žmogų, kuris padėjo man atsistoti ant kojų, kuris padeda ir verčia tobulėti kiekvieną dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)