Finale idealiai paskutinę metimų seriją atlikęs 27-erių krepšininkas surinko 17 taškų ir paskutiniu šūviu išplėšė pergalę prieš Martyną Varną iš Prienų „Cbet“, kuris tenkinosi 15 taškų.

Įdomu, jog nugalėtojas pirmą kartą gyvenime dalyvavo tritaškių konkurse.

„Dar nesuvokiu, ką padariau, – sakė O. Olisevičius. – Kai pasiūlė dalyvauti, pasakiau: gerai, pamėginsiu. Nesitikėjau laimėti. Bet mėčiau namų arenoje – pažįstami lankai, aplinka padėjo.“

Konkursui jis teigė specialiai nesiruošęs, o po Panevėžio „Lietkabeliui“ pralaimėtų rungtynių dėl trečios vietos net galvojęs atsisakyti minties varžytis.

„Buvau nuvargęs. Kai pakvietė eiti ruoštis, galvojau, gal nemesti. Bet pasėdėjau, truputį pailsėjau ir nusprendžiau pamėginti.

Pirmą kartą dalyvavau tokiame konkurse, net nesiruošiau. Bet ką čia pasiruoši, jei ir taip kiekvieną dieną sportuoji – turi pataikyti automatiškai“, – komentavo O. Olisevičius.

Devintuoju tritaškininkų varžybas laimėjusiu „Neptūno“ atstovu tapęs puolėjas prastai pradėjo finalą ir iš pradžių atsiliko nuo M. Varno grafiko, tačiau užbaigė įspūdingai.

Prieš paskutinę metimų seriją iš aikštės kampo O. Olisevičius dirstelėjo į švieslentę ir giliau įkvėpė oro, o tuomet šaltakraujiškai sumetė visus penkis kamuolius, įskaitant ir pergalę atnešusį dviejų taškų vertės.

„Pasižiūrėjau, kiek likę laiko – rezultato labai nesekiau, įtampos nejaučiau. Mečiau paskutinį kamuolį ir pavyko pataikyti. Deja, nelaimėjome trečios vietos, bus bent tokia paguoda“, – pažymėjo O. Olisevičius.

Pirmame etape jis surinko 17, pusfinalyje – 18 taškų.

Nė vienam konkurso dalyviui šįkart nepavyko pasiekti 20 taškų ribos, o arčiausiai jos be nugalėtojo buvo Kauno „Žalgirio“ atstovas Karolis Lukošiūnas ir vardinio kvietimo sulaukęs Darjušas Lavrinovičius, taip pat surinkę po 18 taškų.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) O. Olisevičius iš toli atakuoja 48 proc. tikslumu ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik kur kas rečiau tai darančiam Karoliui Giedraičiui iš „Ryto“ (53 proc.).

Primename, kad praėjusiais metais tritaškių karaliumi tapo „Prienų“ klubo garbę tuomet gynęs Martynas Gecevičius.

Snaiperio konkurso rezultatai

Pirmas etapas

Darjušas Lavrinovičius (Šakių „Vytis“, NKL) 18
Karolis Lukošiūnas (Kauno „Žalgiris“) 18
Osvaldas Olisevičius (Klaipėdos „Neptūnas) 17
Martynas Varnas (Prienų „Cbet“) 17
Marius Runkauskas (Utenos „Juventus“) 16
Deividas Sirvydis (Vilniaus „Rytas“) 16
Eimantas Stankevičius („Šiauliai“) 16
Paulius Valinskas (Panevėžio „Lietkabelis“) 15
Kšyštofas Lavrinovičius (Šakių „Vytis“, NKL) 12
Kristupas Žemaitis (Kėdainių „Nevėžis“) 11
Chauncey Collinsas (Alytas „Dzūkija) 11
Miha Lapornikas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) 9

Pusfinalis

Osvaldas Olisevičius 18
Martynas Varnas 17
Karolis Lukošiūnas 16
Darjušas Lavrinovičius 16

Finalas

Osvaldas Olisevičius 17
Martynas Varnas 15

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)