Pirmoje rungtynių pusėje neatrodė, kad pernykštis scenarijus pasikartos. Po dviejų kėlinių „Lietkabelis“ nuo „Švyturio“ arenos šeimininkų atsiliko 35:45, tačiau po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje tiesiog apsivertė aukštyn kojomis.

„Antroje rungtynių pusėje padarėme viską, kas nepavyko pirmoje. Tiesiog kaip kitos rungtynės“, – situaciją mažajame finale apibūdino vienas „Lietkabelio“ lyderių Tomas Dimša, per 32 min. pelnęs 20 taškų ir surinkęs 18 efektyvumo balų.

Pakeista gynybos sistema sukaustęs „Neptūno“ puolimą, „Lietkabelis“ pats ėmė dominuoti atakuodamas, meistriškai ir su malonumu dalijosi kamuoliu, varžovus per antrąją pusę pranoko 49:28, o bendru rezultatu pasiekė pergalę 84:73.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi savo komanda. Vakar gerai kovojome su „Žalgiriu“, palikome daug emocijų ir energijos. Tačiau, nepaisant visko, žengėme į aikštę ir norėjome laimėti, – tvirtino „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas, spaudos konferenciją trumpai paprašęs sustabdyti tuo metu, kai per televiziją buvo rodomas Pauliaus Valinsko dalyvavimas snaiperio konkurse. – Faktas, kad susitikimo pradžia nebuvo labai sėkminga, „Neptūnas“ suspėjo įsižaisti, pataikė Olisevičius Gailius. Visgi po pertraukos mes išrikiavome aikštės gynybą, kuri suveikė. Varžovai nepataikė, o mes galų gale realizavome savus metimus.“

Pernelyg nusivylęs po pralaimėjimo nebuvo ir „Neptūno“ strategas Jurica Žuža. Anot kroato, komanda gerai reagavo po triuškinamo pralaimėjimo pusfinalyje „Rytui“ ir į aikštę žengė norėdama reabilituotis, tačiau viską sugadino vienas itin nesėkmingas – trečiasis kėlinys. Jį „Neptūnas“ varžovams pralaimėjo 11:32.

„Pasakysiu, kad komanda po pralaimėjimo „Rytui“ reagavo gerai. Deja, šį kartą mes viską paleidome iš savo rankų per vieną kėlinį.

Pernelyg daug klaidų – tai matė visi. Pradėjome panikuoti žaisdami prieš aikštės gynybą – jeigu tokiu atveju tu nesugebi bausti varžovų, esi kaltas tik pats. Bereikalingą techninę pražangą už diskucijas su arbitrais gavo ir Simas Galdikas. Tiesiog esame patys kalti. Ateityje iš komandos tikrai reikalausiu daugiau“, – tikino J. Žuža, ne itin seniai „Neptūno“ vyriausiojo trenerio poste pakeitęs atleistą Tomą Rinkevičių.

Taigi, nuo 2016-ųjų rengiamose Karaliaus Mindaugo taurės varžybose „Neptūnas“ lieka su vieninteliu apdovanojimu – būtent debiutiniame turnyre klaipėdiečiai iškovojo bronzą.

Didysis Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalas prasidės 17.50 val. – jame santykius aiškinsis „Žalgiris“ ir „Rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)