„Mes laukiame sunkių rungtynių, rimtas varžovas, labai malonu čia būti, ketvertuke. Pabandysime kautis dėl pirmojo sezono titulo“, – kalbėjo Kauno „Žalgirio“ strategas, prisiminęs sausio 5 d. LKL čempionate patirtą pralaimėjimą „Lietkabeliui“ (72:83).

– Kokias išvadas padarėte po pralaimėto mačo Panevėžyje, LKL čempionato rungtynėse?

– Kol kas dar nepavyko. Pažiūrėsime rytoj, ar kažkas pavyko. Yra detalių, kurias daugiau mažiau mes žinojome. Pagrindinė detalė - noras laimėti ir minėtame mače Panevėžys mus pranoko. Tikrai komanda buvo fiziškesnė, greičiau bėgo į greitą puolimą, geriau atitvėrė mūsų krepšininkus. Panevėžyje mes visų pirma pralaimėjome noru.

– Pastaruoju metu daug giriamas panevėžiečių lyderis Željko Šakičius. Kur slypi jo gero žaidimo paslaptis?

– Jis tikrai yra vienas iš pagrindinių Panevėžio žaidėjų. Jis gali žaisti ir toliau nuo krepšio, ir arti prie krepšio. Jis tikrai vienas iš kertinių žmonių, kurį reikia pristabdyti.

„Lietkabelis“ – solidi komanda, kuri rodo gerą krepšinį ir yra gerai treniruojama. Reikia žiūrėti į visumą, nes mums bėdų pridarė ir daugiau žaidėjai nei tik išreikšti lyderiai. Esame pasiruošę rimtoms rungtynėms.

– Ar Jockas Landale‘as pasiruošęs 100 proc. žaisti?

– Taip, o kodėl neturėtų?

– Ten jau kitos problemos – klubo.

Kauniečiai su panevėžiečiais pusfinalio rungtynes šeštadienį pradės 14 valandą. Vėliau, 16.30 val., antrame pusfinalyje jėgas tarpusavyje išmėgins Klaipėdos „Neptūnas“ ir Vilniaus „Rytas“. Finalai vyks sekmadienį.

Visa savaitgalį vyksiančio renginio metu žiūrovai galės išvysti ne tik aukšto lygio krepšinį, snaiperio konkursą, bet ir mėgautis išskirtine šou programa.

Į Klaipėdą atvyks ir 2003-iaisiais Lietuvos rinktinę ant Europos čempionato pjedestalo atvedęs treneris Antanas Sireika. Jis susės pokalbio su radistu Rolandu Mackevičiumi. Tai bus nuotaikingas dviejų vyrų pokalbis ne tik apie krepšinį.

„Praėjusiais metais vykęs Justino Jankevičiaus pokalbis su Jonu Kazlausku žavėjo publiką, vertė juoktis ir buvo žavaus prieskonio renginiui suteikusi pramoga, todėl nusprendėme ir šiemet lankytojams pasiūlyti nuotaikingą turinį“, – sakė renginį organizuojantis Linas Zareckas.

A. Sireikos ir R. Mackevičiaus pokalbis vyks vasario 16 d. „Švyturio“ arenos aikštės centre prieš KMT finalo rungtynes.

R. Mackevičių žiūrovai matys visą renginio dieną – jis bus šventės vedėjas.

Renginyje dalyvaus ir kitas radistas Jonas Nainys. Taiklumu aikštelėje garsėjantis žinomas radijo laidų vedėjas mes iššūkį 2001-ųjų LKL snaiperio konkurso nugalėtojui Donatui Slaninai ir tarpusavyje varžysis, kuris bus tikslesnis nuo trijų taškų zonos.

J. Nainio ir D. Slaninos dvikova vyks per ilgąją rungtynių dėl trečiosios vietos pertrauką.

Pramogų nestigs ir užkulisiuose. Kiekvienas krepšinio gerbėjas galės nusifotografuoti stovėdamas šalia KMT taurės, koridoriuose taip pat bus originalaus dydžio krepšininkų maketai, su kuriais nusifotografavę sirgaliai galės nuotraukas atsispausdinti specialiu aparatu.

KMT finalo ketverto kovas vasario 15-16 d. tiesiogiai transliuos Delfi.tv.

KMT FINALO KETVERTO PROGRAMA

Vasario 15 d. (šeštadienis)

14 val. Pirmas pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“;

16.30 val. Antras pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“;

19 val. Karalienės taurės finalas: „Kibirkštis-MRU“ – „Aistės-LSMU“

Vasario 16 d. (sekmadienis)

14.45 val. Rungtynės dėl 3 vietos (per pertrauką – Donato Slaninos sugrįžimas parodomajame tritaškių konkurse);

16.50 val. LKL snaiperio konkursas;

17.30 val. Rolando Mackevičiaus pokalbis su Antanu Sireika;

17.50 val. Finalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)