„Žalgiris“ laimėjo pirmąjį pusfinalį Klaipėdoje rezultatu 82:72.

Nors rungtynių pradžioje prie teisėjų marškinėlių krūtinių pirmą kartą prisiūti reklaminiai ekranai buvo įdomesni nei įvykiai aikštėje, tačiau „Lietkabelis“ lengvai nepasidavė.

Dar pirmame kėlinyje išlyginę žaidimą, panevėžiečiai 16-ą min. nutolo 9 taškų skirtumu – 31:22.

Vis dėlto Lietuvos čempionai po pertraukos įrodė, kad susikaupę yra ne aukštaičių jėgoms.

„Kovojome ir atidavėme viską, norėjome žaisti finale. Deja, pirmoje rungtynių pusėje trūko šiek tiek geresnės gynybos, o antroje... 21 klaida, ir kai kurios jų buvo visiškai vaikiškos, atiduodavome kamuolį varžovams tiesiai į rankas.

Taip „Žalgiris“ trečiame kėlinyje atitrūko 18 taškų skirtumu. Pasivyti šitaip nutolusią tokio lygio komandą labai sunku“, – Krepšinis.lt dvikovą komentavo 11 taškų pelnęs Tomas Dimša, pats suklydęs 5 kartus.

Kita vertus, „Lietkabelis“ gal ir pristigo meistriškumo, bet tikrai ne kovingumo. Panevėžiečių nusiteikimą geriausiai iliustruoja 39:28 laimėta kova „po lenta“. Net 16 kamuolių Nenado Čanako auklėtiniai atkovojo puolime.

Tokie skaičiai – nepaisant aukščiausio komandos krepšininko Martyno Sajaus ligos. Pasak trenerio, vidurio puolėjas naktį ir šeštadienį ryte vėmė, bet vis tiek veržėsi į aikštę.

„Gerai, kad atkovojome daugiau kamuolių, tai reiškia, kad galime žaisti taip pat gerai kaip „Žalgiris“.

Rungtynių pradžioje buvome labai sumišę, klydome paprastose situacijose. Paskui kurį laiką puolėme kaip treniruotėje. Tačiau kai pirmavome 9 taškais, nepasinaudojome savo galimybėmis.

Vėliau mus iš vėžių išmušė „Žalgirio“ gynyba keičiantis dengiamaisiais. Mūsų rotacija trumpesnė, jie padidino spaudimą, pridarėme neleistinų klaidų. Bet juk žaidėme prieš Eurolygos komandą“, – mačą prisiminė specialistas iš Serbijos.

Kovos įkarštyje jis keliskart sunkiai tramdė emocijas ir buvo nubaustas technine pražanga. Paklaustas apie arbitrų darbą, N. Čanakas liko korektiškas.

„Aikštėje visi užsiėmę savais reikalais, treneriai – taip pat. Galbūt nemačiau tų epizodų tinkamai, reikia pasižiūrėti vaizdo įrašą, kad įsitikinčiau, kas buvo teisus. Tai, ką treneris mato iš savo techninės zonos, nebūtinai visada yra teisinga“, – sutiko „Lietkabelio“ vairininkas.

„Žalgiris“ su „Lietkabeliu“ pusfinalyje varžėsi ir prieš metus, tuomet kauniečiai nepatyrė jokio vargo ir nušlavė oponentus 89:58.

Antrajame pusfinalyje nuo 16.30 val. titulą ginantis Vilniaus „Rytas“ susitinka su varžybų šeimininku Klaipėdos „Neptūnu“.

Rungtynės dėl trečios vietos sekmadienį prasidės 14.45 val., finalas – 17.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)