Praėjusiame ture „Žalgiris“ namie triuškino Berlyno ALBA ekipą, o tai leido K. Lukošiūnui aikštelėje praleisti rekordines minutes. Ketvirtą kartą ant parketo Eurolygoje išbėgęs gynėjas žaidė 7 minutes.

Paskutinėmis mačo akimirkomis „Žalgirio“ deriniai buvo skiriami būtent K. Lukošiūnui, kuris po kelių netaiklių metimų pirmuosius savo taškus pelnė įmesdamas 100-ąjį komandos tašką.

„Būsiu skolingas komandai sušių. Ant lentos mūsų, skolininkų, yra daug. Kada bus laikas, tada atsiskaitysime“, – „nuobaudą“ už šimtąjį tašką atskleidė K. Lukošiūnas.

22 metų 195 cm ūgio krepšininkas skolingu tapo ne pirmą kartą. Šį sezoną jis 100-ąjį tašką buvo pelnęs ir „Betsafe-LKL“ akistatoje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Jei Eurolygoje snaiperis žaidžia vidutiniškai po 2 minutes ir renka po 0,8 taško bei po 1,3 atkovoto kamuolio, vietiniame fronte jam sekasi daug geriau – vid. 17 min., 6,4 tšk. ir 1 atk. kam.

Praėjusį sezoną K. Lukošiūnas žaidė „Šiaulių“ klube, o jį į pajėgiausią šalies komandą išleidęs Antanas Sireika šio sezono pradžioje apgailestavo dėl to, jog gynėjas žaisti gauna per mažai.

„Skaudi tema. Kiekvienas treneris elgiasi pagal save. Aš vaiką guodžiau, linkėjau ramybės. Jis pasirinko savo kelią, todėl reikia dirbti, tikėti ir viskas bus gerai“, – tuomet sakė A. Sireika.

Vis dėlto vėliau K. Lukošiūnas pradėjo sulaukti didesnio Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimo – jis jau septyniuose „Betsafe-LKL“ mačuose ant parketo praleido daugiau nei 20 minučių.

Tiesa, šios rungtynės buvo žaidžiamos prieš Prienų „CBet“, Pasvalio „Pieno žvaigždes“, Alytaus „Sintek-Dzūkiją“, „Šiaulius“ ir Kėdainių „Nevėžį“.

Pats krepšininkas dėl mažesnio minučių skaičiaus žaidžiant prieš pajėgesnes ekipas nesuka galvos ir teigia, jog jaunam „Žalgirio“ žaidėjui rungtyniauti po 20 minučių būtų nenormalu.

„Visų pirma, aš net nesitikėjau patekti į „Žalgirį“. Tai priklausė nuo trenerių štabo, jie pasirinko mane. Tai Eurolygos komanda. Aš čia nežaisiu po 20-30 minučių. Jaunam žaidėjui tai nėra normalu.

Treneris Antanas norėtų, kad žaisčiau, bet yra kitaip. Viskas normalu, viskas ateis su laiku“, – tinklalapiui Krepšinis.lt Vilerbane sakė K. Lukošiūnas.

– Karoli, kaip vertinate savo progresą? Kiek jau spėjote patobulėti būdamas „Žalgirio“ nariu?

– Per pusę sezono labai daug nepasakysi, bet „Žalgirio“ komandoje daug dėmesio yra skiriama detalėms. Tobulėju ties tuo, žaidimo skaitymu ir stiprėju fiziškai.

– Kaip, lyginant su sezono pradžia, patobulėjo visa komanda?

– Mes ir sezono pradžioje žaidėme gana gerai. Mes turime pliusinį įmestų/praleistų taškų santykį, o tai parodo, kad žaidėme tikrai neblogai. Dabar pataikome ir vienas kitą geriau jaučiame, todėl ir tos pergalės dabar dažnėja.

– Kokių replikų gavote iš buvusių bendraklubių po to, kai pralaimėjote „Šiauliams“?

– Nieko. Per daug nieko nerašė. Tik paklausė, kokią treniruotę turėjome po rungtynių.

– Kas yra maloniausia būnant „Žalgirio“ nariu?

– Iš pradžių nepagalvojau, bet keliaudamas su komanda pamatau, kaip iš tikrųjų „Žalgiris“ yra Lietuvos komanda. Tas fanų palaikymas... Ir išvykose, ir namie. Jis yra neeilinis, tai man palieka labai didelį įspūdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)