Paprašyti išvardinti labiausiai patobulėjusius žaidėjus šį sezoną ekspertai išskyrė Atėnų „Panathinaikos“ puolėją Ioannį Papapetrou, Maskvos srities „Chimki“ komandos legionierių latvį Janį Timmą, Stambulo „Anadolu Efes“ žvaigždę Shane'ą Larkiną, Valensijos „Basket“ vidurio puolėją Bojaną Dubljevičių.

Nepamirštas buvo ir „Žalgirio“ varikliukas L. Lekavičius. Įžaidėjas per 23 rungtynes vidutiniškai aikštėje praleido beveik 20 min., pelnė 10,9 taško (58,9 proc. dvitaškiai, 42,9 proc. tritaškiai), atkovojo 0,3 kamuolio ir atliko 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Ne vienose rungtynėse būtent jis tempė Lietuvos čempionus į pergalę ir netgi lėmė dvikovos baigtį. Vienas rezultatyviausių „Žalgirio“ žaidėjų yra ir vienas naudingiausių – vidutiniškai renka 10,4 naudingumo balus.

„Atiduosiu duoklę Lukui Lekavičiui. Jo sugrįžimas į Kauno „Žalgirį“ ir didesnis vaidmuo komandoje padėjo jam pagerinti savo statistinius rodiklius ir poveikį rungtynėms. Jis arti 11 taškų vidurkio ir turi geriausią pataikymo procentą per savo karjerą Eurolygoje. Be viso to jis dažnai imasi lyderio vaidmens, kai reikia nulemti rungtynių baigtį“, – „Eurohoops“ interneto svetainei sakė Eurolygos krepšinio legenda Theo Papaloukas.

Eurolygos ekspertai, paklausti kuri iš komandų (ASVEL, „Baskonia“, Chimki“, „Žalgiris“, „Crvena Zvezda“) su 9 ar 10 pergalių gali gerokai patriukšmauti turnyro lentelėje artimiausi metu, nukėlė kepurę prieš „Žalgirį“.

Italų leidinio „La Gazzetta dello Sport“ krepšinio ekspertas Luca Chiabotti prisipažino, kad yra krepšinio romantikas: „Man patinka žiūrėti „Žalgirio“ augimą šį sezoną ir fantastišką Šarūno Jasikevičiaus darbą. Tai psichologinis ir techninis klausimai, tačiau šiais metais taip pat statyčiau už „Žalgirį“.

Per paskutines 9 rungtynes jie iškovojo 6 pergales, be to, puikiai kovojo su „Real“, „Panathinaikos“ ir „Anadolu Efes“. Po pertraukos „Žalgirio“ laukia palankus tvarkaraštis, manau, nepaisant 9-15 pergalių pralaimėjimų santykio jie turi gerus šansus prasibrauti į atkrintamąsias varžybas ir kovoti iki paskutinių rungtynių“.

Jam pritarė ir Miuncheno „Merkur“ sporto redaktorius Patrickas Reicheltas. „Aš savo pinigus statyčiau už „Žalgirį“. ASVEL ir „Crvena Zvezda“ jau žaidžia savo geriausią krepšinį ir neturi ką pridurti. „Chimki“ kaip įprasta turi daug aukšto lygio krepšininkų, tačiau neveikia kaip komanda.

O lenktynėse tarp „Žalgirio“ ir „Baskonia“ matau daugiau talento Lietuvos komandoje. Kokį dar matau privalumą? „Žalgiris“ žino, kad gali patekti į atkrintamąsias“, – sakė jis.

„Po 9 pralaimėjimų iš eilės pirmoje sezono pusėje „Žalgiris“ surado savo ritmą. Jo namų pranašumas būna gąsdinantis. Po Kauno klubo stebuklo paskutinį sezoną negalima atmesti galimybės, kad Šaro komanda neprasibraus į atkrintamąsias iš šįmet“, – teigė „Eurohoops“ atstovas Alexas Madridas.

Th. Papaloukas ir Frankas Lawloras pirmenybę kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose atidavė Maskvos srities „Chimki“ ekipai.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai artimiausias Eurolygos rungtynes žais vasario 20 dieną išvykoje su Vitorijos „Baskonia“, vėliau laukia dvi dvikovos namie su Milano „Armani“ ir Maskvos srities „Chimki“.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)