Mėlynai balti namuose 115:89 patiesė lentelės kaimynę Utenos „Juventus“, taip užfiksavę naują šio „Betsafe–LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą.

„Noriu pasveikinti komandą su labai gera pergale ir labai gera reakcija į įvykusius pokyčius ekipoje, – po dvikovos kalbėjo J. Žuža. – Noriu pasakyti, kad prie šios pergalės prisidėjo ir buvęs treneris Tomas Rinkevičius, nes jis su komanda dirbo penkis mėnesius, o aš tęsiu jo pradėtą darbą.

Kalbant apie rungtynes, tai esu labai laimingas matydamas tokią statistiką. Žinau, kad statistika neparodo bendro vaizdo, bet labai smagu protokole matyti 29 rezultatyvius perdavimus. Tai parodo, jog žaidėjai suprato, ką aš kalbėjau per pastarąsias dvi dienas, ko aš iš jų reikalavau. Mano filosofija yra komandinis krepšinis.“

J.Žužos auklėtiniai šio vakaro rungtynėse pataikė net 16 tritaškių iš 27 (59 proc.). Tai yra didžiausias klaipėdiečių rezultatas šį sezoną. Strategas iš Kroatijos pripažino, kad dvi dienos yra per mažas laiko tarpas norint įvesti žaidimo korekcijas

„Džiaugiuosi kaip ruošėmės rungtynėms, žaidėjai atliko gerą darbą gynyboje, – mintimis dalijosi „Neptūno“ treneris. – Buvo klaidų, žinoma, bet mes bandysime jas taisyti. Nėra lengva viską suprasti vos per dvi treniruotes. Mes neturime laiko, kitos rungtynės laukia dar už dvejų dienų, bet mes kalbėsime ir tvarkysime žaidimą.

Pastarąsias dvi dienas auklėtiniams sakiau, kad noriu aikštelėje matyti alkaną komandą. Komandą, kuri nesustoja žaisti prie penkių, dešimties ar penkiolikos taškų pranašumo. Noriu, kad jie žaistų iki pat mačo pabaigos. Rungtynės tęsėsi 40 minučių, tad jie turi kautis ir suprasti, ko mes norime.“

Naujasis „Neptūno“ vairininkas papasakojo apie savo krepšinio filosofiją, kurią bandys įdiegti uostamiesčio klube.

„Mano filosofija prasideda nuo gynybos, – sakė J.Žuža. – Šiandien praleidome 89 taškus, o per trečiąjį kėlinį – 30. Per dvi treniruotes sunku pakeisti susidariusius įpročius, bet aš esu labai laimingas, kaip komanda sureagavo ir suprato jiems duodamą informaciją. Žinoma, rungtynės niekada nepasibaigs 0:0, bet turime gerinti gynybą. Šiandien pataikėme 16 tritaškių iš pelnėme 15 taškų greitose atakose. Noriu, kad mano komanda žaistų gerai gynyboje ir būtų agresyvi greitame puolime.“

Nors J.Žuža profesionaliame krepšinyje, kaip treneris ir žaidėjas yra jau 25-erius metus, tačiau jis neslepia, jog prieš debiutą vyriausiojo trenerio kėdėje jautė jauduliuką.

„Nėra tas pats būti vyriausiuoju treneriu ir asistentu, nes dabar turiu daugiau atsakomybių. Viskas įvyko labai greitai, bet tai yra mūsų darbo dalis, mes turime būti pasiruošę. „Neptūno“ vadovai manimi pasitikėjo, o aš esu dėl to labai dėkingas.

Šiek tiek jaudinausi galvodamas apie laukiančią dvikovą ir auklėtinių reakciją, nes šis mačas mums buvo labai svarbus. Džiaugiuosi, kaip sužaidėme“, – sakė 41-erių specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)