Turnyrą lietuviai pradės vasario 21 dieną išvykoje, rungtynėmis su Belgijos rinktine, o pirmasis susitikimas namuose vyks vasario 24 dieną, kai D. Maskoliūno auklėtiniai Vilniaus „Siemens“ arenoje žais su Čekijos nacionaline ekipa.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato atrankos C grupėje dar susitiks su Danijos rinktine (lapkričio 26 dieną), o į Senojo žemyno pirmenybes pateks trys geriausios grupės komandos.

Pirmą kartą nuo 2017 metų Lietuvos rinktinės marškinėlius apsivilks vienas geriausių Lietuvos krepšininkų D. Motiejūnas. Kinijos klubo Šanchajaus „Sharks“ garbę ginantis puolėjas į nacionalinę ekipą nebuvo kviečiamas dėl konflikto su buvusiu treneriu Dainiumi Adomaičiu.

D. Motiejūnas į Lietuvą buvo priverstas grįžti dėl Kiniją užklupusio koronaviruso ir sustabdytų šios šalies krepšinio pirmenybių. Kinijos klubui sutikus aukštaūgis mielai sutiko prisidėti prie D. Maskoliūno formuojamos rinktinės.

Lietuvos rinktinės sudėtis Europos čempionato atrankos C grupės rungtynėms su Belgija ir Čekija:

Mantas KalnietisKrasnodaro „Lokomotiv“
Žygimantas JanavičiusKlaipėdos „Neptūnas“
Rokas JokubaitisKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaPanevėžio „Lietkabelis“
Paulius ValinskasPanevėžio „Lietkabelis“
Deividas GailiusKlaipėdos „Neptūnas“
Jonas MačiulisAtėnų AEK
Mindaugas KuzminskasKrasnodaro „Lokomotiv“
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“
Donatas MotiejūnasŠanchajaus „Sharks“
Evaldas KairysVilniaus „Rytas“
Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“
Martynas SajusPanevėžio „Lietkabelis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)