Vienas tokių – Zacho LeDay spurtas su kamuoliu per visą aikštę: vidurio puolėjas pirmas nukūrė į greitą ataką ir buvo sustabdytas pražanga po varžovų krepšiu.

„Zachas turi gatvės krepšinio stilistikos. Kai jis taip bėga, kitiems reikia tik suspėti iš paskos. Būtų gerai, jei jis tą darytų protingai“, – sakė Artūras Milaknis.

„Viskas gerai, kas gerai baigiasi. Žiūrėjau sulaikęs kvapą, nes buvo, sakykime, šiek tiek neramu“, – šypsojosi Martinas Gebenas.

Kritiškai aukštaūgis įvertino ir įžaidėjo Roko Jokubaičio bandymą įveikti oponento gynybą.

„Manau, vaikinukas NBA pasižiūrėjo – tie apgaulingi judesiai... Bet smagu, kad nebijo aikštėje pabandyti kažko naujo“, – šypsojosi M. Gebenas.


Kaip ir praėjusiose namų rungtynėse su Berlyno ALBA, dėl rezultato ramus Šarūnas Jasikevičius dvikovos pabaigoje turėjo prabangą išleisti į aikštę jauniausius žaidėjus: ne tik R. Jokubaitį, bet ir Karolį Lukošiūną bei Eriką Venskų.

O greta jų žaisti ir bandyti sutramdyti jaunatvišką įkarštį vėl teko A. Milakniui.

„Puikiai juos suprantu – kai rungtynių pabaigoje paleidžia nuo pavadžio, vien nuo galimybės pažaisti tokioje arenoje kyla tokia emocija, kad sunku sutvardyti. Bet kai reikiamas skirtumas jau yra pasiektas, gal stabdyti pernelyg ir nereikia. Juk taip įgaunama patirtis“, – sakė snaiperis.

Nestabdė nei jis pats, nei kiti „Žalgirio“ taikliarankiai – 14 tritaškių pataikę kauniečiai pakartojo savo rekordą Eurolygoje.

„Atrodė, kad visą vakarą mėtėme laisvi – rungtynių planas puikiai veikė, – pastebėjo Thomasas Walkupas. – Augame, bręstame. Tai daro geros komandos – jos tobulėja sezono metu. Taip mums buvo ir pernai.“


„Yra gynybos, yra puolimo sistemos. Bet kai tu pataikai, matote, kas darosi. Atsiriša rankos, visi pagauna emociją, pradeda mėgautis žaidimu ir viskas savaime plaukia į priekį.

Ta pralaimėjimų virtinė pirmame rate man asmeniškai ir visiems kitiems buvo labai nesmagi, krepšinis taip pat nebuvo gražus. Antrame rate kiekvienam sukilo motyvacija pasiekti revanšą kiekvienose rungtynėse, su kuo bežaistume“, – 6 iš 8 paskutinių mačų laimėjusios komandos renesanso priežasčių ieškojo A. Milaknis.

„Žalgiris“ iškovojo trečią pergalę iš eilės bei pasivijo Pirėjo klubą turnyro lentelėje – abi ekipos savo sąskaitoje turi po 9 pergales ir 14 pralaimėjimų.

Namuose prieš „Olympiakos“ Š. Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo penktą kartą paeiliui.

Rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo į Lietuvą praėjusią savaitę grįžęs Donatas Motiejūnas. Puolėjas išvyko iš Kinijos, kuomet šios šalies čempionatas buvo sustabdytas dėl koronaviruso protrūkio.

Pirmojo rato dvikovoje Pirėjuje praėjusį lapkritį šeimininkai, tuomet dar treniruojami Kęstučio Kemzūros, buvo pranašesni 83:74.

Ketvirtadienį žalgiriečiai tęs „dvigubą“ Eurolygos savaitę rungtynėmis išvykoje su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)