Lietuvos vicečempionai svečiuose nusileido 61:71 ir trečią kartą šiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone buvo priversti pripažinti principinių oponentų pranašumą.

Po rungtynių „Ryto“ žaidėjai labiausiai graužėsi dėl antro kėlinio pabaigos – prieš pat pertrauką žalgiriečiai sudavė žudantį smūgį, laimėdami atkarpą 16:0.

„Dėl kvailokų klaidų leidome varžovams pabėgti, o jiems tik to ir tereikėjo. Turėdami saugią persvarą jie puikiai jaučia savo žaidimą“, – sakė puolėjas Eimantas Bendžius.

„Pralaimėjome labai daug niekieno kamuolių, ypač antrame kėlinyje, kai „Žalgiris“ juos turbūt visus pasiėmė. Atrodė, kad jie labiau norėjo laimėti, ir tai mus sužlugdė. Be abejo, trūko Pako Cruzo, trūko Martyno Echodo. Ir padarėme labai daug klaidų“, – nesėkmės priežasčių ieškojo M. Blaževičius.

Būtent „Ryto“ sistemos auklėtinis užėmė M. Echodo vietą aikštėje ir laiko veltui nešvaistė.

207 cm ūgio krepšininkas pelnė daugiau taškų (18) nei žaidė minučių (17), pataikydamas 7 iš 9 mestų dvitaškių.

Tiesa, rezultatyviausios jaunuolio karjeros LKL rungtynės ne visiems komandos draugams atėmė žadą.

„Pagal taškus – malonu, bet yra ir kitų aspektų krepšinyje, ne vien taškai“, – priminė ekipos kapitonas E. Bendžius.

M. Blaževičius sekmadienį dar atkovojo 4 kamuolius, prasižengė 4 ir suklydo 3 kartus.

Aukštaūgis pasižymėjo ir abipuse nesportine pražanga susidūrus su KC Riversu – pats „Ryto“ atstovas tai pavadino „žaidybiniu epizodu“.

Susikirto vilnietis ir su „Žalgirio“ gerbėjų tribūna – pataikęs baudos metimą šiai nusiuntė oro bučinį.

„Jie skandavo labai negražią skanduotę Ąžuolui Tubeliui. Reikia užstoti jaunesnį“, – pakomentavo M. Blaževičius.

Primename, kad 17-metis aukštaūgis „Žalgirio“ sirgalių rūstybę užsitraukė praėjusią vasarą socialiniuose tinkluose pasirodžius per Lietuvos jaunių rinktinės treniruočių stovyklą Lietuvos čempionų rūbinėje nufilmuotam vaizdo įrašui, kuriame Ą. Tubelis užfiksuotas trypiantis ir apspjaunantis klubo logotipą.

Sekmadienį Ą. Tubelis ant parketo praleido minutę ir per ją niekuo nepasižymėjo.

Primename, kad pirmąsias dvejas šio sezono tarpusavio rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 88:70 (Vilniuje) ir 78:72 (Kaune). Paskutinį kartą reguliariajame sezone ekipos susitiks balandžio 13 d. sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)