„Šiuo metu Utenai nugalėti „Rytą“ dvejų rungtynių serijoje yra... kas čia turėtų įvykti? Ugnikalnis išsiveržtų? Bananai pradėtų augti ant klevų?“ – kaip visada iškalbos nestigo Žydrūnui Urbonui.

Treneris emocijoms nepasiduoda, nes supranta, koks žvėris jų laukia Vilniuje. Tiesa, namų aikštelėje Citadele KMT čempionus pavyko sutramdyti.

Ž. Urbono auklėtiniai 85:81 įveikė Vilniaus „Rytą“ ir į sostinę vežasi keturių taškų prabangą. Tad antradienį rungtynės, kurias nuo 20 val. transliuos DELFI, žada intrigą.

Uždaviniai „Juventus“ žaidėjams nesikeis. Norint pasiekti reikiamą rezultatą sostinėje reikia išpildyti Ž. Urbono paruoštą žaidybinį planą.

„Jokia paslaptis, kad „Ryto“ vienas iš ginklų yra tritaškiai. Vienas iš tų mocartų yra Eimantas Bendžius. Jį eliminuoti yra itin svarbu. Negaliu pasakyti, jog jį eliminavome, bet iš dalies. Jų priekinė linija nėra labai stipri, tačiau jie puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių puolime. Vėl gi ne iki galo, bet tai pavyko. Aišku, yra smulkmenos, kurias reikia įgyvendinti ir tikiuosi jos bus įgyvendintos“, – dėstė Ž. Urbonas.

Mocartu pavadintas E. Bendžius iš tiesų buvo pristabdytas Utenoje. Per 31 minutę aikštėje „Ryto“ puolėjas pelnė 11 taškų, tačiau nepataikė nė vieno tritaškio iš 5 bandymų.

Pakankamai įspūdingas pasiekimas prieš žmogų, kuris „Betsafe–LKL“ tritaškius laido 44,2 proc. taiklumu.

Kitas uždavinys iš kovos pasitraukė pats – 20 taškų ir 24 naudingumo balus surinkęs vilniečių „centras“ Martynas Echodas dėl traumos praleis dar bent mėnesį be krepšinio.

Teigiamų ženklų daug, bet ar spaudimas nepakiš kojos aukščiau bambos šokančiai „Juventus“ ekipai?

„Jei pas mus būtų per tą laiką įvykusi finansinė poros milijonų injekcija, tai galbūt pasikeistų ir spaudimas. Dabar nemanau, kad jaučiame spaudimą. Mūsų žaidimas yra žymiai brandesnis nei sezono pradžioje, bet spaudimas yra jų pusėje“, – nesutinka „Juventus“ strategas.

Pasipriešinti gali visi ir sportas tuo yra įdomus. Skirtumas nėra didžiulis ir silpnesnė komanda vienose rungtynėse gali pasipriešinti.
Žydrūnas Urbonas

Jo komanda dabar yra karščiausia Lietuvoje. 8 pergalės per 10 rungtynių „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir du kartus per sezoną nukautas Lietuvos vicečempionas. Nors praėjusį savaitgalį patirtas pralaimėjimas Klaipėdoje prieš „Neptūną“, pats Ž. Urbonas pripažino, kad užšokta ant teigiamos emocinės bangos po trenerių pasikeitimų išgyvenančios ekipos.

„Juventus“ pasikeitimai nuo sezono pradžios – akivaizdūs, sako Ž. Urbonas:

„Mes kaip komanda augdama praradome baimę. Tai irgi yra svarbu, kai nebijai kaikurių netikėtų situacijų ar galingų varžovų“.

4 taškų pranašumas būnant akistatos autsaideriu gali pakišti koją „Juventus“. Ž. Urbonas neslėpė, kad neįmanoma visiškai negalvoti apie šiokią tokią pagalvę.

„Žaidėjai ir treneris visada pasamonėje turi kažkokią mintį. Taip norisi save nuteikti, kad nereikia galvoti apie teigiamą, neigiamą rezultatą, nes per vieną minutę gali pralaiminėti 10 taškų. Be jokios abejonės, su tokiu mentalitetu reikia eiti į rungtynes, bet apie pranašumą negalvoti neįmanoma. Aš manau, kad situacija važiuojant su 4 taškų pranašumu yra gera situacija. Aišku, rungtynės prasideda iš naujo ir favoritas nori, nenori yra „Rytas“, – vėl kepurę prieš varžovą nukėlė „Juventus“ vyr. treneris.

