„Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą svečiuose Vilerbano ASVEL krepšininkus palaužė 79:74. Nors kontroliavo susitikimą nuo jo pradžios, o trečiajame ketvirtyje įgijo ir dviženklę persvarą 51:40, Lietuvos čempionai įtempto paskutiniųjų sekundžių trilerio neišvengė.

„Sunkios rungtynės. Turėjome kontrolę, vienu momentu buvome įgiję ir dviženklę persvarą, bet labai greitai ją praradome. Kurį laiką leidome žaidimą ir tempą kontroliuoti jiems“, – po rungtynių tinklalapiui Krepšinis.lt sakė Edgaras Ulanovas.

„Nors didžiąją rungtynių dalį privertėme varžovus sunkiai dirbti, jie vos per kelias minutes, pataikydami dvitaškius su pražangomis ir laisvus tritaškius, pradėjo jaustis geriau ir galėjo netgi laimėti rungtynes. Dėl šios atkarpos yra skaudžiausia.

Eurolygoje reikia kovoti visas 40 minučių, bet tai padaryti yra labai sunku. Džiaugiamės, kad net ir praradę kontrolę sugebėjome pataikyti kelis svarbius metimus ir laimėti. Metėme gerus metimus. Ir šiaip, rungtynių eigoje metėme nemažai gerų metimų, bet nepataikėme.

ASVEL grįžo su skaudžiais dalykais – atkovoti kamuoliai, 2+1, atkovoti kamuoliai, tritaškiai po atkovoti kamuoliai. Na, bet mes patys turėjome gerą planą, gerus metimus išmetėme, užkliuvo tik tas vienas momentas gynyboje.

Niekada neišsirenkame vieno lyderio prieš rungtynes. Jeigu gerai sekasi tam žmogui, kartais kamuolys pas jį ateina automatiškai ir visi epizodai pasidaro geri. Lukas visada turi būti agresyvus, šiandien pradžioje jis galbūt nebuvo toks, bet kai įsivažiavo...
Edgaras Ulanovas

Fiziškai tai buvo labai sunkios rungtynės. Labai karšta, salė nedidelė, žiūrovų daug. Nėra lengva, bet tai ir akcentavome, kad jie namuose žaidžia su didele energija. Nenustebino, bet buvo sunku tikrai“, – dėstė E. Ulanovas, kuris per 30 minučių įmetė 6 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Sugebėjimą atsakyti į kietą žaidimą tuo pačiu pabrėžė ir kauniečių kapitonas Paulius Jankūnas, kurio pasirodymas ant parketo baigėsi dėl viršyto asmeninių pražangų limito. Veteranas per 20 minučių į varžovų krepšį įmetė 5 taškus bei sugriebė 4 atšokusius kamuolius.

Kaip ir E. Ulanovas, ant parketo P. Jankūnas atliko daug juodo ir ne visada pastebimo darbo. Su varžovais sėkmingai besigrūmęs 35-erių krepšininkas sutiko, jog rungtynių baigtį nulėmė būtent fiziškumas.


„Smagu, kad laimėjome. Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Žinojome, kad ASVEL namie žaidžia labai fiziškai ir jiems daug kas čia yra leidžiama, todėl jie naudoja viską, ką gali. Buvo nelengva, reikėjo labai stipriai kovoti dėl kamuolių. Visi turėjome daug darbo. Atsakėme fiziškumu į fiziškumą.

Iššvaistėme turėtą dviženklę persvarą, nes kažkur neužpuolėme, kažkur neatsitvėrėme. Atsirado duobelė – varžovai tris kartus įmetė su pražanga ir užsivedė. Jie žaidžia namie, o salė nedidelė... Prisirinkome pražangų, bet tokiose rungtynėse kitaip ir negali būti. Jei neprisirenki pražangų, vadinasi, kad nebuvai fiziškas. Fiziškumas viską ir nulėmė“, – teigė kapitonas.

Lemtingu faktoriumi tapo ir L. Lekavičius, kuris likus žaisti pusę minutės pataikė rezultatą persvėrusį (76:74) bei pergalingu tapusį tritaškį. Įžaidėjas su 21 tašku (7/11 dvit., 2/3 trit., 1/2 baud.) nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausias, o rūbinėje pagiriamųjų žodžių jam netrūko.

„Niekada neišsirenkame vieno lyderio prieš rungtynes. Jeigu gerai sekasi tam žmogui, kartais kamuolys pas jį ateina automatiškai ir visi epizodai pasidaro geri. Lukas visada turi būti agresyvus, šiandien pradžioje jis galbūt nebuvo toks, bet kai įsivažiavo...

Kartais reikia netgi prašyti, kad jis būtų agresyvesnis, bet šiandien jis žaidė labai gerai“, – šypsojosi E. Ulanovas,

„Lekavičius ne tik šiandien sužaidė geras rungtynes. Jis sėkmingai rungtyniauja jau kurį laiką. Šaunuolis. Jis yra mūsų varikliukas, energija ir visa kita. Kai jau mums būna sunku, tada jis išeina į aikštelę ir pridaro savo stebuklų“, – pridūrė P. Jankūnas.

„Žalgiris“ Eurolygoje laimėjo keturis iš šešių pastarųjų susitikimų, o net penkiuose iš jų L. Lekavičius pelnė daugiau nei 15 taškų. Atakų organizatorių pagirti bei pasveikinti ko gero norėjo ir ASVEL strategas Zvezdanas Mitrovičius, kuris priešpaskutinę minutę teisėjų buvo išvarytas iš aikštės, o prieš išeidamas plojo L. Lekavičiui ir stovėdamas po krepšiu norėjo kažką jam pasakyti.

„Mačiau, kad paplojo, bet neišgirdau, ką pasakė“, – sakė L. Lekavičius, kuris įvertino jį gyrusių aukštaūgių pastangas, o savo pergalingą metimą vadino vienu svarbiausių karjeroje.

„Smagu, trūksta mums tų pergalių ir kiekviena pergalė yra labai džiuginanti bei svarbi. Tikrai smagu, kad ypač išvykoje, kur niekam nėra lengva žaisti, laimėjome tokias rungtynes.

Man gal mažiau to fizinio vargo. Sunkiau buvo aukštaūgiams, kurie varžėsi su dideliais varžovų žmonėmis, lipančiais ant lentos. Reikėjo atsitvėrinėti žmones, bet man tas jų fiziškumas jautėsi mažiau“, – sakė L. Lekavičius.

„Astroballe“ arenos tribūnose „Žalgirio“ ir ASVEL akistatą stebėjo ypatinga viešnia – pastarojo klubo akademijoje tobulėjanti Lietuvos moterų krepšinio jaunoji žvaigždė Justė Jocytė, kuri pasipuošė Kauno ekipos marškinėliais su L. Lekavičiaus pavarde.

Pats žalgirietis neslėpė, jog 14-metę tribūnose pastebėjo. Jam toks palaikymas buvo itin malonus.

„Na, mačiau, kad stebėjo. Tikrai smagu, kad su mano marškinėliais. Džiugu ir aišku, stengiausi nenuvilti“, – šypsojosi rungtynių herojus.

Šį sezoną Eurolygoje L. Lekavičius per susitikimą vidutiniškai įmeta po 11 taškų, atkovoja po 1,4 kamuolio bei atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Žalgiris“ kitas rungtynes Eurolygoje žais vasario 4-ąją, kai namuose priims Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)