Prie to, kad vilniečiai po trijų turų, kaip ir Kazanės UNIKS, turėtų dvi pergales ir lyderiautų G grupėje, itin svariai prisideda ir komandos draugų Eima vadinamas puolėjas.

TOP-16 etapą 15 ir 21 taško pasirodymais atidaręs E. Bendžius tarė savo žodį ir taškas į tašką vykusiame mūšyje su „Monaco“, kai, nepaisant to, kad ką tik buvo pakilęs iš ligos patalo, lemiamu metu įskraidino tritaškį, leidusį „Rytui“ išsiveržti į priekį.

„Kai E. Bendžius meta lemiamą tritaškį, jaučiuosi taip pat kaip tuomet, kai dukra laiko matematikos egzaminą – ramiai. Eima yra tas žaidėjas, kuriuo galime pasitikėti. Jis turėjo 38 laipsnius karščio, nesitreniravo, bet išvakarėse parašė tokią žinutę: išgėriau vaistų, viskas gerai, žaisiu šimtu procentų. Trumpai ir aiškiai. Turime charakterį ir man, kaip treneriui, dėl to labiausiai džiugu“, – kovingąjį auklėtinį gyrė Dainius Adomaitis.

Mums kiekvienos rungtynės ir kiekviena pergalė – tai žingsnis į priekį. Turime atsiduoti 120 procentų, o tada kas žino: gal po truputį, po truputį, viena pergalė, antra ir išeisime į TOP-8.
Eimantas Bendžius

Jis, beje, nepaėmė Eimanto į pasaulio čempionatą Kinijoje, kuriame Lietuvos rinktinė kaip niekada stokojo tritaškininkų ir finišavo tik devinta. Gali būti, kad naujasis mūsiškių strategas Darius Maskoliūnas dėl „Ryto“ snaiperio turės kitokių planų. Bent jau taip teigia su juo neseniai bendravęs TV komentatorius Vaidas Čeponis.

„Pasaulio čempionate pagal tritaškių pataikymą mes buvome autsaideriai. Tinkamai nebuvo panaudotas ir toks geras metikas kaip Rokas Giedraitis. Mums kaip oro trūko tolimų metimų, o Eimantas yra vienas geriausių snaiperių Lietuvoje ir gali praplėsti aikštelę. Be to, dabar rinktinėje praktiškai neliko tipiškų sunkiųjų puolėjų, todėl Eimantui tikrai turi atsirasti vieta joje“, – tikino jis.

Kaip savo galimybes prisijungti prie Lietuvos rinktinės vertina pats E. Bendžius? Ar dalyvavimas Tokijo olimpinėse žaidynėse būtų jo svajonės išsipildymas? Kokius tikslus kapitonas kelia „Rytui“ šių metų Europos taurėje? Ir kaip jam atrodo, kiek realu jau kitą sezoną prasibrauti į Eurolygą?

Pokalbis su E. Bendžiumi apie tai – naujausioje DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“.

– Eimantai, trečiadienio vakarą itin svarbiose rungtynėse išvykoje kausitės su „Monaco“ klubu, kurį Vilniuje nugalėjote 5 taškų skirtumu. Jūsų tikslas – tik pergalė ar bent išsaugoti minimalų pranašumą?

– Kovosime tik dėl pergalės. Šitoje grupėje, ypač mums, kaip visų laikomiems autsaideriams, kuriems buvo sakoma, kad tikrai neišeisime iš grupės ir gal net nelaimėsime nė vieno mačo, kiekvienas susitikimas yra kaip paskutinis ir jame stengiamės pasiimti tą tašką.

O tas skaičiavimas ir žiūrėjimas, kiek ir ko reikia, bus jau tik paskui. Taip buvo ir pernai.

– Šiemet iš Europos taurės turnyro tiesiai į Eurolygą keliaus net dvi komandos – abi finalininkės. Tikriausiai taip toli dar nežiūrite, bet ar pačiam savo kailiu norėtųsi išbandyti naujojo formato Eurolygą?

– Tokia komanda kaip „Rytas“ negali kelti tokių didelių tikslų kaip žaisti finale. Mums kiekvienos rungtynės ir kiekviena pergalė – tai žingsnis į priekį. Turime atsiduoti 120 procentų, o tada kas žino: gal po truputį, po truputį, viena pergalė, antra ir išeisime į TOP-8.

Ten pernai žaidėme gerą krepšinį, tik tuomet Chrisas Kameris patyrė traumą Valensijoje. Taigi yra daug pavyzdžių, kad viskas įmanoma. Net nereikia niekur toli žiūrėti. Komandos, iš kurių niekas nieko nesitiki, nejaučia tokio spaudimo, skirtingai nei koks „Lokomotiv“, o tada yra žymiai lengviau žaisti savo krepšinį.

– Artėjančią vasarą Tokijuje vyks olimpinės žaidynės. Turite svajonę jose sudalyvauti?

– Kiekvieno krepšininko svajonė yra sudalyvauti olimpiadoje. Svajoji nuo vaikystės apie tai. Tu sportuoji tam, kad tave pakviestų į rinktinę.

– O ar labai buvo užgautos jūsų ambicijos, kai nepatekote į rinktinės 12-tuką Kinijoje?

– Aš juk nebuvau tas, kuris atvažiavo į rinktinę ir žinojo, kad pateks į galutinę sudėtį. Žinojau, kokie žaidėjai yra prieš mane, iš kokių jie klubų ir kaip žaidžia. Treneriai stebėjo visą treniruočių procesą ir matė, kas tą vasarą jaučiasi labai gerai. Arno Butkevičiaus krepšinis buvo įspūdingas, jį ir paėmė.

– Eimantai, kažkada buvo pramintas Lietuviškuoju Durantu. Pats įžvelgiate daug panašumų tarp savo ir Kevino, kurį galbūt sutiksite jau Tokijuje, žaidimo?

– Daugumai galima surasti kitą žaidėją, kažkuo panašu į jį. Na ką, jis liesas ir aš liesas (šypsosi). Abu tritaškius metame. Bet jis dar daug visko daro – to, ko aš gal nedarau.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Trečiadienį „Monaco“ ir „Ryto“ rungtynių pradžia – 20:30 val.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)