Permės „Parma“ klubo legionierius VTB Vieningosios lygos pirmenybėse renka 15 taškų vidurkį ir, D. Maskoliūno žodžiais, žaidžia geriausią krepšinį gyvenime.

„Labai norėjau matyti jį rinktinėje, bet Adas atsisakė atvažiuoti dėl asmeninių priežasčių. Į detales nelindau, jūsų darbas jas išsiaiškinti. Asmeniškai prieš mane jis jokių pretenzijų neišsakė, tik iš pradžių paprašė laiko pagalvoti, o po to pranešė, kad neatstovaus rinktinei. Labai gaila. Jis šiemet tikrai gerai žaidžia, per dvi pozicijas, yra rinktinės senbuvis“, – apgailestavo D. Maskoliūnas.

Paprašytas patikslinti, ar A. Juškevičius nusprendė apskritai trauktis iš rinktinės, treneris traukė pečiais.

„Jei sąžiningai, nežinau, kaip čia atsakyti. Gal ir visam laikui atsisakė“, – neslėpė specialistas.

A. Juškevičius padėjo Lietuvos rinktinei iškovoti bilietą į praėjusį pasaulio čempionatą, tačiau į finalinį etapą D. Maskoliūno pirmtako Dainiaus Adomaičio pakviestas nebuvo.

Krepšinis.lt paklaustas, ar gynėjo sprendimas gali būti susijęs su pernykšte patirtimi, D. Maskoliūnas šypsojosi.

„Gal kažkiek susiję, bet man sunku kalbėti, nes aš tos situacijos nesukūriau. Negaliu atsakyti už kitus, susisieksite su Adu ir sužinosite priežastis tiesiai iš jo. Tik noriu užtvirtinti, kad mano santykiai su Adu tikrai normalūs, turėjome gražų pokalbį. Jis priėmė sprendimą, kurį aš gerbiu, nors man jo ir labai reikėtų“, – komentavo naujasis rinktinės strategas.

A. Juškevičius nacionalinėje ekipoje debiutavo 2014 metų pasaulio čempionate, taip pat rungtyniavo 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse bei 2017-ųjų Europos čempionate. Iškovoti medalių su komandos draugais jam nepavyko.

Jei vienas senbuvis pasitraukė, kitas – grįžta po ilgos pertraukos.

Sausio viduryje D. Maskoliūno paskelbtą išplėstinį kandidatų sąrašą paskutinę akimirką papildė iš Kinijos dėl sustabdyto čempionato grįžęs Šanchajaus „Sharks“ puolėjas Donatas Motiejūnas.

29-erių aukštaūgis rinktinės marškinėlius paskutinį kartą vilkėjo 2017 metų Europos čempionate, vėliau nežaidė nacionalinėje komandoje dėl konflikto su vyriausiuoju treneriu D. Adomaičiu.

Iš pradžių jis ketino per vasario atrankos „langą“ likti klube, bet planus pakeitė koronavirusas.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Mantas KalnietisKrasnodaro „Lokomotiv“
Žygimantas JanavičiusKlaipėdos „Neptūnas“
Rokas JokubaitisKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaPanevėžio „Lietkabelis“
Paulius ValinskasPanevėžio „Lietkabelis“
Deividas GailiusKlaipėdos „Neptūnas“
Jonas MačiulisAtėnų AEK
Mindaugas KuzminskasKrasnodaro „Lokomotiv“
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“
Donatas MotiejūnasŠanchajaus „Sharks“
Evaldas KairysVilniaus „Rytas“
Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“
Martynas SajusPanevėžio „Lietkabelis“

„Motiejūno prisijungimas svarbus dėl daugelio niuansų. Nuo pirmos dienos, kai buvau paskirtas treneriu, kontaktavau su juo. Žinote, kokių rūpesčių Kinijos čempionate turėjo jo klubas, todėl sutarėme, kad šįkart neverta važiuoti. Tuomet atsitiko ta nelaimė, nesąmonė – virusas. Ir Donatas jau Lietuvoje, dega noru atstovauti rinktinei. Nematau priežasčių, kodėl jam to nedaryti, jei ir klubas leidžia.

Senokai Donatą matėme žaidžiantį Europoje. Kinijoje truputėlį kitoks krepšinis, ypač jo komandoje. Norisi pažiūrėti, kaip jis integruosis į komandinį žaidimą, nes mes tikrai nepropaguosime kiniško krepšinio. Manau, ir jam pačiam bus įdomu, be to, turės progą čia pasirodyti, kadangi dėl situacijos Kinijoje gali tekti ieškotis naujo darbo“, – D. Motiejūno situaciją apibendrino D. Maskoliūnas.

Išplėstiniame kandidatų sąraše buvo 20 pavardžių, vėliau kartu su A. Juškevičiumi išbraukti buvo gynėjas Dovis Bičkauskis (Vilniaus „Rytas“), puolėjai Tadas Sedekerskis (Klaipėdos „Neptūnas“), Arnoldas Kulboka (Bilbao „Retabasket“, Ispanija), vidurio puolėjai Laurynas Birutis (Prienų „Cbet“), Egidijus Mockevičius (Fuenlabrados „Montakit“, Ispanija) ir traumuotas Martynas Echodas („Rytas“).

Sudėtyje liko vienintelis Kauno „Žalgirio“ atstovas Rokas Jokubaitis, kuris turėtų žaisti tik antrajame susitikime su čekais.

Mat „Žalgiris“ vasario 20 d. žais Eurolygos rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

D. Maskoliūnas, kuris pats dirba Lietuvos čempionų vairininko Šarūno Jasikevičiaus asistentu, pusiau juokais, pusiau rimtai teigė, jog į rinktinę bandys perkelti „nuo 5 iki 10 proc.“ „Žalgirio“ žaidimo schemų.

„Sėdėjome su Tomu Masiuliu ir svarstėme, kiek derinių panaudoti. Pas mus „Žalgiryje“ jų labai daug. Supaprastinome viską iki minimumo, iki pagrindinės bazės, kuri panaši pas kiekvieną trenerį. Padarėme šiokį tokį sąrašėlį – tiek puolimo derinių, tiek gynybos principų – kurį stengsimės per labai trumpą laiką įkalti į galvas.

Pasiruošti rungtynėms turėsime marias laiko – keturias treniruotes. Kažkiek pasportuosime, kažką pabandysime vos vos išmokti ir važiuosime na ura“, – ironizavo D. Maskoliūnas.

Atrankos turnyrą lietuviai pradės vasario 21 d. išvykoje su Belgijos rinktine. Vasario 24 d. D. Maskoliūno auklėtiniai Vilniuje žais su Čekija.

C grupėje dar žais Danijos krepšininkai. Į finalinį etapą iškops dvi geriausios komandos kartu su šeimininkų teisėmis čempionate dalyvausiančiais čekais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)