Svečiai iš ežerų krašto pralaimėjo Vilniaus „Rytui“ 94:103 ir liko už taurės finalo ketverto borto.

Kitaip nei treneris Žydrūnas Urbonas, 14 taškų pelnęs Ž. Skučas po nesėkmės buvo savikritiškas.

„Pasirodo, dar nepriaugome iki finalo ketverto. Kažkur truputį užmigome, paleidome iš rankų trečią kėlinį. Lyginant su Europos taurės žaidėjais, kurie visada susikaupę, mums trūksta profesionalumo. O kai jau reikia vytis tokias komandas, dažniausiai pritrūksta jėgų.

Kalbos, kad teisėjai varžovus ištraukė, yra visiška nesąmonė. Paprasčiausiai šiandien buvome blogesni. Kiekvienas padarėme po neatleistiną, vaikišką klaidą, pavyzdžiui, aš išmesdamas kamuolį iš užribio“, – į krūtinę mušėsi puolėjas.

Nors buvo vienas rezultatyviausių savo komandoje, Ž. Skučas daugiausiai aptarinėtas dėl epizodo, kuomet čiurną pasisuko ant jo kojos užlipęs Marekas Blaževičius.

Pastarasis po vizito rūbinėje grįžo tęsti rungtynių, tačiau joms pasibaigus neslėpė turintis dvejonių, ar Ž. Skučas jo kelyje pasitaikė atsitiktinai.


Mat ankstesnėse tarpusavio rungtynėse apsistumdymas su „Juventus“ aukštaūgiu „Ryto“ vidurio puolėjui jau kainavo du priekinius dantis.

Krepšinis.lt persakius M. Blaževičiaus abejones, ar Ž. Skučas žaidė švariai, pastarasis numojo ranka.

„Daug kas gali atrodyti, man nerūpi, – komentavo 27-erių kaunietis. – Tiesiog jis man užlipo ant kojos. Atsisuku, žiūriu ir galvoju: blemba, būtų nors ne Blaževičius... Dabar vėl tas vargšas. Ką padarysi, būna taip.

Jauni ir nagli, kaip Marekas arba aš pats praeityje, atėję į vyrų krepšinį kartais truputį per daug lenda, kur nereikia. Ne tie gabaritai, vyrai įpratę kitomis trajektorijomis judėti, ir taip išeina.

Aš labai mėgstu naglus žaidėjus, jaunus, norinčius įrodyti. Labai patinka, kaip Marekas žaidžia, kaip kovėsi prieš Kauno „Žalgirį“ – tiesiog širdį atiduoda. Kas iš jo bus, parodys ateitis, bet kol kas juda gera linkme. Širdis krepšinyje labai daug lemia. Anksčiau buvo Stepas Babrauskas, Marijonas Petravičius. Dabar yra jauni Marekas, Martynas Echodas. Gal patrauks „Rytą“ į priekį.“

Savo auklėtinį po rungtynių užstojo ir Ž. Urbonas.

„Tai buvo žaidybinis epizodas. Žygimantas – intelektualus vyras, nebedaro nesąmonių kaip anksčiau. Aš su juo kalbu, jį nuo to gydau ir, manau, išgydžiau“, – pažymėjo „Juventus“ treneris.

Kaip ten bebūtų, labiau mėgiamas Vilniuje Ž. Skučas antradienį tikrai netapo. Ir, kaip sako pats, tame nėra nieko blogo.

„Jeigu svečiai iš Utenos sugeba sutraukti pilną areną Vilniuje, vadinasi, judame teisinga kryptimi. Tegul būna ta priešprieša, visiems tik įdomiau. Ir manęs čia nemėgsta – na ir gerai, taip ir turi būti. Žmonės nuo to tik aistringiau žiūri krepšinį, išsilieja po darbų. Manau, tai – labai gerai“, – šypsojosi Ž. Skučas.

Pirmąjį ketvirtfinalio mačą Utenoje „Juventus“ laimėjo rezultatu 85:81.

Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas ateinantį savaitgalį vyks Klaipėdoje. „Rytas“ šeštadienį pusfinalyje susitiks su šeimininku „Neptūnu“, kuris ketvirtfinalyje 92:89 ir 73:72 įveikė Alytaus „Sintek-Dzūkiją“.

Likusiuose ketvirtfinaliuose trečiadienį galynėsis Kauno „Žalgiris“ ir „Šiauliai“ bei Panevėžio „Lietkabelis“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)