„Juventus“ Vilniuje buvo pranašesnė komanda du kėlinius, kuriems baigiantis pirmavo 9 taškais. Tačiau šeimininkų spurtas 15:2 iškart po pertraukos apvertė viską aukštyn kojomis.

Paskutiniame ketvirtyje uteniškiai atsitokėjo ir grįžo į kovą, o paskutinės atakos metu Ignas Vaitkus turėjo galimybę tritaškiu išplėšti pratęsimą.

Vis dėlto dukart iš eilės „Juventus“ ekipai pralaimėjęs „Rytas“ daugiau košės nebeprisivirė.

O labiausiai šaukštu darbavosi Tu Holloway – per pirmas 25 rungtynių minutes 25 taškus pelnęs įžaidėjas iš viso surinko 28 taškus.

Iki šiol savo rezultatyviausiose rungtynėse Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) amerikietis buvo įmetęs vos 13 taškų.

„Žinodamas, kokia mūsų situacija, T. Holloway suprato, kad turės prisiimti atsakomybę“, – auklėtinio taškų fontaną komentavo D. Adomaitis.

O situacija, pasak jo, buvo tokia, kad rungtynių išvakarėse komandos treniruotėje dalyvavo tik 9 žaidėjai, įskaitant Ąžuolą Tubelį.

Dovis Bičkauskis ir Evaldas Kairys ruoštis mačui negalėjo dėl rotaviruso, dar pora krepšininkų, kurių pavardžių D. Adomaitis neįvardijo, žaidė suleidus vaistų nuo skausmo injekcijas.

„Dar niekad taip nesididžiavau savo komanda. Dovis ir Efka žaidė netekę skysčių, pakilus temperatūrai. Mane asistentas vienu metu net ragino tuoj pat keisti Evaldą, kad nenualptų aikštėje. Keli kiti normaliu atveju gal net nebūtų išvis žaidę. Fanai turi gerbti tokį atsidavimą. Dabar man svarbiausias klausimas, kiek žmonių turėsime kitoje treniruotėje“, – kalbėjo specialistas.

Mat po laisvos dienos žaidėjų gali susirinkti dar mažiau.

„Rytas“ dar rungtynėms neįpusėjus neteko pirmame kėlinyje šimtaprocentiniu tikslumu atakavusio ir 10 taškų pelniusio Mindaugo Girdžiūno – nesportine, o vėliau ir technine pražanga už vaidybą nubaustas gynėjas buvo išvarytas iš aikštės.

Trečio kėlinio pabaigoje atrodė, kad vakaras baigėsi anksčiau laiko ir Marekui Blaževičiui.

18-metis krepšininkas kovodamas dėl atšokusio kamuolio nesėkmingai nusileido ant Žygimanto Skučo kojos ir sukniubo ant parketo, susiėmęs už čiurnos.

Auklėtinio trauma smarkiai išgąsdino D. Adomaitį – treneris iš nevilties pats krito ant kelių, plojo delnais į parketą ir išliejo emocijas rusiškais keiksmažodžiais.

„Rytas“ artimiausią mėnesį versis be pėdą susižeidusio pagrindinio vidurio puolėjo Martyno Echodo, tad ilgalaikė M. Blaževičiaus netektis vilniečiams būtų skaudi dvigubai.

Tačiau į rūbinę padedamas komandos personalo iš skausmo perkreiptu veidu nušokavęs aukštaūgis jau po kelių minučių grįžo ant atsarginių suolo, o netrukus – ir į aikštę, kurioje iš viso pelnė 6 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

„Pagalvojau, kodėl? Labai gerai žinau, koks Marekui buvo sunkus praėjęs sezonas. Iškritus Martynui jis gavo šansą, puikiai juo naudojasi. Nesinori, kad vėl iškristų. Ryte nerimaudamas lauksiu gydytojo skambučio – po rungtynių tai būna pats baisiausias skambutis“, – komentavo sostinės klubo strategas.

Tuo metu trečius metus iš eilės „Ryto“ ketvirtfinalyje eliminuotos Utenos ekipos treneris Žydrūnas Urbonas buvo ištikimas sau – išsiliejo ant teisėjų galvų.

„Labai didžiuojuosi, kaip mušėmės su tokiu grandu. Bet jau užkniso, kad „Rytas“ meta 37 baudas. Retoriškai klausiu, kodėl?

Mane pats teisėjų tėvas Algimantas Pavilionis mokino, kad niekada negausi techninės pražangos, jei išliesi emocijas nusisukęs į kampą. Nei aš keikiausi, nei tos emocijos buvo labai neigiamos. Ir vis tiek gavau techninę. O žaidėme vieno metimo rungtynes: jei ne tas papildomas taškas varžovams, paskutinėje atakoje nebūtų reikėję tritaškio mesti.

Tas pats teisėjas man trečią techninę pražangą iš eilės skiria – nežinau, gal jam didybės manija. Man gaila savo vyrų, treti metai iš eilės tas pats“, – dūsavo „Juventus“ vairininkas.

Tiesa, jis įžvelgė ir savo ekipos atsakomybės dėl nesėkmės.

„Be abejo, iniciatyvą praradome patys. Nieko ten „Rytas“ negriebė, mes patys neįmetėme elementarių metimų, iš po krepšio. Be abejo, patys padarėme taktinių klaidų. Bet suprantu, kas mes esame ir su kuo žaidžiame. Būtų I. Vaitkus pataikęs tritaškį nuo lentos kaip Deividas Sirvydis, būtume žaidę pratęsimą.

Su žmona tiek negyvenu kiek su šiais vyrais, juk dukart per dieną nuogi duše prausiamės. Jie buvo absoliučiai verti finalinio ketverto“, – pažymėjo Ž. Urbonas.

Pirmąjį mačą Utenoje „Juventus“ laimėjo rezultatu 85:81.

Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas ateinantį savaitgalį vyks Klaipėdoje. „Rytas“ šeštadienį pusfinalyje susitiks su šeimininku „Neptūnu“, kuris ketvirtfinalyje 92:89 ir 73:72 įveikė Alytaus „Sintek-Dzūkiją“.

Likusiuose ketvirtfinaliuose trečiadienį galynėsis Kauno „Žalgiris“ ir „Šiauliai“ bei Panevėžio „Lietkabelis“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)