Vilerbano ekipa pati šį sezoną Eurolygoje nustebino ne vieną. Sezono išsišokėlių titulą užsitarnauti spėję prancūzai metus užbaigė su aštuoniomis pergalėmis, aštuoniais pralaimėjimais ir būdami greta lyderių aštuntuko.

Nors penkių pralaimėjimų serija nubloškė į 14-ąją poziciją, Tony Parkeriui priklausanti komanda vis dar yra aukščiau už būsimąjį savo varžovą „Žalgirį“ (7-14), kuris po pergalės prieš Berlyno ALBA yra 15-oje pozicijoje.

Nepaisant aukštesnės pozicijos ir fakto, jog ASVEL šį sezoną namie dvigubai dažniau laimi nei pralaimi, vyriausiasis ekipos treneris Z. Mitrovičius sunerimęs – jo auklėtinių gretos išretėję, o į miestą atvyko itin pavojingas varžovas.

Ketvirtadienį rungtyniauti ko gero negalės čiurnos traumą patyręs įžaidėjas Antoine'as Diot, kuris šį sezoną per rungtynes vidutiniškai renka po 6,2 taško, po 1,1 atkovoto kamuolio bei po 3 rezultatyvius perdavimus. Tikrai nežais ir po 5,1 taško per mačą metantis puolėjas Amine Noua.

Z. Mitrovičius pabrėžė, jog netektys yra svarbios, tačiau ASVEL yra nusiteikę kovingai, nes žino, kaip agresyviai žaidžia Lietuvos čempionai.

„Kauno komanda yra viena agresyviausių Eurolygoje. Jie turėjo problemų, bet dabar vėl yra gerose vėžėse. Svečiuose laimėta prieš „Bayern“ ir „Crvena Zvezda“, sužaistos ir labai geros rungtynės prieš „Panathinaikos“. Negana to, ALBA praėjusią savaitę Kaune buvo tiesiog sunaikinta.

Turime būti pasiruošę agresyviai gynybai. Norėdami laimėti, 40 minučių turėsime kovoti. Tiek puolime, tiek ir gynyboje. Puolime mes žaidžiame geriau nei gynyboje, tačiau pasinaudoti savo pranašumais bus sudėtinga: „Žalgiris“ gynyboje taiko didelį spaudimą ir dažnai susikeičia, nes turi pakankamai ūgio.“

Pagyręs varžovus, Z. Mitrovičius spaudos konferencijoje sulaukė klausimo apie ASVEL formą Prancūzijos pirmenybėse, kur komanda su 18 pergalių ir 2 pralaimėjimais užima pirmąją vietą. Specialistas iš Juodkalnijos dėl tokio savo auklėtinių pasiekimo yra itin laimingas.

„Žaisti vietiniame čempionate yra sudėtinga. Praėjusiame ture į rungtynes atvykome po 11 valandų trukusios kelionės iš Atėnų ir žaidėme be jokio pasiruošimo. Labai didžiuojuosi savo vyrukais, kurie mačą laimėjo. Visada jiems sakau – pasižiūrėkite, kiek pralaimėjimų savo čempionatuose patiria kiti.

Mano vyrukai šaunuoliai. Kai esi susikoncentravęs Eurolygai, pasiruošti šalies čempionatui yra sunku. Mes čia dažnai žaidžiame be jokių treniruočių. Tą patį daro ir „Real“ ar „Baskonia“ klubai, todėl Ispanijos pirmenybėse jie pralaimi. Nesėkmių vietiniame fronte prikaupė ir CSKA“, – kalbėjo Z. Mitrovičius.

49-erių strategas netrukus prisiminė ir „Žalgirio“ nesėkmes. ASVEL vairininkas atskleidė, jog stebėjo, kaip kauniečiai vietiniame fronte netikėtai nusileido „Šiauliams“, tačiau šypsodamasis pareiškė, kad tokios rungtynės gali jį išmokyti tik apie šiauliečius, bet ne apie pajėgiausią Lietuvos komandą.

„Pažiūrėkite, tas pats „Žalgiris“ neseniai patyrė du pralaimėjimus – prieš „Šiaulius“ ir „Lietkabelį“... Kokybės skirtumas tarp Kauno ir šių ekipų yra labai didelis. Ar mes galime išmokti kažką apie „Žalgirį“ iš tokių rungtynių? Ne. Išmokau, kad „Šiauliai“ labai gerai žaidžia gynyboje (juokiasi).

Stebėjau tas rungtynes, bet reikia suprasti, kad „Žalgirio“ nusiteikimas Eurolygoje ir Lietuvos krepšinio lygoje yra visiškai skirtingas. Daugiausiai apie Kauno ekipą aš išmokau iš rungtynių su „Bayern“. Vokiečiai tikrai nėra blogiausi Eurolygoje, tačiau žalgiriečiai juos sutalžė be pasigailėjimo.

Prisiminkime praėjusius metus – visi „Žalgirį“ jau buvo nurašę, bet jie pabudo ir iškovojo įspūdingas pergales. Aš žinau žalgirietišką motyvaciją, aš žinau trenerį. Aš žinau, kad jie visada kovos iki pat galo. Mes esame tam pasiruošę, todėl rytoj patys būsime labai kovingi“, – dėstė Z. Mitrovičius.

ASVEL ir „Žalgiris“ susitiks ketvirtadienį 21.45 val. Lietuvos laiku.

Komandų akistata pirmajame rate:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)