Intriga laikėsi tik pirmą ketvirtį, kuomet sužaidus 6 min. Londono ekipa dar buvo priekyje 16:14. Atkarpą 12:2 laimėję vilniečiai po pirmo ketvirčio išsiveržė į priekį 26:18.

Antrame ketvirtyje Londono jaunieji krepšininkai pelnė tik 6 taškus, o „Rytas“ toli nurūko į priekį – 46:24. Antroje mačo pusėje Vilniaus jaunieji krepšininkai dominavo varžovams leisdami pelnyti tik 13 taškų ir pasiekė daugiau nei įtikinamą pergalę 89:37.

„Ryto“ gretose Armandas Plintauskas pelnė 19 (5/7 trit.), Edgaras Preibys – 13 (5/7 dvit.), Ąžuolas Tubelis ir Andreas Kalogiros pelnė po 12 taškų, Jokūbas Rubinas ir Matas Macijauskas – po 9, Augustinas Marčiulionis – 6 (11 rez. perd., 20 naud. balų), Gabrielius Mažeika – 5, Augustinas Kruminis ir Kasparas Jonauskas po 2 taškus.

Varžovų gretose tik Cameronas Hildrethas pelnė dviženklį taškų skaičių – 12.

Šeštadienį vilniečiai grupių etapą užbaigs akistata su dar pergalių neturinčia „Joventut“ ekipa, rungtynių pradžia 19.15 val.

Jaunimo Eurolygos atrankos turnyrą „Rytas“ pradėjo šį penktadienį pergale 102:85 (26:27, 25:15, 32:22, 19:21) prieš Stambulo „Fenerbahče“.

Londono klubas pirmame mače 70:67 įveikė „Juventut“ komandą.

Aštuonios komandos iš šešių valstybių tris dienas „Žalgirio“ arenoje grumsis dėl galimybės gauti tiesioginį kelialapį į Kelną, kur pavasarį įvyks pagrindinis Eurolygos jaunimo turnyras.

Jis bus žaidžiamas Eurolygos finalo ketverto metu gegužės 22–24 dienomis.

B grupėje Vilniaus „Ryto“ varžovai – Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), Badalonos „Joventut“ (Ispanija) ir Londono „Barking Abbey“ (Anglija) jaunimo ekipos.

Jaunieji žalgiriečiai kovas pradėjo A grupėje kartu su Nantero „Nanterre 92“ (Prancūzija), Venecijos „Umana Reyer“ (Italija) ir Saragosos „Casademont“ (Ispanija) komandomis.

Grupių rungtynės bus žaidžiamos vasario 7 ir 8 dienomis.

Vasario 9-ąją, sekmadienį, komandos išsiaiškins galutines vietas turnyre, o pogrupių nugalėtojai kausis dėl čempionų vardo ir vienintelio kelialapio į Kelną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)