72-ejų žinomas rašytojas pasakojo, kad su K. Bryantu buvo aptarę projektą, kuriuo norėjo įkvėpti silpnesnius vaikus įveikti negandas pasitelkiant sportą.

Nypost.com publikacijoje tvirtinama, kad abu pirmuosius knygos puslapius pradėjo rašyti prieš kelis mėnesius.

Sekmadienį, prabėgus kelioms valandoms po pranešimo apie tragišką nelaimę, kurios metu žuvo K. Bryantas, jo dukra ir dar 7 žmonės, P. Coelho „Twitter'yje“ paskelbė, kad šio darbo nebetęs.

„Tu buvai daugiau nei puikus žaidėjas, mielas Kobe Bryantai“, – rašė ne vieno bestselerio autorius. „Daug ko išmokau bendraudamas su tavimi. Ištrinsiu juodraštį tuojau pat, ši knyga prarado tikslą“, – rašė P. Coelho.

Socialiniuose tinkluose šį rašytojo įrašą pakomentavo šimtai žmonių, dauguma ragino jį tęsti darbą ir publikuoti knygą tokiu būdu pagerbiant patį K. Bryantą.

Tačiau P. Coelho teigė negalintis to daryti.

„Aš jau ištryniau juodraštį, nes nebuvo prasmės to skelbti be K. Bryanto. Tai nieko svarbaus nepridėtų jam ar jo šeimai“, – argumentavo P. Coelho.

„Tačiau tai manęs nestabdo vieną dieną pradėti rašyti apie dalykus, kuriuos išmokau iš K. Bryanto ir apie tai, kad ši persona buvo kur kas didesnė už patį gyvenimą“, – teigė P. Coelho.

„Bet knyga vaikams neturėjo jokios prasmės“, – pridūrė rašytojas.

Jis pasidalino K. Bryanto rugpjūtį siųsta žinute, kurią Kobe parašė po kelių mėnesių pertraukos jų bendrame darbe.

„Tęskime tą knygą kartu“, – rašė NBA žvaigždė.

„Mes po truputį žengėme į priekį“, – tvirtino P. Coelho. Rašytojas neatskleidė, kuri knygos dalis jau buvo parašyta ir ar ji jau turėjo pavadinimą.

Pats K. Bryantas buvo Coelho gerbėjas, o jo knygą „Alchemikas“ vadino savo mėgstamiausia knyga. Ją rekomendavo Kyrie Irvingui bei buvusiam savo agentui Robui Pelinkai.

„Mačiau jį pakankamai kartų, kad suprasčiau, jog jo galvoje ne tik sportas ir viskas, kas susiję su varžybomis.

Jo tragiška mirtis parodė, koks jis buvo svarbus pasauliui, ne tik JAV. Mes dar aibę metų kalbėsime apie jo palikimą, plačiai peržengiantį sporto ribas“, – jautriai kalbėjo P. Coelho.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)