„Žalgiris“ sekmadienio vakarą KMT finale 80:60 sutriuškino Vilniaus „Rytą“ ir laimėjo turnyrą trečią kartą istorijoje. Trečią kartą čempionu tapęs E. Ulanovas trečią kartą tapo ir naudingiausiu turnyro finalo ketverto žaidėju. Finale jis surinko 13 taškų ir 16 naudingumo balų.

Lemiamais momentais „Žalgirį“ į priekį vedantis 28-erių krepšininkas iškovojo jau šeštąjį MVP apdovanojimą karjeroje. Jis yra ne tik triskart KMT finalo ketverto MVP, bet ir LKF taurės finalo MVP bei dukart LKL finalo serijos MVP. Anot puolėjo, svarbiau už šiuos apdovanojimus yra pergalės.

„Kada reikia, kamuolys įkrenta į krepšį ir tiek. MVP tai MVP, bet jei nelaimi taurės, tai ir MVP nebus. Visų pirma, reikia kalbėti apie pergalę. Dabar galiu tik dėkoti komandai. Be jų šiandien nė vienas iš mūsų nesidžiaugtume“, – sakė E. Ulanovas, pasidžiaugęs tinkamu žalgiriečių nusiteikimu.

„Ruošėmės maksimaliai, rungtynės su „Lietkabeliu“ puikiai parodė, kaip galima nudegti. Be to, pamatėme daug pavyzdžių, kaip krenta favoritai Europoje. Į kiekvieną epizodą žiūrėjome atsakingai ir, manau, tai buvo svarbiausia siekiant titulo.

Rungtynes perlaužėme, nes pradėjome mėgautis paprastais epizodais. Ne tik pelnytais taškais, bet ir atkovotais kamuoliais, išprovokuotomis pražangomis, perimtais kamuoliais, rotacija gynyboje. Tada prasidėjo spurtas, atsirado impulsas dar labiau stengtis gynyboje. To ir užteko.“

Vienas „Žalgirio“ lyderių taip pat paaiškino, kodėl susigrąžintas KMT titulas kauniečiams suteikia itin daug teigiamų emocijų.

„Tų titulų per karjerą daug nebus. Ypač sezono eigoje, tokioje stadijoje titulas yra labai svarbus, nes tai yra pirmas rimtas sezono išbandymas. Pernai nelaimėjome... Mūsų komanda yra gana jauna, todėl mums reikia tų gerų emocijų. Manau, kad tai padeda“, – sakė E. Ulanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)