Tiesa, visišku „Ryto“ dominavimu paženklintose rungtynėse netrūko aistrų, kurios ypač įsiliepsnojo trečiame kėlinyje. Pradžioje po Simo Galdiko pražangos puolime klaipėdiečiui per galvą užvažiavo ir ją praskėlė Marekas Blaževičius, pats užsidirbęs nesportinę pražangą.

Kiek vėliau arbitrai techninėmis apdalijo ir Eimantą Bendžių su Deividu Gailiumi. Po kietokos Eimanto pražangos krepšininkai aršiai apsižodžiavo, bet įsismarkauti konfliktui tarp būsimų komandos draugų Lietuvos rinktinėje neleido arbitrai ir kiti žaidėjai.

Savo ruožtu per tą patį kėlinį buvo nulemta ir rungtynių baigtis. Kai po netrukus sekusio E. Bendžiaus tritaškio „Ryto“ pranašumas išaugo iki 67:44, viltis apie pergalę palaidojo ir aktyviausi „Neptūno“ sirgaliai.

„Smagios rungtynės. Labai gera koncentracija antroje pusėje, ypač gynyboje. Labai gerai dalintasi kamuoliu, kovota su tuo, kokią gynybą jie naudoja. Tiesiog susikaupėme. Dirbome, atakavome ten kur norėjome, o tai ir leido susikrauti tokį pranašumą. Aišku, skirtumas didelis, bet koncentracijos tikrai reikėjo – per vieną tokio pobūdžio susitikimą gali nutikti visko“, – po pergalės rūbinėje kalbėjo „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius.

Paklaustas, dėl ko kilo konfliktas su D. Gailiumi, „Ryto“ žaidėjas viską paaiškino išsamiai ir pažymėjo, kad su savo varžovu jau paspaudė vienas kitam rankas.

„Aš bandžiau prieš jį prasižengti, bet teisėjai nesušvilpė. Tada teko jau agresyviau prasižengti, o Gailius nukrito. Kai tu pralaimi, yra emocijos, jis man kažką pasakė, aš jam atsakiau. Bet čia yra krepšinis, čia yra varžovai.

Po rungtynių rankas vienas kitam paspaudėme – visi supranta dėl ko yra žaidžiama ir čia nesvarbu, ar tu prieš draugą žaidi ar prieš ką kitą. Niekas nenori nusileisti, nori laimėti, todėl viskas yra suprantama. Aš jam būčiau tą patį pasakęs, jeigu būtų panašiai prasižengęs“, – dėstė krepšininkas.

Patenkintas po mačo buvo ir vilniečių vairininkas Dainius Adomaitis, kurio auklėtiniai varžovus pranoko praktiškai pagal visus žaidimo komponentus.

„Labai akcentavome rungtynių pradžią, kad negalime paleisti į priekį namų komandos, kokia yra „Neptūnas“. Šaunuoliai vyrai, viskas pavyko labai gerai. Kai kurie žaidėjai perlipo per save, ėjo aukščiau galimybių limitų.

Juk dar prieš rungtynes nebuvo aišku, ar dėl viruso visi galės žaisti. Tas pats Marekas Blaževičius. Tačiau jis buvo aikštėje ir puikiai kovojo, dvigubas dublis. Kai aštuoniolikmetis eina ir taip kovoja, gražu žiūrėti“, – vidurio puolėją, kuris pelnė 10 taškų ir sugriebė 10 kamuolių, gyrė treneris.

„Daug žurnalistų mane jau buvo nurašę, bet aš stengiausi, dirbau. Dabar yra rezultatai, sulig kiekvienomis rungtynėms jaučiu vis didesnį pasitikėjimą savo jėgomis“, – šyptelėjo pats M. Blaževičius.

Gražių žodžių iš D. Adomaičio sulaukė ir puikiai šį kartą žaidęs Tu Holloway. Ketvirtfinalio rungtynėse dominavęs prieš Utenos „Juventus“, šį kartą amerikietis gynėjas taip pat buvo sunkiai sulaikomas – pelnė 19 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 25 efektyvumo balus.

„Jis neturi jokių sveikatos problemų ir yra patyręs veteranas. Jis žino, kokia yra tokių rungtynių svarba ir kad būtina imtis atsakomybės lemiamu sezono momentu“, – tvirtino D. Adomaitis.

Ko reikia, kad „Rytas“ pakartotų pernykštę sėkmę ir finale įveiktų favoritų laikomą „Žalgirį“?

„Finale reikia daug ko. Situacija aiški – „Žalgiris“ yra aiškus favoritas, kuris tai žino, ir žino, kad privalo laimėti.Tą visi žino ir deklaruoja. O mums reikia labai geros koncentracijos, nes jų žaidime yra labai daug paslėptų dalykų. Jie labai gerai išnaudoja pigius taškus, mūsų koncentracija gynyboje turi būti maksimali. Faktas, kad ir sėkmės reikės. Bet mūsų neslėgs joks spaudimas. Turime sužaisti geriausias 40 minučių sezone, jei norime laimėti“, – sakė D. Adomaitis, kurio auklėtiniai šį sezoną „Žalgiriui“ pralaimėjo visas trejas LKL reguliariojo sezono rungtynes.

„Turime būti susikoncentrave nuo pirmos iki paskutinės akimirkos. Turime daryti labai mažai klaidų, turi pasiteisinti rizikos“, – treneriui pritarė ir E. Bendžius.

Primename, kad pirmajame pusfinalyje „Žalgiris“ 82:72 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“.

Sekmadienį Klaipėdoje dėl trečios vietos „Neptūnas“ su „Lietkabeliu“ pradės kautis nuo 14.45 val., o 17.50 val. vilniečiai stos į kovą su „Žalgiriu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)