2015-2018 metais Aukštaitijos sostinės ekipos vadovo pareigas ėjęs 41-erių buvęs krepšininkas įtariamas didelės vertės turto pasisavinimu ir iššvaistymu, taip pat apgaulingu apskaitos tvarkymu. Už minėtus nusikaltimus Baudžiamajame kodekse numatyta nuo piniginės baudos iki dešimties metų įkalinimo.

„Siekiant nepakenkti ikiteisminio tyrimo sėkmei, platesni komentarai šioje tyrimo stadijoje neteikiami“, – teigiama FNTT Krepšinis.lt pateiktame atsakyme.

Susisiekus su M. Ignatavičiumi, pastarasis tvirtino esantis nekaltas. Anot jo, įtarimai reiškiami tų pačių „Lietkabelio“ mestų kaltinimų, kurie ginčijami ir civilinėse bylose, pagrindu. Praėjusią vasarą iš klubo dalininkų eliminuotas buvęs direktorius plačiau situacijos nekomentavo.

Tyrimą dėl M. Ignatavičiaus veiklos užimant „Lietkabelio“ direktoriaus pareigas FNTT pradėjo prieš metus sulaukusi dabartinių klubo vadovų kreipimosi. Tuomet pastarieji viešai kaltino M. Ignatavičių klubui nenaudingais sandoriais su jam artimais asmenimis. Esą klubas pirko rinkodaros paslaugas iš buvusio direktoriaus sutuoktinės valdomos bendrovės ir nuomavo butą iš jo tėvo.

Primename, kad „Lietkabelio“ vardas pastaraisiais metais nuolat linksniuojamas teismuose ir teisėsaugoje.

Ginčas tarp M. Ignatavičiaus ir jį iš ekipos dalininkų pašalinusių klubo savininkų virto keliolika civilinių bylų, kuriose abi pusės kaltina viena kitą įsipareigojimų nevykdymu ir įvairiais pažeidimais.

Ieškinius prieš „Lietkabelį“ dėl neišmokėto atlyginimo yra paruošę ir keletas buvusių komandos krepšininkų, dar laukiančių žadėtų pinigų, o gynėjas iš JAV Kendrickas Brownas, Krepšinis.lt žiniomis, jau pateikė skundą Krepšinio arbitražo teismui (BAT).

Be to, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sausį pareiškė įtarimus, kad „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas praėjusį pavasarį davė 3 tūkst. eurų kyšį Panevėžio merui Ryčiui Račkauskui, už kurį pastarasis esą pažadėjo paveikti savivaldybės administracijos darbuotojus bei savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovus, jog „Lietkabeliui“ būtų skirta finansinė parama.

Pernai savivaldybė krepšinio ekipai atseikėjo 301 tūkst. eurų. Šių metų sporto organizacijų projektų finansavimo konkursas dar nėra paskelbtas.

„Lietkabelis“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) šiuo metu užima antrą vietą (13 pergalių/7 pralaimėjimai) ir kovoja dėl patekimo į antrą FIBA Čempionų lygos etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)