Tragiškai žuvusią NBA legendą Kobe Bryantą rungtynių pradžioje pagerbę Rusijos grandai komandos pirmuosius du kėlinius žaidė gana lygiai. Vos per kelis taškus atsilikę „Chimki“ krepšininkai beveik iki pat didžiosios pertraukos kvėpavo varžovams į nugaras.

Titulą ginantys Eurolygos čempionai aukštesnę pavarą įjungė trečio kėlinio pradžioje. R. Kurtinaičio auklėtiniai tragiškai atakavo iš toli, klydo, lyderis Aleksejus Švedas buvo tik savo paties šešėlis aikštėje.

Tai išnaudojęs CSKA per 5 minutes skirtumą padidino iki 17 taškų (36:53), o likus žaisti 10 minučių atotrūkis buvo net 21 taškas (38:59). „Chimki“ žaidėjai per trečią ketvirtį pelnė vos 6 taškus.

Paskutinį kėlinį aikštės šeimininkai pradėjo spurtu 8:0, tačiau CSKA po krepšiu atrado savo lyderį Kylą Hinesą, vėliau estafetę iš jo perėmė maskviečių lyderis Mike'as Jamesas.

Skirtumas po A. Švedo tritaškio buvo aptirpęs iki 11 taškų (61:72), tačiau pergalės atiduoti Rusijos čempionai negalvojo.

Paskutinį ketvirtį R. Kurtinaičio auklėtiniai laimėjo 31:19, tačiau laimėti dvikovos tai nepadėjo.

Tik paskutiniame kėlinyje pataikyti pradėjęs A. Švedas buvo rezultatyviausias „Chimki“ komandoje – 27 taškai, tačiau snaiperis suklydo 8 kartus. Tai yra pusė visų komandos klaidų.

CSKA krepšininkai dominavo po krepšiais, laimėdami kovą dėl atšokusių kamuolių net 46:30. Rusijos čempionai daug taikliau metė dvitaškius – 23/43 (53,5 proc.) prieš 7/20 (35 proc.).

Chimki“: Aleksejus Švedas 27 (3/6 dvitaškiai, 5/10 tritaškiai, 6/7 baudos, 8 k.), Janis Timma 12, Štefanas Jovičius 9, Devinas Bookeris 6 (10 atk.k.).

CSKA: Mike'as Jamesas 21 (3/8 dvitaškiai, 4/10 tritaškiai, 3/3 baudos), Johannesas Voigtmannas 15 (14 atk.k.), Kyle'as Hinesas 13, Howardas Sant-Roosas 12.

Priminsime, kad paskutinėje tarpusavio akistatoje sausį VTB lygoje „Chimki“ įtikinamai 96:80 įveikė CSKA.

Kitą – dvigubą – Eurolygos savaitę „Chimki“ žais išvykoje su Tel Avivo „Maccabi“ ir namie su Belgrado „Crvena Zvezda“, o CSKA namie susigrums su Eurolygos lyderiu Stambulo „Anadolu Efes“ ir išvykoje su Pirėjo „Olympiakos“.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)