Utenos klubo vairininkas pasidalino ir savo mintimis apie kitas intrigos nestokojančias poras Citadele KMT ketvirtfinalyje.

Ieškant antros sensacijos, rytoj galima žvelgti į Klaipėdos „Neptūno“ ir Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ akistatą. Užtenka prisiminti istoriją, kai prieš dvejus metus finalo ketvertas Klaipėdoje liko be šeimininkų. Tada būtent dzūkai išmetė ketvirtfinalyje pakrikusį „Neptūną“.

Pirmąją dvikovą išvykoje klaipėdiečiai laimėjo 92:89, tačiau 3 taškų pranašumas toli gražu negarantuoja kelialapio į finalinį ketvertą prisiminus visai netolimą istoriją.

„Pasipriešinti gali visi ir sportas tuo yra įdomus. Skirtumas nėra didžiulis ir silpnesnė komanda vienose rungtynėse gali pasipriešinti. „Neptūnas“ padarė tokių sprendimų dabar – įsigijo Martyną Mažeiką, naujas treneris. Manau, šitie faktoriai klaipėdiečiams suteikia favorito statusą“, – klaipėdiečių pasikeitimus vertino Ž. Urbonas.

Įdomu, jog per tris šio sezono alytiškių ir klaipėdiečių akistatas visos jos baigėsi mažesniu nei 8 taškų skirtumu. Du kartus pergalę šventė „Neptūnas“, o kartą fantastinis Chauncey Collinso tritaškis parklupdė Dzūkijos sostinėje besisvečiavusį uostamiesčio klubą.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ akistatoje Ž. Urbonas didelės intrigos nemato. Anot trenerio, panevėžiečiai šį sezoną turi geresnius krepšio sargus: „Lietkabelis“ gerą gynybą demonstruoja šiemet, man patinka. Gal ne komandiškai gerai ginasi, bet individualiai kaip Margiris Normantas, Tomas Dimša, dideli žmonės. Pasvalys žaidžia atvirą krepšinį ir remiasi puolimu. Tokiose rungtynėse, manau, gynyba yra svarbiau ir „Lietkabelis“ turėtų susitvarkyti“.

Primename, jog pirmoje dvikovoje Pasvalyje 78:72 triumfavo „Lietkabelis“ ir pasvaliečiams reikės pergalės bent 7 taškų pranašumu.

Paskutinėje „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ poroje beveik viskas aišku, mano Ž. Urbonas. Meistriškumo skirtumai ir nusiteikimas tokioms rungtynėms turėtų pagaliau nutraukti sunkių rungtynių prieš „Šiaulius“ seriją.

„Kad ir kaip norėtųsi nusiųsti „Šiauliams“ gerus linkėjimus, tačiau prieš „Žalgirį“ laimėti įmanoma tik, kai jie turi dvigubas Eurolygos savaites. Tada jie būna pavargę, stokoja koncentracijos. Tie du pralaimėjimai „Betsafe–LKL“ ir buvo iš tų situacijų. Be abejo, „Žalgirio“ veteranai, kaip Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, žino, kada reikia susikaupti. Manau, kad jiems jau atsibodo špaguotis su „Šiauliais““, – aiškią viziją dėstė „Juventus“ vyr. treneris.

Tiesa, šiauliečiams ginklų anksčiau laiko sudėti nederėtų. „Šiauliai“ šį sezoną jau sugebėjo kartą sensacingai Kaune nukauti „Žalgirį“, o pirmoje Citadele KMT ketvirtfinalio dvikovoje irgi pakuteno padus – po įtemptos kovos 85:79 pergalę išsivežė kauniečiai.

Citadele KMT atsakomieji ketvirtfinalio mūšiai vyks vasario 11-12 dienomis. Keturios komandos po finalinio švilpuko garantuos sau kelialapius į finalinį ketvertą Klaipėdoje vasario 15-16 dienomis.

Visos Citadele KMT ketvirtfinalio rungtynės antradienį ir trečiadienį nuo 18 valandos bus transliuojamos ir DELFI portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)