Kauniečiams pavyko pasiekti revanšą už pralaimėjimą pirmojo rato susitikime Pirėjuje, kai „Olympiakos“ dar treniravo Kęstutis Kemzūra. Tąsyk „Žalgiris“ varžovams nusileido 9 taškais – 74:83.

Taigi, jeigu abi komandos sezonui pasibaigus surinktų vienodą pergalių skaičių, aukštesnėje pozicijoje dėl geresnio taškų santykio tarpusavio rungtynėse būtų „Žalgiris“.

Pažymėtina, kad „Žalgiris“ šį kartą vertėsi ne tik be Mariaus Grigonio, bet ir be rungtynių dieną prastai pasijutusio Jocko Landale'o.

Savo ruožtu „Olympiakos“ į Kauną atvyko be Georgio Printezio, o rungtynių metu vienas po kito iš rikiuotės iškrito gynėjai Tayloras Rochestie bei Vassilis Spanoulis. Traumą patyręs amerikietis po pertraukos apsritai nebežaidė, o Graikijos krepšinio legenda trečiame kėlinyje netikėtai išėjo į rūbinę, vėliau sugrįžo ant komandos atsarginių suolo, bet aikštėje nebepasirodė.

Nuo pirmo kėlinio iniciatyvą į savo rankas čiupęs „Žalgiris“ visiškai dominuoti pradėjo trečiajame, kuriam įpusėjus taškų skirtumas tarp komandų pasiekė 24 – 69:45.

Nors paskutinio ketvirčio pradžioje svečiai dar pamėgino kilti į šturmą, „Žalgiris“ jį atlaikė ir į savo sąskaitą įsirašė itin svarbią pergalę. Pagal laimėtų rungtynių skaičių žalgiriečiai turnyro lentelėje jau susilygino su „Olympiakos“, o per paskutines šio susitikimo minutes aikštėje pažaisti progą turėjo ir Karolis Lukošiūnas su Eriku Venskumi.

Artūras Milaknis tarp nugalėtojų buvo rezultatyviausias – pelnė 19 taškų (5/7 trit.). Iš viso „Žalgiris“ šiose rungtynėse pataikė 14 iš 22 tritaškių (63,6 proc.). Tai – geriausias kauniečių pataikymo procentas šiame Eurolygos sezone.

OLY savo ruožtu realizavo 6 iš 26 (23 proc. tritaškių).

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 19, K. C. Riversas (4/5 trit.), Martinas Gebenas, Thomas Walkupas – po 12 taškų, Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius (5 pražangos) – po 11, Zachas LeDay ir Rokas Jokubaitis – po 7, Nigelis Hayesas 2, Paulius Jankūnas 1 taškas.

„Olympiakos“: Saša Vezenkovas 15, Augustine'as Rubitas 10, Wade'as Baldwinas 9, Nikola Milutinovas 8 (13 atk. kam.), Brandonas Paulas 7, Tayloras Rochestie 6, Vassilis Spanoulis 5, Octavius Ellisas 4, Kostas Papanikolau 3, Antonios Koniaris 2 taškai.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Ketvirtadienį „Žalgirio“ laukia išvykos rungtynės su Eurolygos turnyro lentelės lydere Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, antradienį iškovojusia 8 pergalę paeiliui – 82:80 išvykoje prieš Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (351)