SAVAITĖS RUNGTYNĖS. Bene įdomiausia savaitgalio akistata penktadienio vakarą vyko Kaišiadoryse, kur vietos „Savingės“ (14-10) ekipa tik po pratęsimo palaužė B diviziono A grupės lyderę Radviliškio „Radviliškio-ŠSPC“ (17-7) komandą.

Po apylygio pirmojo kėlinuko abu kolektyvai tarsi pamiršo gynybą ir pasinėrė į beprotiškas taškų lenktynes. Iš pradžių toks scenarijus buvo palankesnis svečiams, kurie įpusėjus dvikovai įgijo dviženklį pranašumą (49:38).

Tačiau po didžiosios pertraukos savo slaptus ginklus išsitraukė aikštės šeimininkai, kurie antroje susitikimo dalyje pelnė net 57 taškus bei nepaisant tikrai puikaus varžovų pataikymo sugebėjo ne tik apkarpyti turėtą deficitą, bet ir išplėšti pratęsimą – 96:96.

Papildomų penkių minučių metu rezultatyvi drama tęsėsi toliau, o viskas sprendėsi tik pačioje pratęsimo pabaigoje.

Likus žaisti 35 sek. po taiklaus Pauliaus Vilko dvitaškio „Radviliškio“ ekipa buvo atsidūrusi priekyje 108:107. Tačiau kitoje atakoje „Savingės“ atstovas Justinas Kursevičius smeigė sudėtingą tritaškį bei pakėlė visą Kaišiadorių areną ant kojų – 110:108.

Per likusį dvikovos laiką svečiai dar bandė suregzti ataką, tačiau tolimas Beno Beresnevičiaus metimas skriejo pro šalį, o kamuolį atkovojusi aikštės šeimininkų komanda atsidūrė per žingsnį nuo pergalės.

Prieš pat finalinę sireną „Savingės“ ekipa dar metė dvi baudas, bet jos skriejo pro šalį, o kamuolį atkovoję svečiai nebespėjo suorganizuoti rezultatyvios atakos, tad nuaidėjusi finalinė sirena paskelbė sunkią, tačiau labai saldžią „Savingės“ pergalę rezultatu 110:108.

NEĮTIKĖTINAS SUGRĮŽIMAS. Penktadienio vakarą Biržuose vyko fantastiška dvikova, kurioje vietos „Biržų-KKSC“ (14-13) ekipa metė iššūkį trečioje rikiuotės vietose esančiai Kauno „Atleto“ (19-7) komandai.

Didžiąją dvikovos dalį priekyje buvo svečių komanda, kuri neprisileido varžovų arčiau nei galima ir žingsnis po žingsnio artėjo eilinės pergalės link.

Likus žaisti 28 sek. kauniečiai turėjo penkių taškų pranašumą (83:78), tad atrodė, jog salėje susirinkę žiūrovai jau gali skirtytis namo.

Tačiau tuomet kovingieji „Biržų-KKSC“ atstovai suorganizavo tiesiog neįtikėtiną sugrįžimą ir vos nesukūrė stebuklo.

Iš pradžių Mantas Vavilovas pataikė tik vieną baudos metimą, tačiau prametė antrąjį, o kamuolį atkovoję biržiečiai greitai surezgė dar vieną ataką, kurią taikliu tolimu metimu užbaigė Žilvinas Kubilius (82:83).

Tuomet ant įkaitusios kėdės atsidūrusi „Atleto“ komanda sugebėjo dar kartą suklysti, o kamuolį perėmę aikštės šeimininkai nėrė į greitą ataką ir sugebėjo išmesti gana patogų metimą.

Vis tik, stebuklą galėjęs sukurti Kipro Urbanavičiaus šūvis skriejo pro šalį, tad pergalę rezultatu 83:82 šventė „Atleto“ vyrai.

Patirti tokią apmaudžią nesėkmę visuomet yra skaudu, kita vertus – biržiečiai parodė išskirtinį kovingumą, tad aikštę galėjo pakilti aukštai pakeltomis galvomis.

KRIZĖ. Praėjusį savaitgalį lygos lyderius „ant menčių“ paguldžiusi „Kelmės“ (20-7) ekipa šią savaitę papuolė į savotišką krizę ir nemaloniai nustebino savo gerbėjus.

Penktadienio vakarą svečiuose žaidę kelmiškiai nesugebėjo pasipriešinti vos 15 pozicijoje esančiai Plungės „Olimpo“ (7-20) ekipai ir patyrė apmaudžią nesėkmę rezultatu 75:87.

Tuo tarpu šeštadienį, jau savo aikštėje žaidę Vytauto Padgurecko auklėtiniai tik paskutinėmis dvikovos sekundėmis įrodė savo pranašumą prieš absoliučią A diviziono autsaiderę „Lietuvos sporto universiteto“ (1-26) komandą – 64:58.

Pasibaigus antrajai akistatai „Kelmės“ vyriausiasis treneris Vytautas Padgureckas trumpai apibūdino prabėgusį savaitgalį: „Mūsų žaidimą pirmiausia įtakojo akivaizdi nusiteikimo stoka. Nors visą savaitę akcentavau tai, bet nesugebėjau komandos tinkamai nuteikti.

