Remiantis FIBA pranešimu, Eurolygos pateikta apeliacija buvo atmesta, paliekant galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą.

Pagal jį, Eurolyga privalės sumokėti 900 tūkst. eurų kompensaciją, palūkanas bei padengti visas teismo išlaidas.

Ginčas kilo dėl senos klubų varžybų organizavimą reglamentuojančios sutarties, kurią dar 2004 metais sudarė FIBA Europos padalinys („FIBA Europe“) ir Europos krepšinio lygų sąjunga (ULEB).

2010-aisiais vietoje pastarosios sutarties šalimi tapo Eurolygą valdanti Liuksemburge registruota bendrovė „Euroleague Properties“.

Pastaroji perėmė ir pareigą kasmet į FIBA kasą sumokėti 400 tūkst. eurų mokestį, tačiau 2012-2015 metais, kuomet baigė galioti sutartis, to nepadarė.

Eurolyga savo poziciją grindė nauju FIBA tarptautinių varžybų kalendoriumi, kuris buvo pristatytas 2012-aisiais, o įgyvendintas 2017 metais. Bet teismo šie argumentai neįtikino.

Dėl tvarkaraščio nesutariančių bei įtaka klubų krepšinyje nepasidalinančių FIBA ir Eurolygos ginčą jau ketverius metus sprendžia ir Europos Komisija, kuriai skundus pateikė abi pusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)