„Nesvarbu koks oras už lango, tačiau labai smagu grįžti į Lietuvą, kad ir trumpam“, - „Radiocentro“ studijoje šypsojosi Mindaugas Kuzminskas.

Krepšininkas Lietuvoje viešės kelias dienas, savaitgalį keliaus atgal į Rusiją, šįkart Maskvą, kur vyks VTB lygos Žvaigždžių diena, o jau artimiausią pirmadienį M. Kuzminskas vėl grįš į Lietuvą ir pradės darbus Lietuvos krepšinio rinktinės stovykloje prieš Europos čempionato atranką.

Po pirmadienio rungtynių, kai laimėjome prieš Eurolygos klubą, savo artimiesiems parašiau žinutę, kad džiaugiuosi priėmęs šį sprendimą.
Mindaugas Kuzminskas

„Motyvacijos būti rinktinėje man tikrai netrūksta, anksčiau visi sakydavo, kad jaunas ir perspektyvus, o dabar jau ir veteranu pavadina. Su kiekvienais metais suprantu, kad to laiko rinktinėje lieka vis mažiau. Noriu šį laiką išnaudoti ir juo mėgautis“, - sakė M. Kuzminskas.

Jau už kelių mėnesių rinktinė lauks didžiausias metų iššūkis – atranka į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

„Olimpiada – mano didžiausias pasiekimas. Būdamas vaikas visada apie tai svajoji. Ir kai pavyksta sudalyvauti, negali su niekuo palyginti. Neprilygsta nei pasaulio, nei Europos čempionatai.

Matai aplink save geriausius planetos atletus ir supranti, jog tu esi vienas iš jų. Šįkart mums burtai buvo geri, o jeigu norime varžytis Olimpinėse žaidynėse, turime nugalėti visas komandas“, - sakė krepšininkas.

Mindaugas prieš Naujuosius metus buvo priverstas palikti Graikiją, Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir persikelti rungtyniauti į Rusiją.

„Po pirmadienio rungtynių, kai laimėjome prieš Eurolygos klubą, savo artimiesiems parašiau žinutę, kad džiaugiuosi priėmęs šį sprendimą.

Galiu rungtyniauti savo pozicijoje, žaidžiu daug, galiu rungtyniauti lemiamomis akimirkomis. Mūsų komandos potencialas milžiniškas“, - laidoje „Vakarop su Vyteniu“ kalbėjo krepšininkas.

Vasarą krepšininkas jau šeštą kartą organizuos savo vardo krepšinio stovyklą, o ir toliau prisidės prie marškinėlių kūrimo, už kuriuos visos gaunamos pajamos keliauja Rimano Kaukėno vardo paramos fondui.

Vaizdo reportaže Mindaugas Kuzminskas išskirtiniame interviu specialiai „Radiocentrui“ taip pat pasakoja apie santykius su rinktinės treneriu Dariumi Maskoliūnu, Ado Juškevičiaus sprendimą nevilkėti nacionalinės komandos marškinėlių, etapą Graikijoje ir savo ateities planus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)