Finalo laimėtojai, kuriems net 50 taškų ir 59 naudingumo balus surinko Augustas Marčiulionis ir Ąžuolas Tubelis, automatiškai pateko į pagrindinį Eurolygos jaunimo turnyrą, kuris vyks pavasarį didžiosios Eurolygos Finalo ketverto metu.

Besibaigiant antrajam kėliniui rezultatas dar buvo lygus (32:32), tačiau po didžiosios pertraukos „Ryto“ perlai jau spindėjo kur kas ryškiau nei žaliai-baltieji.

Svečių šventines nuotaikas kiek apkartino tik pačioje mačo pabaigoje graiko Andreaso Kalogiro patirta trauma.

Į simbolinį atrankos turnyro penketą buvo išrinkti net trys lietuviai: Ą. Tubelis (MVP), A. Marčiulionis, P. Murauskas, Cameronas Hildrethas ir Victoras Wembanyama.

„Žalgiris“: Mantas Rubštavičius 20 (1/2 dvitaškis, 4/6 tritaškiai, 6/6 baudos, 18 naud. balų), Paulius Murauskas ir Matas Repšys po 11, Olegas Kojenetsas 8 taškai.

„Rytas“: Ąžuolas Tubelis (9/18 dvitaškiai, 7/11 baudos, 15 atk. kam., 12 išpr. praž., 37 naud. balai) ir Augustas Marčiulionis po 25 (9/13 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 1/2 bauda, 22 naud. balai), Andreas Kalogiros 11 (12 atk. kam., 28 naud. bal.), Jokūbas Rubinas 9, Edgaras Preibys 8, Armandas Plintauskas 6 taškai.


Finalo eiga:

Finalo pradžioje įtampa mažiau slėgė žalgiriečius, kurie po Manto Rubštavičiaus ir Mato Repšio tritaškių atsiplėšė 8:4. Tiesa, tada jau sekė galingas sostinės krepšininkų spurtas, persvėręs rezultatą į 8:16. Iš duobės „Žalgirio“ jaunimą galingu žaidimu kapstė Paulius Murauskas, o po Olego Kojenetso metimo iš vidutinio nuotolio ir dviejų „stogų“ gynyboje, pirmasis kėlinys baigėsi lygiai – 19:19.

Antrajame kėlinyje žaliai-baltų puolimas ir vėl laikėsi ant M. Rubštavičiaus tolimų metimų – 25:24. Gražiai nugara varžovus apžaidė O. Kojenetsas, dar vieną tritaškį smeigė rezultatą 32:32 lyginęs M. Rubštavičius. Kone pusę komandos taškų rinkęs M.Rubštavičius stojo mesti baudų, tačiau į rūbinę pirmaudami 36:40 keliavo „Ryto“ aštuoniolikmečiai.

Po didžiosios pertraukos vilniečiai įjungė aukštesnę pavarą ir per porą minučių įgijo dviženklę persvarą – 38:49. Jau 18-ąjį tašką pelnė M. Rubštavičius, o savo progas išnaudojęs M.Repšys rėžė deficitą iki 44:49. Po pasitarimo svečiai iš Vilniaus vėl truktelėjo į priekį ir Augusto Marčiuliono pastangomis krovėsi naują rekordinę persvarą – 46:60. Kėlinio pabaigoje gražios greitos atakos smaigalyje atsidūrė Titas Sargiūnas, prieš lemiamą atkarpą sumažinęs atsilikimą iki 52:63.

Sudėti ginklų nesiruošė žiūrovų skatinamas Dominykas Stenionis, dvitaškį pridėjo T. Sargiūnas, bet varžovai vis dar ramiai kontroliavo situaciją pirmaudami 57:69. Tuomet sostinės krepšininkai surengė dar vieną mini spurtą ir tolo iki 57:77. Kamuolio vagystę įvykdė P. Murauskas, apie save priminė O. Kojenetsas, tačiau vilniečiai iniciatyvos nepaleido ir triumfuodami 63:84 išsikovojo tiesioginį kelialapį į Kelną.


Tiek kauniečiai, tiek vilniečiai iki atrankos finalo neklupo: „Žalgirio“ talentai pranoko Saragosos (91:79), Nantero (90:53) ir Venecijos (74:71) atstovus, o „Ryto“ pamaina – Stambulo „Fenerbahčę“ (102:85), Londono „Barking Abbey“ (89:37) ir Badalonos „Joventut“ (84:75).

Aštuonios komandos iš šešių valstybių tris dienas „Žalgirio“ arenoje grūmėsi dėl galimybės gauti tiesioginį kelialapį į Kelną, kur vyks pagrindinis Eurolygos jaunimo turnyras.

Jis bus žaidžiamas didžiosios Eurolygos Finalo ketverto metu – gegužės 22–24 dienomis.

Vietas Kelne jau anksčiau užsitikrino Madrido „Real“ ir Gran Kanarijos „Herbalife“ jaunieji krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)