Vos trijuose iš pirmų 15 susitikimų nugalėję žalgiriečiai kurį laiką net ramstė patį lentelės dugną, bet dabar jau pradeda šnopuoti ir į pažeidžiamiausių pirmojo aštuoneto atstovų nugaras. Iki „Valencia“ klubo ir Milano „Armani“ beliko trys pergalės.

Su šiomis ekipomis, kaip ir su devintoje vietoje žengiančia Stambulo „Fenerbahče“, žaliai-balti šį sezoną dar susikaus ir galės dar labiau sumažinti, o gal ir visai panaikinti tą likusį atstumą iki jų.

Tuo, kad tai įmanoma, tiki ir pusę metų Pirėjo „Olympiakos“, kuris lankysis Kaune jau kitą savaitę, treniravęs Kęstutis Kemzūra.

Pokalbis su juo apie gerėjantį „Žalgirio“ žaidimą ir šansus šių metų Eurolygoje – naujausioje DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“, kurioje pasisakė ir komentatorius Vaidas Čeponis.


– Treneri, teko ilgai palaukti, bet panašu, kad „Žalgiris“ pagaliau įsibėgėjo. Kaip manote, kas tai lėmė?

– Kaip ir kiekviena komanda, „Žalgiris“ turėjo savo bėdų, kažkiek strigo ir pralaimėjo daug rungtynių labai nedideliu taškų skirtumu. O ką tai reiškia? Viena klaida, vienas pražanga, vienas neatkovotas kamuolys. Reikėjo tik tai išgyvendini ir sulipdyti žaidimą.

Buvo teisingai pasielgta, kad nepradėta blaškytis, o ir toliau kantriai laikytasi savo plano bei drausmės. Buvo pradėta kai ką daryti geriau, atkakliau, stipriau ir tas iškart duoda rezultatą.

– Likus 12 turų iki reguliariojo sezono pabaigos žalgiriečius nuo 7-8 vietos turnyro lentelėje teskiria trys pergalės. Ar tai rodo, kad „Žalgiris“ pajėgus ir šį sezoną prasibrauti į elitinį aštuonetą?

– Manau, kad tikrai taip. Šio sezono Eurolyga tuo ir įdomi, kad labai įtempta ir permaininga: visos komandos yra įveikiamos. Bet kas gali nugalėti bet ką. Tik 5-6 komandos yra stabilesnės, bet ir jos nėra niekuo garantuotos ar apsaugotos. Laukia dar daug rungtynių ir jų svarba tik didės.

– Vaidai, kita savaitė Eurolygoje – dviguba: žaliai-baltų antradienį laukia „Olympiakos“ testas, o ketvirtadienį – „Anadolu Efes“. Ko tikiesi iš tų dvikovų?

– Tikiu, kad „Žalgiris“ namuose gali įveikti „Olympiakos“, kuris yra gana parankus varžovas, nors Kęstui vadovaujant OLY ir laimėjo Pirėjuje 83:74. O „Anadolu Efes“ gali šiek tiek ir atsipalaiduoti, nes jie – akivaizdūs lyderiai. Jeigu pavyktų pristabdyti Shane'ą Larkiną, tada viskas įmanoma.

– Kęstuti, pastaruoju metu neabejotinas „Žalgirio“ lyderis yra Lukas Lekavičius. Kaip iš epizodinio Eurolygos žaidėjo jam pavyko tapti pagrindiniu pergalių kalviu?

– Aš tikrai galiu paliudyti, kad Lukas ir Graikijoje yra turėjęs gerų rungtynių, ypač, kai mus, „Olympiakos“, nokautavo. Aš pats jo nesu treniravęs, bet esu girdėjęs labai daug gerų atsiliepimų apie jo darbštumą, nusiteikimą.

Jis sugrįžo į „Žalgirį“ ir čia, aišku, jo jau kitoks statusas bei vaidmuo. Bet reikia suprasti, kad jis dabar ir daug labiau patyręs. Be to, ir tą sistemą pažįsta. Taip, jis yra tylesnis, mažai kalbantis ir neturintis didelio ūgio, tačiau labai greitas, aštrus ir tas žmogus, kuris „Žalgiryje“ kuria. Žinoma, jis efektyvesnis, kai veržiasi į kairę, bet turi ką pasiūlyti ir atakuodamas varžovą gynybą į dešinę. Esmė ta, kad jis kontroliuoja komandą, jos žaidimą ir pats reikiamu momentu imasi iniciatyvos bei pelno taškus. Juo Šarūnas Jasikevičius pasitiki ir išaiškina, ko iš jo nori.


Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)