Po sezono pertraukos „Žalgiris“ susigrąžino Karaliaus Mindaugo taurę, finale itin užtikrintai 80:60 nugalėjęs Vilniaus „Rytą“.

„Žalgiris“ savo pranašumą prieš vilniečius įrodė trečiame kėlinyje, per kurį „Rytui“ leido pelnyti vos 7 taškus, susikrovė dviženklę persvarą, o šypsenos Šarūno Jasikevičiaus ir pačių žalgiriečių veiduose pasirodė vos įpusėjus paskutiniam mačo ketvirčiui.

Netrukus Karaliaus Mindaugo taurė atsidūrė P. Jankūno rankose, krepšininkai užsivilko proginius marškinėlius, o pergalingo šampano srove aplaistyti buvo ne tik patys klubo nariai, bet ir greta švenčiančių atsidūrę fotografai.

„Dabar dvi valandas autobuse turėsime didelę šventę, o vėliau kažkur Kaune eisime. Reikia švęsti tuos titulus“, – gera nuotaika spinduliavo vyriausias „Žalgirio“ krepšininkas, net nebandęs slėpti, kad ant „Švyturio“ arenos parketo prasidėjusi kauniečių ekipos šventė užsitęs iki paryčių.

„Iki pertraukos buvo slidus rezultatas, bet tada treneriai akcentavo kur galime pasitempti, kad turime būti fiziškesni. Tai mums ir leido laimėti rungtynes, o faktas, kad per kėlinį praleidome vos 7 taškus tik patvirtina, kad gynyba buvo gera“, – įtikinamos pergalės priežastis vardijo P. Jankūnas.

Finalo ketverto Klaipėdoje naudingiausiu krepšininku buvo išrinktas žalgirietis Edgaras Ulanovas, lemiamose rungtynėse pelnęs 13 taškų ir 16 efektyvumo balų. Ir P. Jankūno, kuris pats šį kartą surinko 17 taškų, tai visiškai nenustebino.

„Edgaras yra šaunuolis – jis visada žaidžia gerai, bet kai ateina svarbiausi momentai – taurės finalai ar svarbios Eurolygos rungtynės, jis kažkaip sužvėrėja. Turi jis tą savybę, tampa nenuginčijamu mūsų lyderiu. Bręsta kaip žaidėjas, bręsta kaip asmenybė“, – gražių žodžių bendražygiui negailėjo P. Jankūnas, pajuokavęs kad MVP titulą jau galima vadinti E. Ulanovo vardu.

Savo ruožtu pats E. Ulanovas, kalbėdamas apie jau eiliniu jam pačiam tapusį MVP titulą, kuklinosi.

„MVP tai MVP, bet jei nelaimi taurės, tai ir MVP nebus. Visų pirma, reikia kalbėti apie pergalę. Dabar galiu tik dėkoti komandai. Be jų šiandien nė vienas iš mūsų nesidžiaugtume“, – tvirtino krepšininkas.

Kaip ir kiti žalgiriečiai, E. Ulanovas užsiminė, kad komanda pirmąjį sezono trofėjų „atžymės“ su trenksmu.

„Turbūt pradėsime dainuoti kažką pakeliui į Kauną“, – juokavo jis.

„Žalgirio“ trofėjų šventimas yra tobulas. Pats „Žalgiris“ dar kažkur gal ir gali patobulėti, o šventimas … Tokių dalykų pridarę per tuos šventimus, kad net baisu prisiminti“, – juokėsi ir P. Jankūnas.

Šypsena nedingo ir iš įprastai kuklaus Luko Lekavičiaus veido. „Atrodė, kad žaidėme namie. Tiek daug sirgalių buvo. Iškovoti titulus ir švęsti su šiais vyrais yra smagiausia dalis. Dėl to ir žaidėme“, – tvirtino gynėjas.

Tuo metu „Žalgirio“ amerikietis Nigelas Hayesas iš rankų rūbinėje nepaleido nugalėtojams atitekusios taurės – 25-erių puolėjui tai buvo apskritai pirmasis Europoje iškovotas titulas.

„Norime ir toliau laimėti, nes laimėti yra labai smagu“, – apsikabinęs taurę kalbėjo jis ir netrukus prisiminė vieną iš efektingiausių rungtynių epizodų – tautiečio Zacho LeDay galingą dėjimą per Mareką Blaževičų, – Žmogau, tai juk buvo fantastika.“

„Tą akimirką aš nieko nemačiau aplink save. Pamačiau tik krepšį ir dėjau“, – situaciją apibūdino pats Zachas.

Už pergalę Karaliaus Mindaugo taurėje „Žalgiriui“ atiteko 40 tūkst. eurų čekis.

Artimiausios rungtynės „Žalgirio“ laukia jau artėjantį ketvirtadienį – išvykoje bus žaidžiamas svarbus Eurolygos mačas su Vitorijos „Baskonia“ krepšininkais.

Primename, kad trečią vietą turnyre užėmė Panevėžio „Lietkabelis“, kuris mažajame finale 84:73 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“.

Praėjusių metų finale „Rytas“ Vilniuje nugalėjo „Žalgirį“ 70:67.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)