Vertindamas susitikimą „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius ne visus savo auklėtinius minėjo gražiu žodžiu.

Intriga taurės turnyro pirmajame pusfinalyje išsilaikė pustrečio kėlinio. Nors pačioje mačo pradžioje „Žalgiris“ pabėgo 13:2, „Lietkabelis” ginklų anksčiau laiko nesudėjo ir dar pirmajame pasivijo varžovus, o antrajame kurį laiką netgi diktavo savo sąlygas ir įgijo 9 taškų pranašumą (22:31).

Visgi pajutę, kad juokauti negalima, žalgiriečiai dar iki pertraukos atstatė pusiausvyrą (38:38), o lemiamas lūžis įvyko trečiajam kėliniui įpusėjus.

Nuo 26 min,, kai rezultatas dar buvo lygus (48:48), „Žalgiris“ spurtavo 22:4 ir nutolo iki 70:52. Nors baigiantis susitikimui panevėžiečiai dar mėgino kilti į lemiamą šturmą, jį numalšinti LKL čempionams pavyko.

„Gana neįprastas laikas žaisti (rungtynės prasidėjo 14.20 val., – red. past.). Nemanau, kad tai turėjo labai didelės įtakos pačiai mačo eigai, tačiau buvo keistoka. Retai pasitaiko taip, kad atsikeli, pavalgai pusryčius ir jau turi važiuoti į areną. Bet kuriuo atveju, sąlygos buvo panašios visiems, o vakar net ir treniruotę tokiu pačiu metu specialiai turėjome“, – mintimis po rungtynių rūbinėje dalijosi Artūras Milaknis, surinkęs 7 taškus.

„Iš esmės rungtynės buvo sunkios, bet pavyko perlaužti mačo eigą pakeitus gynybos sistemą trečiame kėlinyje. Pirmas tikslas įgyvendintas, dabar lauksime, su kuo teks žaisti pusfinalyje“, – tvirtino A. Milaknis, pažymėjęs, kad didelio skirtumo dėl būsimų varžovų jam nėra. Nors pernai būtent finale „Žalgiris“ Vilniaus pralaimėjo „Rytui“, kažkokios papildomos motyvacijos ir noro kautis būtent su vilniečiais žalgirietis nejaučia.

„Paaiškės po dviejų valandų. Ką čia ir kalbėti apie tas motyvacijas, o gal su „Neptūnu“ žaisime“, – pažymėjo jis.

Savo ruožtu Š. Jasikevičius spaudos konferencijoje tvirtino, kad taurės turnyro rungtynės visada yra kitokios nei įprasti reguliariojo sezono mačai.

„Tai buvo daugiau mažiau specifinės taurės rungtynės – daug kalniukų į viršų ir į apačią, daug keistų sprendimų. Atrodė, kad trečiame kėlinyje galutinai perlaužėme rungtynes, bet per anksti patikėjome ir varžovai iš karto sugrįžo. Žinoma, nieko tai pernelyg nenustebino, nes visos čia esančios keturios komandos yra aukšto lygio, o taurės specifika egzistuoja visoje Europoje“, – dėstė Šaras.

Paklaustas, kodėl po spurto 13:2 mačo pradžioje jo auklėtiniai sustojo ir leido varžovams perimti iniciatyvą, Š. Jasikevičius mintimis atsigręžė į atsarginių suolelį.

„Manau, kad „Lietkabelis“ žaidė su tais pačiais žaidėjais, o mes ėmėme rotuoti krepšininkus ir mūsų atsarginiai silpnokai įsiliejo į žaidimą. Ilgainiui ta rotacija mums padėjo. Antroje pusėje „Lietkabelis“ lyg ir žaidė silpniau, pavargo, nors ir negaliu už juos kalbėti. Tačiau būtent pirmajame kėlinyje ir antrojo pradžioje mūsų suoliukas neįnešė energijos, o varžovų suoliukas jau buvo įsižaidęs. Tai dėl to ir kilo problemų“, – tvirtino Šaras.

Pagyręs 17 taškų pelniusį ir krepšį 62 proc. taiklumu (5/8 metimai iš žaidimo) Edgarą Ulanovą, Š. Jasikevičius turėjo netiesioginių pastabų Jockui Landale'ui. Australas šiose rungtynėse ant parketo praleido vos 8 min. – abu kartus buvo pakeistas labai greitai, po taktinių klaidų gynyboje.

„Edgaras yra vienas iš tų, kurie supranta taurės situacijas, jis pradėjo žaisti labai solidžiai. Jis tikrai yra vienas komandos lyderių, – E. Ulanovą gyrė Šaras, o paklaustas apie J. Landale'ą, nesusilaikė, – Čia karaliaus Mindaugo taurė, o ne tarpklasinės.

Nereikia leisti visiems vaikams pasižaisti, kad ir kaip norėtųsi. Aš manau, kad taurė yra dar vienos rungtynės, įkištos į labai intensyvų kalendorių. Tačiau žiūrint iš kitos pusės, jeigu jaunas žaidėjas nejaučia, kad gali pasiimti titulą jau rytoj, jam reikia baigti užsiimti šia profesija“.

Antrame pusfinalyje 16.45 val. Tarpusavio kovą pradėjo Klaipėdos „Neptūnas“ ir Vilniaus „Rytas“. Finalai dėl 3 vietos ir taurės vyks sekmadienį atitinkamai 14.45 ir 17.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)