Jei pirmojo rato komandų tarpusavio rungtynėse Pirėjuje Kęstučiui Kemzūrai pavyko įrodyti savo pranašumą prieš Šarūną Jasikevičių (74:83), Kaune vaizdas buvo visiškai kitoks. Šį kartą Šaro pamokų jau gavo K. Kemzūrą „Olympiakos“ trenerio poste ne itin seniai pakeitęs Georgis Bartzokas.

Rezultatas kalba pats už save.

„Žalgiris“ pakartojo komandos Eurolygoje pataikytų tritaškių rekordą (14), iškovojo pergalę didžiausiu taškų skirtumų prieš „Olympiakos“ turnyro ir apskritai pasiekė revanšą bei pralenkė graikus turnyro lentelėje – į aukštesnę vietą kauniečiai kyla dėl geresnio tarpusavio rungtynių taškų santykio.

Ir, kaip pažymi Sdna.gr apžvalgininkas Tolis Kotzias, „Olympiakos“ gynėjų netektys rungtynių metu tikrai nėra pasiteisinimas dėl patirto sutriuškinimo.

Dar prieš mačą buvo aišku, kad OLY turės verstis be veterano Georgio Printezio, o mačo metu traumas patyrė ir iš rikiuotės iškrito Tayloras Rochestie ir Vassilis Spanoulis.

„Tačiau „Žalgiris taip pat neturėjo Mariaus Grigonio ir Jocko Landale'o, – primena T. Kotzias. – Jau pirmoje mačo pusėje matėsi, kad „Žalgiris“ aikštėje buvo pasiruošęs krimsti plieną. Žaidėjai draskėsi kovodami dėl kiekvieno kamuolio, jų arena virte virė. O „Olympiakos“ žaidėjai buvo puse kojos lėtesni. Taigi, vien netektimis čia nepasiteisinsi.“

Anot apžvalgininko, visas „Olympiakos“ problemas ir nestabilų žaidimą pats klubas užkodavo dar vasaros metu.

„Komandos buriamos vasarą, o ne sezono metu. O Pirėjuje viena naujiena toliau keičia vieną, žaidėjai ir treneriai atvyksta ir išvyksta toliau. Blattas, Kemzūra, Bartzokas, Rochestie, Reedas, Cherry... Galima vardinti ir vardinti.

Tai ne toks „Olympiakos“, kokį pažįstame. Ir pirštu reikėtų besti į administraciją. Galbūt dabar broliai Angoelopoulai, pasikvietę Bartzoką, leis įsivyrauti stabilumui, tačiau faktas, kad komandai greta Spanoulio reikia žmogaus, galinčio ir žaisti stabiliai. Taip, „Olympiakos“ Kaune neapsigynė. Bet gynyba neina viena, be puolimo. Pralaimėta buvo visur“, – rašė Sdna.gr.

Savo ruožtu Gazzeta.gr žurnalistas Constatine'as Melagias kritikavo ir „Olympiakos“ sudėties pasirinkimą, ir patį nusiteikimą rungtynėms.

„Vaizdas aikštėje buvo netgi prastesnis nei galutinis rezultatas“, – pažymi jis. Anot C. Melagio, be veterano V. Spanoulio, „Olympiakos“ apskritai turi vieną iš blogiausių gynėjų, o ypač, įžaidėjų linijų visame turnyre.

„Įžaidėjai yra vieni iš blogiausių Eurolygoje. Su visa pagarba Rochestie, Baldwinui ar Coniariui, visi jie geriausiu atveju gali būti tik treti įžaidėjai šios lygos komandose. Matosi, kad Nikola Milutinovas taip pat jau mąsto apie savo ateitį. Na ir apskritai sunku kažką pasakyti, kai komanda pirmą kartą prasižengia tik tada, kai jau yra sužaistos 8 min. 34 sek. Ką jau kalbėti apie LeDay prasiveržimą per visą aikštę, kai jo niekas net nebandė sustabdyti iki pat metimo fazės“, – vardijo jis.

Su žiniasklaidoje išsakyta kritika sutiko ir vienas iš aktyviausių „Olympiakos“ žaidėjų Kaune – puolėjas iš Bulgarijos Saša Vezenkovas.

„Mes tiesiog nežaidėme gynyboje, per pirmą rungtynių pusę praleidome 46 taškus ir nieko nesugebėjome pakeisti. Nesiaukojome, nekišome savo kūnų ten, kur turėjome. Trečiame kėlinyje apskritai praradome pagrindinius savo kūrėjus ir nebeturėjome originalumo puolime.

Bet gynyba buvo blogiausias dalykas. Tai nėra vaizdas, kurį žmonės turėtų matyti. Mes banguojame, po gerų rungtynių seka blogos, pasiteisinimų nėra. Dabar mums reikia susitelkti rungtynėms su CSKA, nėra kito varianto“, – dėstė jis.

„Olympiakos“ Maskvos komandą ketvirtadienį priims namuose. Pažymėtina, kad, dar treniruojant K. Kemzūrai, pirmojo rato rungtynėse išvykoje graikai netikėtai įveikė Rusijos čempionus.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)