Nors pirmo kėlinio pabaigoje 13:12 dar pirmavo šeimininkai, žalgiriečiai labai greitai susiėmė ir vedami Edgaro Ulanovo dar iki didžiosios pertraukos išsklaidė visas abejones dėl to, kas pajėgesnis – 29:49.

Besibaigiant trečiam ketvirčiui ekipas skyrė jau 34 taškai – 40:74. Panašus skirtumas išsilaikė iki pat finalinės sirenos – 63:92.

Rezultatyviausias ir naudingiausias rungtynių žaidėjas buvo E. Ulanovas, kuris per 20 minučių surinko 15 taškų (4/5 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 4/4 baudos, 7 atk. kam.) ir net 29 naudingumo balus. Tai – tik vienu mažiau nei Ulės rekordas LKL (30).

Po 10 taškų nugalėtojams pridėjo Lukas Lekavičius (1/1 dvitaškis, 2/2 tritaškiai, 2/2 baudos), Rokas Jokubaitis (6 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Karolis Lukošiūnas.

„Žalgiriui“ sekmadienį nepadėjo K. C. Riversas. Gynėjui nieko rimto nenutiko, tačiau trenerių štabas nusprendė, kad amerikiečiui reikia poilsio.

Itin prastas rungtynes sužaidė „Nevėžio“ vidurio puolėjas Viny Okouo. Jis pelnė 1 tašką, išnaudojo pražangų limitą ir finišavo su -7 naudingumo balais.

Vienu metu kelio skausmus pajutęs Georgios Kalaitzakis vienas tempė savo komandos vežimą. Jis tapo naudingiausiu „Nevėžio“ žaidėju – pelnė 21 tašką ir surinko 24 naudingumo balus.

„Žalgirio“ vyrams kita savaitė laisva nuo Eurolygos batalijų, bet ilsėtis vis tiek nebus kada: jau trečiadienį žaliai-baltų laukia atsakomoji KMT ketvirtfinalio dvikova su „Šiauliais“ (po pirmos – 85:79), o savaitgalį – galimai ir Finalo ketvertas Klaipėdoje.

„Nevėžis“: Georgios Kalaitzakis 21 (6/15 metimai iš žaidimo, 7/8 baudos, 24 naud. balai), Panagiotis Kalaitzakis 14 (2/3 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 1/1 bauda), Grantas Vasiliauskas 7 taškai.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (29 naud. bal.), Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis (6 atk. kam., 7 rez. perd., 19 naud. balų) ir Karolis Lukošiūnas po 10, Paulius Jankūnas ir Jockas Landale'as po 8, Thomas Walkupas, Nigelis Hayesas ir Zachas LeDay'us po 7, Artūras Milaknis 6 taškai (2/4 tritaškiai).

Komandoms tai – jau trečiasis tarpusavio susitikimas šį sezoną. Jei pirmąjį žalgiriečiai laimėjo be komplikacijų (83:57), tai antrajame teko kovoti iki paskutinių sekundžių (89:84).

Žiūrovus į Kėdainių areną traukia ne tik Eurolygos ekipos vizitas, bet ir „Nevėžyje“ žibantys 21-erių talentingieji graikų broliai Georgios ir Panagiotis Kalaitzakiai, priklausantys Atėnų „Panathinaikos“.

Pirmasis su 22 taškais nukalė kėdainiečiams įsimintiniausią sezono pergalę prieš „Rytą“ (68:65), kai paskutinę minutę smeigė sudėtingą tritaškį, pataikė baudą ir apsigynė nuo pratęsimą galėjusio išplėšti Deivido Sirvydžio tolimo metimo.

Artėjančią vasarą Georgios Kalaitzakis kėsinsis ir į kitą D. Sirvydžio šūvį – po 12 taškų LKL čempionate renkantis graikas tikisi išgirsti savo vardą ir pavardę NBA naujokų biržoje.

„Nevėžis“ įregistravo jauniausią žaidėją lygoje

„Nevėžio“ klubas „Betsafe-LKL“ čempionato kovoms įregistravo 16-metį Lauryną Bareiką.

Jis užėmė į Ispaniją išvykusio Lauryno Beliausko vietą – klubai viso čempionato metu privalo turėti 12 komandos sudėtyje registruotų žaidėjų.

L. Bareika tapo jauniausiu krepšininku „Betsafe-LKL“ čempionate. Jam 16 metų sukako gruodį.

Kėdainietis šį sezoną sužaidė 5 rungtynes Regionų krepšinio lygoje atstovaudamas Kėdainių klubui. 195 cm ūgio krepšininkas rinko po 3,8 taško bei 1,4 kamuolio per 15 minučių.

Jaunasis kėdainietis nebuvo registruotas šio vakaro „Betsafe-LKL“ rungtynėms su „Žalgiriu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)