Koją kiša ir tai, jog pastaruoju metu kolektyvą išretino traumos, tad savaitgalį žaidėme ne pilnos sudėties. Dėl traumos negalėjo žaisti vienas komandos lyderių Liudas Radavičius, kuris cementuodavo mūsų komandos gynybą.

Puolime neturime daug talento, tad tik geros gynybos dėka mes šiame sezone pasiekėme tiek daug pergalių.

Be to, visos komandos dabar prieš mus žaidžia su dviguba energija, nes mes jau vadinami sezono lyderiais, todėl tikiuosi, kad šis savaitgalis, galbūt, taps gera pamoka ateities kovoms.“

KRIZĖ 2. Penktadienio vakarą pralaimėjimą patyrė viena iš B diviziono A grupės lyderių „Radviliškio-ŠSPC“ ekipa.

Visgi, jei minėta nesėkmę teoriškai gali būti pateisinama, nes „Savingės“ ekipa pastaruoju metu demonstruoja tikrai puikią formą, tai šeštadienio pralaimėjimas prieš dėl vietos atkrintamosiose kovojančios „Jonavos-2“ (8-16) ekipos jaunimą privertė aiktelėti daugelį „Radviliškio“ komandos gerbėjų.

Svečiuose žaidę radviliškiečiai geriau pradėjo rungtynes ir įpusėjus dvikovai pirmavo 44:38. Tačiau po didžiosios pertraukos vėl pateko į duobę bei leido varžovams perimti iniciatyvą į savo rankas (71:66).

Lemiamame ketvirtyje prie sienos priremti svečiai bandė gelbėtis, tačiau kraujo skonį pajutę „Jonavos-2“ krepšininkai išsaugojo trapią persvarą ir pasigirdus finaliniam teisėjo švilpukui šventė sunkią, tačiau nepaprastai svarbią pergalę – 93:85.

Įdomu tai, kad „Radviliškio-ŠSPC“ ekipa patyrė jau trečią nesėkmę iš eilės ir praktiškai atsisveikino su viltimis iškovoti pirmąją vietą A grupėje.

Tuo tarpu ketvirtą kartą iš eilės laimėję „Jonavos“ klubo dubleriai aplenkė Ignalinos „Vilkakalnio“ (7-18) ekipą ir šiuo metu vėl įsitaisė vietą kitame varžybų etape garantuojančioje aštuntoje pozicijoje.

KRIZĖ 3. Savaitgalį du pralaimėjimus iš eilės patyrė ir savo nesėkmių seriją iki keturių pratęsė „Tauragės“ (16-10) ekipa.

Penktadienio vakarą turnyro rikiuotės kaimynų mūšyje tauragiškiai tik po atkaklios kovos 67:70 nusileido Kauno raj. „Omegos“ (17-8) ekipai ir užleido pastarajai ketvirtą poziciją.

Tuo tarpu šeštadienį „Tauragės“ krepšininkai svečiavosi Vilkaviškyje, kur patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų šiame sezone – 55:117.

Kaip rašome „Tauragės“ klubo „Facebook“ paskyroje, po didžiosios pertraukos į aikštę grįžo tik lygoje pirmaujantys „Perlo“ (22-4) vyrai ir tai yra labai arti tiesos, nes antrąją susitikimo dalį aikštės šeimininkai laimėjo net 70:18.

PERGALIŲ SERIJOS. Ilgiausia pergalių serija A divizione – vos dvi laimėtos rungtynės, o tokia mėgaujasi net penkios elitinės grupės komandos. Tuo tarpu ilgiausia pralaimėjimų seriją stipriausiųjų grupėje priklauso LSU komandai, kuri negali įveikti varžovų jau 23 rungtynėse paeiliui.

Gerokai įdomiau viskas klostosi B divizione, kur ilgiausia pergalių serija mėgaujasi 8 kartus paeiliui varžovus įveikusi Kėdainių SC-„Ateitis-Balticum“ (19-3) komanda, kuriai trūksta vos vienos pergalės tam, kad užsitikrintų A grupės nugalėtojos vardą.

Tuo tarpu kalbant apie pralaimėjimų serijas verta išskirti tris ekipas, kurios jau senokai ragavo pergalės skonį. Tai – „Kelmės sporto centro“ (9) kolektyvas, Šiaulių KA-„Saulės“-SG-ASKA (18) jaunimas ir „Lietuvos kurčiųjų sporto klubo“ (23) komanda.

SAVAITĖS MVP. Naudingiausio savaitės žaidėjo titulą šįkart iškovojo „Radviliškio-ŠSPC“ atstovas Lukas Pipiras. Nors jo vedama ekipa patyrė du pralaimėjimus paeiliui, tačiau radviliškietis padarė viską, kas buvo jo valioje.

Per dvi savaitgalio dienas L. Pipiras vidutiniškai pelnė po 26 taškus, atkovojo po 7,5 atšokusio kamuolio, atliko po 6 rezultatyvius perdavimus ir rinko po 33,5 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)