Dar trečiadienį „Cido“ arenoje Nenado Čanako auklėtiniai iškovojo svarbią pergalę FIBA Čempionų lygoje, kur 82:67 pranoko Strasbūro SIG ir kitą trečiadienį spręsis, ar panevėžiečiai pateks į aštuntfinalį.

Prieš lemiamą išvyką „Lietkabelis“ dar turi nebaigtų reikalų vietiniame fronte, kadangi atvyksta „Nevėžio“ komanda, kuriai pirmajame rate buvo nusileista, bet pasiektas revanšas dvikovoje savų žiūrovų akivaizdoje – 75:51.

„Lietkabelio“ gynėjas Margiris Normantas oficialiai klubo svetainei teigė, kad nepaisant lyderio Lauryno Beliausko išvykimo, „Nevėžis“ yra pavojingas varžovas ir šeštadienį laukia sunkus mačas.

– Šią savaitę pavyko nugalėti SIG, o prieš mačą buvo pagerbtas K. Bryantas. Kas lėmė lūžį, kuris įvyko po pertraukos?

– Labai gražus gestas buvo taip pagerbti Bryantą. Kalbant apie rungtynes, per pirmą dalį neatsakėme į jų fizinę kovą. Jie išstumdavo mus iš derinių pirmų opcijų, neleisdavo priimti kamuolio, o mes patys dažnai klysdavome. Po pertraukos atsakėme į jų kietą žaidimą ir užtikrintai laimėjome.

– Ar buvote didelis K. Bryanto gerbėjas?

– Esu didelis krepšinio gerbėjas ir žavėjausi tuo žmogumi. Jis tikrai padarė man didelį įspūdį. Pradėjau žaisti krepšinį dėl tokių žmonių kaip jis.

– Kitą savaitę laukia lemiamas mačas su UNET ekipa. Kaip vertinate šansus patekti į kitą etapą?

– Reikia, kad „Baxi“ pralaimėtų prieš „Dinamo“, o „Filou“ pranoktų „Polski Cukier“. Tie šansai yra gana nemaži, bet visada visko pasitaiko. Reikia pirmiausia patiems laimėti, o tai padaryti triukšmingoje atmosferoje nebus lengva.

– Pirmajame rate UNET buvo nugalėta. Kokį įspūdį tada paliko varžovai?

– Turi individualiai stiprių žaidėjų, tarp kurių galima išskirti Marcusą Fosterį, renkantį po 18 taškų. Individualiai daug pajėgių žaidėjų, todėl reikės būti atidiems gynyboje. Reikia stabdyti greitą puolimą, tritaškius.

– Tvarkaraštis ir toliau nelepina – jau šeštadienį laukia mačas prieš „Nevėžį“. Ar užtenka laiko treniruotėms?

– Nesijaučia didelio treniruočių stygiaus. Tiesiog turime mažiau laiko pasiruošti taktiškai kitam mačui. Jeigu būtų vienas susitikimas per savaitę, tada galima daugiau laiko skirti pasiruošimui ir savo žaidimo šlifavimui. Dabar lieka mažiau intensyvių treniruočių, nes reikia atsistatyti po rungtynių ir vėl eiti žaisti.

– Kokį įspūdį šiame sezone palieka „Nevėžis“?

– Pirmajame tarpusavio mače nežaidėme savojo žaidimo ir pelnytai pralaimėjome. Namuose parodėme savo tikrąjį veidą, kai laimėjome didesniu skirtumu nei patyrėme nesėkmę. „Nevėžis“ yra jauna ir talentinga komanda, taip pat turi įdomų trenerį Marių Kiltinavičių. Daug patirties prideda Urbutis, Kazakauskas gerai užkamšo skyles gynyboje.

– Užduotį laimėti palengvina tai, kad išvyko L. Beliauskas?

– Nemanau, kadangi pasitemps kiti žaidėjai: Žemaitis ar broliai Kalaitzakiai. Tikrai puolime kažkaip užkamšys tą skylę. Beliauskas – šaunuolis, ne kiekvieną dieną lietuvis išvyksta į Ispanijos aukščiausią lygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)