Tiek vieniems, tiek kitiems trečiadienis buvo lemiamas, tad kautynės Izraelyje virė nuo pirmos iki paskutinės minutės. Pirmaujanti komanda keitėsi 17 kartų, o likus žaisti 2 min. iki finalinės sirenos Guy Pnini tritaškiu atitolino šeimininkus 68:63.

Tuomet iniciatyvos sėkmingai ėmėsi Tomas Dimša, „Hapoel“ prasižengė puolime, bet Vytenis Lipkevičius nepataikė iš toli.

Nepaisant to, panevėžiečiai gavo galimybę surengti paskutinę ataką, ir paskutinę rungtynių sekundę Marcusas Fosteris pažeidė taisykles prieš tritaškį metusį Paulių Valinską.

Gynėjas sutramdė nervus ir sumetė visus tris baudos metimus, padovanodamas saviškiams kelialapį į kitą etapą.

Mačo herojus iš viso pelnė 10 taškų.

Kaip įprasta, „Lietkabelio“ žaidimas puolime sukosi aplink Željko Šakičių – aukštaūgis surinko 17 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

Nenado Čanako auklėtiniams be pergalės paskutiniame ture taip pat reikėjo palankių rezultatų kitose A grupės dvikovose. Ir konkurentai buvo paslaugūs: Ostendės „Filou“ išplėšė pergalę 75:70 prieš Torunės „Polski Cukier“, o Sasario „Dinamo“ 64:61 nugalėjo Manresos BAXI.

Tiek Italijos klubo legionierius iš Lietuvos Paulius Sorokas, tiek Ispanijos ekipos gynėjas Deividas Dulkys pelnė po 3 taškus.

„Hapoel“: Marcusas Fosteris 17, Guy Pnini 11, Troy Caupainas ir Yogevas Ohayonas – po 9;

„Lietkabelis“: Željko Šakičius 17, Tomas Dimša 16, Paulius Valinskas 10, Martynas Sajus 7.

Pergalių ir pralaimėjimų balansą (7/7) išlyginęs „Lietkabelis“ A grupėje finišavo ketvirtoje pozicijoje ir tolyn žengia kartu su Ankaros „Turk Telekom“, „Dinamo“ bei „Filou“.

Lietuvos atstovų varžovai kitame etape paaiškės ištraukus burtus vasario 18 d. „Lietkabelis“ susitiks su viena iš pirmąsias vietas grupėse užėmusių ekipų: Saragosos „Casademont“, Nimburko ERA arba Jeruzalės „Hapoel“.

Kovo 3-18 dienomis vyksiančiuose aštuntfinaliuose bus kovojama iki dviejų pergalių.

Pernai „Lietkabeliui“ nepavyko pasiekti Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų.

Šiemet to nepadarė ir Klaipėdos „Neptūnas“, o trečiadienį Europos taurės turnyre ginklus sudėjo ir Vilniaus „Rytas“.

B grupės viršūnėje finišavo Mindaugo Kupšo atstovaujama Jeruzalės „Hapoel“ (11/3). Reguliarųjį sezoną Izraelio klubas užbaigė 88:73 įveikdamas Atnverpeno „Telenet Giants“, o lietuvis prie pergalės prisidėjo 2 taškais.

Antrą vietą užėmė Atėnų AEK su Jonu Mačiuliu (9/5). Paskutiniame ture graikai 83:72 pranoko Vloclaveko „Anwil“. Puolėjas iš Lietuvos buvo naudingiausias nugalėtojų gretose, pelnęs 14 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)