„LKL čempionatas išsilyginęs, net ir „Žalgiriui“ tenka kovoti prieš visas komandas, nes jų tvarkaraštis akivaizdžiai sunkesnis, – įsitikinęs Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio asistentas Benas Matkevičius. – Visos komandos turi pasitikėjimą ir taurės rungtynėse tai daug lemia.

Svarbu, kokiu ritmu pasieki taurės turnyrą, kokiu mentalitetu eini į rungtynes. Manau, komanda, kuri bus psichologiškai neparuošta tam, labiausiai nukentės.“

Rytoj atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes žais 3 taškų persvarą turintis Klaipėdos „Neptūnas“ su Alytaus „Sintek–Dzūkija“ bei 4 taškų deficitą namie sieksiantis panaikinti Vilniaus „Rytas“ su Utenos „Juventus“.

B. Matkevičiaus nuomone, „Ryto“ laukia didžiausias iššūkis – tai vienintelė favorite laikoma komanda, kuri per pirmas ketvirtfinalio rungtynes pralaimėjo ir namie turės panaikinti atsilikimą.

„Didžiausias iššūkis turbūt bus jiems žengti į aikštelę su pasitikėjimu ir parodyti, kas yra kas. Ir paskui bus matyti eigoje, kaip kas buvo pasirengę“, – pabrėžė NBA klubo „Boston Celtics“ skautu taip pat dirbantis B. Matkevičius.

Pirma Citadele KMT finalo ketverto dalyve rytoj bandys tapti „Neptūno“ ekipa, kuri gali jausti ir papildomą spaudimą. Savaitgalį finalo ketvertas vyks Klaipėdoje, todėl „Neptūno“ dalyvavimo ten tikimasi.

Vis dėlto namų aikštės pranašumas turi ir teigiamų, ir neigiamų aspektų, įsitikinęs B. Matkevičius.

„Psichologija veikia kai kurias komandas. Pavyzdžiui, 2011 m. Europos čempionate Lietuva turėjo namų pranašumą, – nesėkmingas pirmenybes prisiminė B. Matkevičius. Kita vertus, tai suteikia užnugarį, kurį matėme „Ryto“ komandoje praėjusių metų taurės turnyre.“

Lankydamasis „Norfos“ studijoje B. Matkevičius kartu su krepšinio ekspertu Rūteniu Paulausku apžvelgė turnyrą, kuriuo Lietuvos krepšinis gyvens šią savaitę.

CITADELE KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS TVARKARAŠTIS

1-os ketvirtfinalio rungtynės

Lapkričio 27 d. 89:92 C pora: „Sintek–Dzūkija“–„Neptūnas“

Gruodžio 19 d. 72:78 D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“

Sausio 2 d. 85:81 B pora: „Juvenus“–„Rytas“

Sausio 21 d. 79:85 A pora: „Šiauliai“–„Žalgiris“

2-os ketvirtfinalio rungtynės

Vasario 11 d. 18 val. C pora: „Neptūnas“–„Sintek–Dzūkija“

Vasario 11 d. 20 val. B pora: „Rytas“–„Juventus“

Trečiadienį 18 val. D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“

Trečiadienį 20 val. A pora: „Žalgiris“–„Šiauliai“

Finalo ketvertas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje

Vasario 15 d. Pusfinaliai: A-D pora; B-C pora

Vasario 16 d. Rungtynės dėl 3 vietos ir finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)