Jau tapo aišku, kad dėl pagrindinio LSKL trofėjaus nebekovos savo pogrupiuose paskutines vietas užėmusios ekipos – Kauno kolegija (KK, Vakarų divizionas, 1 pergalė, 7 pralaimėjimai) ir Vilniaus kolegija (VK, 2 pergalės, 6 pralaimėjimai, Vakarų divizionas). Jos tęs kovas dėl LSKL Mažosios taurės.

Dėl pagrindinio LSKL prizo – Didžiosios taurės – kovas tęs aštuonios pajėgiausios lygos ekipos.

Atkrintamųjų varžybų poros susiskirstė taip:

Vakarų diviziono lyderis Vytauto Didžiojo universitetas (VDU, 7 pergalės, 1 pralaimėjimas) ir Rytų diviziono ketvirtos vietos ekipa – Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU, 3 pergalės, 5 pralaimėjimai);

Vakarų diviziono antros vietos laimėtojai Klaipėdos universiteto (KU, 6 pergalės, 2 pralaimėjimai) krepšininkai ir Rytų diviziono trečia komanda – LCC tarptautinis universitetas (4 pergalės, 4 pralaimėjimai);

Rytų diviziono nugalėtojai Lietuvos sporto universiteto (LSU, 6 pergalės, 2 pralaimėjimai) krepšininkai ir Vakarų diviziono ketvirta komanda – Lietuvos sporto universiteto antroji komanda (LSU-2, 1 pergalė, 7 pralaimėjimai);

Rytų diviziono antra komanda – Vilniaus universitetas (VU, 5 pergalės, 3 pralaimėjimai) ir Vakarų diviziono trečia komanda – Kauno technologijos universitetas (KTU, 4 pergalės, 4 pralaimėjimai).

Pirmajame LSKL atkrintamųjų varžybų etape bus žaidžiamos dvejos rungtynės: pirmosios vyks aukštesnę vietą pogrupyje užėmusios komandos aikštėje, antrosios – išvykoje. Bus sumuojamas bendras dviejų rungtynių rezultatas.

Šių porų nugalėtojai pateks į pusfinalį, o pralaimėtojai su paskutines vietas reguliariajame čempionate užėmusiomis VK ir KK ekipomis susitiks turnyre dėl LSKL Mažosios taurės.

Paskutiniajame ture – arši VU ir LSU kova

Itin arši kova vyko dėl LSKL Rytų pogrupio nugalėtojų vardo. Čia iki pat paskutinių sekundžių intriga virė tarp namuose rungtyniavusių Vilniaus universiteto (VU) studentų ir svečių iš Kauno, praėjusio sezono vicečempionų Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkų. Visi žinojo, kad pergalės kaina didžiulė – pirma vieta grupėje.

Iki dvikovos pabaigos likus šiek tiek daugiau nei 3 minutėms VU minimalia persvara buvo priekyje – 80:79, tačiau netrukus tritaškį smeigė ir savo ekipą į priekį išvedė Rokas Masiulis – 82:80. Jis inicijavo LSU spurtą ir po kelių akimirkų kauniečiai trūktelėjo į priekį 8 taškais – 89:81 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

Galiausiai po rungtynių pabaigą skelbiančios sirenos švieslentėje degė LSU naudai palankus rezultatas – 91:84 (21:21, 21:25, 26:17, 23:21).

LSU į pergalę vedė 17 taškų pelnęs Tomas Rimša ir 16 taškų surinkęs Rokas Mačiulis. Žygimantas Jocys pridėjo 13 taškų (8 rez. perd.), Modestas Paulauskas – 11 (12 atk. kam.), Modestas Žaunieriūnas – 10 tšk.

Vilniečius bandė gelbėti du daugiau nei pusę komandos taškų pelnę žaidėjai: Vytautas Saulis – 26 taškai (7 atk. kam., 27 naud. balai) ir Dominykas Bučas – 25 tšk. (10 atk. kam.).

LCC pademonstravo kovingumą

Paskutiniajame ture pergalę rezultatu 96:90 (25:14, 15:23, 25:18, 31:35) po nuožmios kovos namuose prieš Vilniaus kolegiją (VK) iškovojo ir į trečiąją Rytų diviziono vietą pakilo LCC tarptautinio universiteto (LCC) studentai.

LCC ekipą šiose turnyrinės lentelės atžvilgiu svarbiose rungtynėse į priekį tempė 28 taškus pelnęs ir 37 naudingumo bais surinkęs Nikola Pavic. Jis per 32 minutes pataikė 6 iš 9 dvitaškių, 4 iš 6 tritaškių, 4 iš 4 baudas, po krepšiais atkovojo 11 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. 20 taškų pelnė ir po krepšiais 10 kamuolių atkovojo kitas LCC ekipos užsienietis Wamulundi Simwinga.

VK gretose puikiai rungtyniavo be keitimų žaidęs Tadas Užolinskas. Jo sąskaitoje – 31 taškas (10/17 dvit., 3/10 trit., 2/3 baudos, 6 atk. kam.), tačiau jo indėlio pergalei nepakako.

LCC ekipos kovingumą atspindi akivaizdžiai laimėta kova po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 53:35.

VDU ir KU pergalės

Paskutiniajame ture čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai namuose rezultatu 101:88 (18:26, 27:23, 27:18, 29:21) įveikė už atkrintamųjų varžybų borto likusią Kauno kolegijos (KK) ekipą.

Klaipėdos universitetas (KU) svečiuose rezultatu 98:89 (27:23, 19:28, 33:19, 19:19) nugalėjo Lietuvos sporto universiteto (LSU-2) antrąją komandą.

Tiek VDU, tiek KU ekipoms paskutinio turo pergalės nieko nelėmė, tačiau šiose dvikovose sprendėsi šio sezono LSU-2 ir KK ekipų likimas.

KK, kaip ir LSU-2, reguliariajame čempionate iškovojo vos po vieną pergalę, tačiau LSU-2 ekipa prasibrovė į atkrintamąsias varžybas dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio (LSU-2 namuose prieš KK laimėjo rezultatu 92:72, o išvykoje pralaimėjo mažesniu skirtumu – 74:85).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)