Žiniasklaidos kanalas TMZ sekmadienio vakarą paskelbė, kad K. Bryantas žuvo įvykus sraigtasparnio avarijai Kalifornijoje.

Kartu su krepšininku žuvo ir dar aštuoni sraigtasparniu skridę žmonės. Tarp jų buvo ir trylikmetė atleto dukra Gianna.

Pasak pranešimų, sraigtasparniu buvo vykstama į K. Bryanto krepšinio akademijos treniruotę. Pati Gianna buvo viena iš akademijos auklėtinių.

K. Bryantas pastaruoju metu su dukra leido daug laiko, ją treniravo bei kartu lankėsi NBA rungtynėse.


20 metų NBA lygoje rungtyniavęs K. Bryantas visą savo karjerą vilkėjo Los Andželo „Lakers“ marškinėlius ir tapo šio klubo ikona.

Amerikietis per karjerą pelnė 25 pelnytų taškų vidurkį, penkiskart tapo lygos čempionu, dukart – finalo naudingiausiu žaidėju ir kartą – naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju.

Vienas geriausių visų laikų krepšininkų du kartus tapo ir olimpiniu čempionu, du sezonus buvo rezultatyviausiu NBA krepšininku, be to, jam priklauso ir antras rezultatyviausias individualus pasirodymas NBA istorijoje – 81 taškas, kurį jis 2006 metais pelnė mače prieš Toronto „Raptors“.


Sekmadienio vakarą vykstančios NBA rungtynės buvo pradėtos K. Bryantui skirta tylos minute, o San Antonijuje legenda buvo pagerbta leidžiant ištiksėti 24 sekundžių laikmačiui.


Tragiška žinia sukrėtė visą pasaulį, o socialiniuose tinkluose garsūs žmonės masiškai reiškia užuojautą ir dalijasi liūdesiu.

„Pradėjau žaisti krepšinį dėl KOBE, kai pamačiau 2010 metų NBA finalus. Prieš tai niekada nebuvau matęs krepšinio, ir tai buvo esminis lūžis mano gyvenime. Norėjau būti kaip jis. Dabar man yra neįtikėtinai liūdna. Ilsėkis ramybėje, legenda“, – „Twitter“ tinkle rašė NBA žvaigždė Joelis Embiidas.

Panašiomis žinutėmis dalijosi ir būrys kitų garsių krepšininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (776)