Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pirmojo rato akistatoje namuose Prancūzijos čempionus įveikė 70:56, tačiau Zvezdano Mitrovičiaus treniruojama komanda Kaune vertėsi be abiejų savo supertalentų, kurie šį kartą yra pasiruošę. Matthew Strazelis ir Theo Maledonas mūšį su „Žalgiriu“ pasitinka po geriausių sezono rungtynių.

Praėjusią savaitę ASVEL išvykoje 88:100 nusileido Atėnų „Panathinaikos“, o pirmais smuikais pralaimėtojų gretose griežė moksleiviai. 17-metis M. Strazelis per 17 minučių pelnė 14 taškų, o 18-metis T. Maledonas per 19 minučių spėjo sumesti 19 taškų. Treneris Z. Mitrovičius parodė, jog jaunimu pasitikėti nė kiek nebijo.

„Matthew ir Theo yra jauni vyrukai, tačiau aš nelaikau jų jaunais. Laikau juos lygiais su kitais ir skiriu ne „šiukšlių“ minutes. Ne, jie turi eiti į aikštę ir būti tais, kurie keičia rungtynių eigą. Nelengva kiekvienais metais į komandą integruoti naujus jaunus žaidėjus, tačiau tai yra klubo politika. Akademija turi duoti rezultatų – turime auginti Prancūzijai naujas žvaigždes“, – sakė Z. Mitrovičius.

NBA užkulsiuose ASVEL savininkas Tony Parkeris yra liaupsinamas už norą auginti naujas žvaigždes ne tik Prancūzijai, bet ir stipriausiai pasaulio krepšinio lygai. NBA talentų kalvės vardo nesikratanti Vilerbano ekipa pripažįsta, jog tiek T. Maledonas, tiek M. Strazelis yra ruošiami aukštam skrydžiui, tačiau anot Z. Mitrovičiaus, nei NBA, nei „Žalgiris“ neturėtų būti pirmasis jaunuolių prioritetas.

ASVEL politika – ugdyti ne tik NBA žvaigždes, bet ir gerus žmones. Tai paaiškina, kodėl 17-metis M. Strazelis beveik pusėje Eurolygos rungtynių nepasirodė.

„Kai Matthew pradėjo treniruotis su mumis praėjusiais metais, vos pamatęs jį supratau, kad tai yra didelis talentas. Jis geras įžaidėjas ir kai tik suteikiu jam minučių, jis šias minutes išnaudoja tinkamai. Vis dėlto Matthew buvo lengvai susižeidęs pirštą, vėliau žaidė Eurolygos jaunimo turnyre, o praleisti rungtynes jam teko ir dėl problemų mokykloje.

Tačiau yra visiškai normali praktika. ASVEL akademijos užduotis yra ugdyti ne tik gerus krepšininkus, bet ir gerus žmones. Krepšinis yra krepšinis, tačiau disciplina privalo būti ne tik aikštelėje, bet ir mokykloje bei namuose. Jaunimui tai yra labai svarbu. Tam vaikinui 17-a ir kartais gali atrodyti, kad jam tenka per daug spaudimo, tačiau jis geras vaikinas ir su mokslais jam viskas bus gerai“, – sakė Z. Mitrovičius.

49-erių specialistas iš Juodkalnijos tikisi, kad akistatoje su „Žalgiriu“ jaunieji ASVEL talentai pasirodys ne ką prasčiau nei Atėnuose. Tiesa, treneris pastebi ir tai, kas šiems gynėjams, kuriems prognozuojami aukšti šaukimai šių bei kitų metų NBA naujokų biržose, gali pakišti koją.

„Theo ir Matthew atlieka gerą darbą, bet jiems reikia dirbti dar daugiau. Blogai yra tai, kad su įtemptu tvarkaraščiu neturime laiko treniruotis. Daug keliaujame, o jaunimui svarbu kiekvieną dieną lieti prakaitą treniruotėse, ne lėktuve. Patyrę žaidėjai gali pasiruošti be treniruočių, bet jaunimui jos reikalingos.

Nepaisant to, žaidimo Eurolygoje patirtis jiems irgi yra neįkainojama. Praėjusią savaitę jie varžėsi su Nicku Calathesu, o rytoj kovos su K.C. Riversu ir kitais aukšto lygio krepšininkais“, – prieš rungtynes su „Žalgiriu“ kalbėjo ASVEL vairininkas.

Kaip ir treneris, pats M. Strazelis neslėpė, jog akistatoje su „Žalgiriu“ tikisi dar vieno sėkmingo vakaro.

„Sužibėti Atėnuose leido sunkus darbas. Dirbu kiekvienoje treniruotėje ir bandau būti geresniu. Treneris suteikia man pasitikėjimo, todėl būdamas aikštėje padarau viską, ką moku. Tokie esame visi – mūsų komanda turi didelę širdį. Tiesiog kovojame kiekvieną minutę ir siekiame sėkmės.

Nors „Žalgiris“ yra gera komanda su daug metikų ir daug gerų žaidėjų, manau, kad prieš ketvirtadienį galiu pasirodyti dar geriau nei praėjusią savaitę. Tiesiog reikės žaisti labai kovingai“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė M. Strazelis, kuris svajodamas apie NBA nepamiršta ir dėkingumo savo mokytojams.

„ASVEL akademijoje esame ruošiami NBA. Čia turiu viską, ko reikia, norint pasiruošti karjerai tame lygyje ir, žinoma, žaisti ten yra mano pagrindinis tikslas. Sunkiai dirbu kiekvieną dieną ir esu laimingas, nes turiu puikų trenerį.

Treneris Mitrovičius puikiai dirba su jaunimu. Jis suteikia mums minučių, pasitiki mumis, o mes norime šį pasitikėjimą pateisinti. Esu labai dėkingas ir Tony Parkeriui, kuris yra labai geras žmogus, davęs man daugybę patarimų, kaip tapti geresniu“, – atsisveikindamas tarė M. Strazelis.

Patikrinti ASVEL talentų išsilavinimą „Žalgiris“ galės ketvirtadienį 21.45 val. Lietuvos laiku. Jei kauniečiai privers ASVEL patirti šeštą nesėkmę iš eilės, šios komandos pagal pergales ir pralaimėjimus susilygins.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)