Atsakomajame Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mače Klaipėdos „Neptūnas“ 73:72 (23:24, 13:17, 20:11, 17:20) išgyveno dramatišką mūšį prieš Alytaus „Sintek–Dzūkiją“. Po pirmojo tarpusavio mačo „Neptūnas“ turėjo tik 3 taškų pranašumą (92:89).

Šeimininkams ant kulnų lipę svečiai galėjo visiškai priartėti prie „Neptūno“, tačiau kelios klaidos neleido svečiams pateikti sensacijos.

Viena jų – serbo P. Rakičevičiaus klaida išsimetant kamuolį.

„Esu garantuotas, kad tikrai nepraėjo 5 sekundės. Buvo tik du kirtimai iš viso. Nežinau, kaip buvo skaičiuota (...). Aš manau, kad ten labai neteisingai padaryta, nors mes to metimo ir nepataikėme“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo strategas.

V. Chomičius pastabų turėjo ir dėl paskutinės „Dzūkijos“ atakos metu fiksuotos klaidos. „Neptūną“ tolimais šūviais bombardavęs Chauncey Collinsas priartėjo prie tritaškio linijos ir paleido labai sudėtingą, bet dar vieną taiklų tolimą metimą, tačiau jis nebuvo įskaitytas. Teisėjai fiksavo „Dzūkijos“ lyderio klaidą – krepšininkas mynė šoninę liniją. Bet V. Chomičius įsitikinęs, kad tai – ne be varžovo pagalbos.

„Galiu pakomentuoti ir kitą situaciją pabaigoje. Buvome susitarę daryti tokį derinį, kad jie nespėtų prasižengti. Bet vėlavęs „Neptūno“ aukštaūgis, mano manymu, Collinsą stabdė keliu.

Dėl to žaidėjas buvo priverstas pasitraukti į šoną, jis turėjo būti numuštas, nes pats juk nebėgsi į užribį.

Dvi tokios situacijos, kurios nulėmė rungtynių pabaigą“, – nepatenkintas kalbėjo „Dzūkijos“ strategas Valdemaras Chomičius.

„Jei mes sprendžiame patekimą į finalo ketvertą neperžiūrėdami tokių momentų vaizdo peržiūros sistema, tai kam mums ji apskritai reikalinga“, – piktai kalbėjo V. Chomičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)