Nors pirmo kėlinio pabaigoje dar pirmavo šeimininkai (12:13), žalgiriečiai labai greitai susiėmė ir vedami Edgaro Ulanovo dar iki didžiosios pertraukos išsklaidė visas abejones dėl to, kas pajėgesnis – 49:29. Besibaigiant trečiam ketvirčiui ekipas skyrė jau 34 taškai – 74:40. Panašus skirtumas išsilaikė iki pat finalinės sirenos – 92:63.

Rezultatyviausias ir naudingiausias rungtynių žaidėjas buvo E. Ulanovas, kuris per 20 minučių surinko 15 taškų (4/5 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 4/4 baudos, 7 atk. kam.) ir net 29 naudingumo balus. Tai – tik vienu mažiau nei Ulės rekordas LKL (30).

Po 10 taškų nugalėtojams pridėjo Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis ir Karolis Lukošiūnas.

„Žalgiriui“ sekmadienį nepadėjo K. C. Riversas. Gynėjui nieko rimto nenutiko, tačiau trenerių štabas nusprendė, kad amerikiečiui reikia poilsio.

„Žalgirio“ vyrams kita savaitė laisva nuo Eurolygos batalijų, bet ilsėtis vis tiek nebus kada: jau trečiadienį žaliai-baltų laukia atsakomoji KMT ketvirtfinalio dvikova su „Šiauliais“ (po pirmos – 85:79), o savaitgalį – galimai ir Finalo ketvertas Klaipėdoje.

Po dvikovos vykusioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius gyrė auklėtinius.

„Aš labai patenkintas šios dienos rungtynėmis. Vyrai tikrai žaidė rimtą krepšinį ir atsakė į varžovų fiziškumą. Visi gavo pažaisti. Jautėsi komandos stiprumas ir gera atmosfera, taip kad iš mūsų pusės rungtynės, manau, pavyko.

Visą laiką norisi, kad kai kurie mūsų vyručiai per LKL ateitų į Eurolygos lygį. Jie tą ir daro, nes jaučiasi žaidimo pagerėjimas – tiek iš veteranų, tiek ir iš jaunų žaidėjų. Dabar turėsime laisvą dieną, o tada pradėsime ruoštis „Šiauliams“, – sakė Šaras.

Sulaukęs klausimo apie tai, kaip vertina sekmadienį finišavusį Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą, kurio finale „Ryto“ jaunimas 84:63 triumfavo prieš „Žalgirio“ talentus, Š. Jasikevičius nuomonės neturėjo.

„Mažai pasisekė pastebėti tą turnyrą. Važiuodami į Kėdainius truputį žiūrėjome finalą, bet nežinau, kažką sunku pasakyti apie visą tą reikalą“, – teigė jis.

Tuo metu „Nevėžio“ strategas Marius Kiltinavičius apgailestavo, kad nepavyko šį kartą nepavyko duoti rimtos kovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)