„Vykstame visi, o realiai spręsime prieš rungtynes. Pako Cruzas treniravosi, nėra jo sportinė forma geriausia, bet turime dar dieną kitą. Martynas dalį treniruotės buvo, dalį – ne. Bus dar procedūros, rūpinsis gydytojai, turime laiko dar iki rungtynių“, – prieš išvykdamas į Prancūziją antradienį kalbėjo D. Adomaitis.

Europos taurės TOP-16 etapo G grupėje „Ryto“ krepšininkai (2/1) trečiadienį išvykoje sieks trečios pergalės iš eilės ir dar didesnės galimybės užsitikrinti vietą ketvirtfinalyje. Praėjusią savaitę D. Adomaičio auklėtiniai namie įveikė „Monaco“ (1/2) klubą 80:75.

„Monaco“ kol kas pralaimėjo dvi pastarąsias rungtynes TOP-16 etape, o namie pergalės džiaugsmo nepatyrė trijose pastarosiose šio turnyro dvikovose.

„Kiekvienos rungtynės mums svarbios. Jau visa eilė tokių – svarbių ir svarbiausių – žaidėjai tai supranta ir su tuo susidoroja“, – šyptelėjęs sakė „Ryto“ strategas.

Paklaustas, kas gali pasikeisti per savaitę, treneris gūžtelėjo pečiais – niekas: „Nieko nepasikeis jų žaidime. Visas braižas tas pats. Turime kontroliuoti, kad jų atakų skaičius būtų 65 ir mažesnis, tuomet turėsime šansus. Turime kontroliuoti jų greitą puolimą. Jie turi savo stilių, faktas, kažkiek praėjusiose rungtynėse rizikavome su Norrisu Cole'u (buvo antras rezultatyviausias žaidėjas „Monaco“ komandoje su 21 tašku – red.), jis pataikė, bet Prancūzijoje paskutinėje dvikovoje viską beveik prametė“.

Prieš akistatą Europos taurėje abi komandos patyrė pralaimėjimus vietiniuose frontuose – „Monaco“ 70:81 nusileido „Boulogne-Levallois“ ekipai, o „Rytas“ 61:71 pralaimėjo Kauno „Žalgirio“ krepšininkams.

„Jaučiame nuovargį po paskutinių rungtynių su „Žalgiriu“, tai normalu. „Žalgiris“ žaidžia su dideliu kontaktu, iš dalies tai gerai, nes ir „Monaco“ propaguoja tokį patį žaidimo stilių. Faktas, kad turėsime išvengti tokių prastų momentų kaip su „Monaco“ trečio kėlinio paskutines 45 sek. ir su „Žalgiriu“ antrame ketvirtyje. Tai gera pamoka, turime susikaupti ir to išvengti“, – teigė D. Adomaitis.

Sulaukė „Ryto“ strategas ir klausimo apie Kobe Bryanto tragišką žūtį, apie kurą sužinojo grįžęs namo po sekmadienio dvikovos su Kauno „Žalgiriu“.

„Geriausiai tai apibūdinantis žodis – šokas. Tai vienas iš tų žaidėjų, kurie turėjo įtakos ne tik jaunajai kartai, bet ir visam tarptautiniam krepšiniui. Jis buvo pavyzdys, kuriuo daugelis sekė, profesionalas, visiškai atsidavęs darbui. Dar svarbiau – be galo mylintis ir atsidavęs šeimai, o tai šiais laikais reta“, – sakė jis.

„Viskas gal bus gerai ir tikiuosi, kad pavyks žaisti. Dalyvavau treniruotėje, pabandžiau, kaip koja, – kalbėjo M. Echodas. – Pridėti visur galima. Prieš „Monaco“ komanda demonstravo solidžią gynybą, prieš „Žalgirį“ gal to pritrūko, bet manau, kad žaidžiame šiuo metu solidžiai ir reikia laikytis to plano“.

Europos taurės rungtynės su „Monaco“ vyks trečiadienį 20.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)